Reklama

Reklama

Kozure Ôkami: Meifumando

  • Japonsko Kozure Ókami: Meifumandó (více)

Obsahy(1)

Pátý díl série o potulném roninovi Ogami Ittó a jeho synku Daygoróvi. Zájem o samurajovy služby má tentokrát vážený klan Kuroda, který ovšem nenajme jen tak někoho a proto Ogamiho testuje v pěti zkouškách. Prvních zkoušek se dočká i malý Daygoró, který se náhodou stane komplicem chytré kapsářky. (cubajz)

Recenze (20)

Flego 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie má zaujímavý rozjazd, kde si netradičným spôsobom najme rodina Kuroda, osamelého vlka Itto Ogamiho. Priestor dostane aj malý syn Daigoro ( Akihiro Tomikawa ) a jeho scéna patrí k vrcholom celej série. Páčilo sa mi, že príde aj na zvyklosti a tradičnú japonskú filozofiu. Piaty diel patrí určite k tám lepším. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Film začíná poměrně zajímavě, jelikož si Itto Ogamiho najme pět mužů, kteří nejprve zkoušejí jeho schopnosti, a až ve smrtelné křeči mu sdělují své tajemství. Litry krve, samurajská čest, skvělá hudbaO tomto filmu se dá říci v podstatě to samé jako o ostatních dílech série. Kdo to má tento žánr rád, bude se rochnit blahem, ten kdo ne, bude nechápavě kroutit hlavou. Já radostně přikyvuji a usmívám se od ucha k uchu. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento díl je asi dopsud nejméně akční. Ogami Ittó v něm prvděpodobně i rozseká nejméně lidí, i když v závěru se mu daří slabší bilanci poměrně dohánět. Jestli si to dobře vybavuji, tak po dobu 60 minut zabije Osamělý vlk pohé 4 lidi. Každopádně o co méně se zde seká o to více je zde příběhu. A tak je zde poprvé kladne větší důraz i na mládě Daigoró. Ten zde snad poprvé promluví a stojí to za to, hned prokáže, že je dítětem a následníkem svého otce. Díky těmto událostem se tak může divák s postavami lépe obeznámit. No a pak přijde hlavní úkol a hráze zabraňující průtoku krve jsou deinitivně strženy a je to zfilmovaný manga komiks se vším všudy. Akční scény jsou zde pojaty trošku jinak než bylo zvykem. Souboje nejsou nasnímány přímočaře, ale z různých nezvyklých úhlů a také jsou dynamičtěji sestříhány. Výsledkem je, že je vidět sice méně, ale zde je to rozhodně více, protože to působí lépe a méně toporně. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Predposledná časť mi prišla ako predohra k záverečnému kúsku... Bolo tu pomenej bojov (nepočítam samozrejme už štandardne finále kde sa sekalo jedna radosť) viac kecov a obšírnejší príbeh hoci nudil. Opakujúce sa miesta už po piatom dieli tak nebavia. Tvorcovia však dali väčší priestor pre mláďa ako v minulích častiach ale ani to mi nesadlo. Avšak nech sa na to pozerám s akéhokoľvek uhlu ide stále skvelé samurajské chanbara ktoré kvalitou neklesá v žiadnom prípade a už vonkoncom nenudí. Sekanie nepriateľov vždy posúva hranice brutality, v tejto časti môžeme vidieť už aj črevá ktoré vyliezajú s odseknutého tela. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Úprimne, ten istý koncept tomu začína trošku škodiť. Aj napriek tomu, že nedokážem filmu uprieť jeho kvality ( a že ich má), recipročný spôsob rozprávania je v tomto prípade na škodu. Itto a Daigoro stále putujú feudálnym Japonskom. Stále berú zákazky a stále sekajú nepriateľov zľava zprava. Len tomu chýba tá ľahkosť prvých troch dielov. V zásade ale pozerateľná záležitosť, ktorá je zábavnejšia práve v scénach, kde sa nebojuje a nerieši nejaké to zavraždenie vysokopostaveného panovníka- teda keď je tam Daigoro a zlodejka. Finále pekne krvavé a s premyslenou choreografiou. Poteší množstvo nápadov. Ale dejová línia je priamočiara, viac menej bez prekvapení. A to zamrzí. Rovnako, ako že sa úvod tohto dielu nevenuje Ittovým zraneniam z konca štvrtej časti, hoci hlavný zlosyn tu kupodivu nemá oko. Takže kauzalita funguje. Som zvedavý na finále. Toto je ale pre mňa zatiaľ najslabšia časť. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama