Reklama

Reklama

Recenze (5)

Trias 

všechny recenze uživatele

Prolínání křesťanství a pohanství. Drsný norsko-islandský sever a jeho obyvatelé. Nečekaně dobrý film. Letní filmová škola 2010. ()

Zmiu

všechny recenze uživatele

třetí část trilogie, "Hrafninn flýgur" a "í skugga hrafnins". Nedávno, cca 2006 byla udělán řežisérský sestřih, který se jmenuje Embla. a ten vyšel i na DVD. původní verzi na DVD asi nenajdete. ()

Reklama

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Zážitek z tohohle filmu mi kazilo dánské znění podložené ruským dabingem jedné osoby a k tomu anglické titulky. Soustředit se k tomu ještě na děj nebo emoce bylo skoro mimo moje schopnosti. Pokud se vám dostane do ruky tahle verze, nedoporučuji. Trvalo mi 14 dní to dokoukat, nikdy jsem to nevydržel déle než 10 minut v kuse. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Třetí část Gunnlaugssonovy trilogie se tentokrát odehrává v Norsku, které právě prodělává násilnou christianizaci pod vedením norského krále Olafa Tryggvasona. Při jedné ze svých výprav zajme norský král Ódinova uctívače a pod pohrůžkou, že zabije jeho dceru, přinutí jeho a manžela jeho dcery, aby přešli na křesťanskou víru. Oba souhlasí. Král má však s dívkou ještě další úmysly... Gunnlaugsson v tomto díle upustil od pomsty, celý příběh je spíš drsným příběhem dvou milenců násilím oddělených od sebe. V kombinaci s nádhernou přírodou je tento film hodně silný i přes nižší rozpočet. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Lepší pomsta než křesťanské sadomaso. Vypadá to, že křesťanství v těch dobách přitahovalo jen zvrácené jedince. Ti normální zůstavali pohany. Jak jinak si vysvětlit ty křesťanské karikatury v kontrastu k rozumným vyznavačům Odina a Freyji. ()

Zajímavosti (2)

  • Sveinn M. Eidsson se objevil ve všech třech dílech trilogie, ale pokaždé v jiné roli. (Cheeker)

Reklama

Reklama