Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marcos (Paul Naschy) vyloupí s kumpánem klenotnictví, jenže při tom zastřelí nevinné civilisty, a tak se i s lupem ztratí. To však nenechá chladným jeho šéfa Martina a začne po něm pátrat. Marcos se přes svou bývalou manželku dostane na opuštěné venkovské sídlo, kde se zamiluje do manželky majitele. Zde může spokojeně a nerušeně přemýšlet, co dál, ale jen do doby, než Martinova parta zjistí, kde je. Hra kočky s myší může začít! (Rodriguez)

(více)

Recenze (6)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nenápadně se rozvíjející kriminální drama se stupňuje do momentu, kdy i rozbitá sklenička vyděsí. Marcos je hajzl (ano, nelehké dětství a fixace na matku...takové malé Psycho...), který nejde pro ránu daleko. Současně dokáže naplno využít svého šarmu, a tak mu ženy padají k nohám. A zatímco ho hledá skupina zločinců, on si v klidu užívá na venkově. Ticho před krvavou bouří je mučivé, avšak nikoliv nekonečné. Vynikající hudba (nemůžu si pomoct, ale ty smyčce byly jako z Kanibalů...)! Jsem rád, že jsem film po první půlhodině nevzdal... ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Muerte de un quinqui aneb Paul Naschy házející vražedné pohledy (doslova) na všechny světové strany, kterému když řeknete že je zkurvysyn, můžete si rovnou chystat rakev. Velice zábavný polothriller, často i nechtěně. Třeba momenty, kdy Naschy s očima upřenýma k nebi oznamuje že má mozek a následně samopalem zastřelí dva policajty :). Mimoto mě zaujala dobrá hudba a taky fakt, že všechny ženy v tomto filmu byly zrzky, asi nějaká úchylka pana režiséra. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Paul Naschy sa vo svojich filmoch z času na čas pokúšal o drsnú akčnú pózu a presne z tohto súdka je aj Muerte de un quinqui, v ktorom Paul stvárňuje cynického zločinca Marcosa, pre ktorého nemá ľudský život žiadnu hodnotu, preto bez váhania strieľa na každého, kto mu prekríži cestu a s obľubou praktizuje hrubé násilie hoci aj na bezbranných ženách. Podobnú rolu si Naschy už pod vlastnou režisérskou taktovkou strihol aj desať rokov neskôr v Human Beasts, v ktorom sa do určitej miery zopakovala aj zápletka s ukradnutými diamantmi, zabijákmi v pätách a ukrývaním sa na zdanlivo bezpečnom mieste. Paulovi však tieto akčné úlohy podľa môjho názoru moc nesedeli a pôsobil v nich akosi ťažkopádne, preto je len dobre, že k nim nikdy príliš neprilipol a zakaždým sa rýchlo vrátil k svojmu domovskému hororovému žánru. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Skvělá a téměř polozapomenutá chuťovka. Takový mix krimi/thrilleru a milostného dramatu. Naschy předvádí podobnou figuru zločince jako v Los Ojos. Příběh sám je tomuto filmu trochu podobný. Musím vyzdvihnout příjemnou hudbu a Naschyho výkon narušeného zločince s naslouchátkem. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Příležitostný zlodějíček Marcos udělá ještě s jedním klenotnictví. Má však vlastní plán co s lupem udělat a tak se vypaří. Šéf Martin zuří a chce ho za každou cenu dostat. Marcos si zatím užívá dovolenou na jednom venkovském sídle coby obyčejný dělník. Ale jen do doby, než ho Martin a jeho kumpáni najdou. 55% ()

Reklama

Reklama