Reklama

Reklama

"X" - Nestvůra z vesmíru

  • Japonsko Učú daikadžú Girara (více)

Obsahy(1)

Lidstvo ohroženo smrtící formou života, pocházející z hlubin dalekého vesmíru! Z japonské kosmické základny vylétá raketoplán AAB-Gamma, a míří k Marsu, aby jeho posádka mohla prozkoumat hlášená pozorování UFO na této planetě. Trup lodě je během cesty zasažen a pokryt zvláštními mimozemskými sporami. Jeden vzorek spory je přinesen na Zemi, kde se začne okamžitě vyvíjet a promění se v Guilalu – obří monstrum, připomínající křížence slepice s ještěrem. Podaří se netvora zastavit, než rozšlape celé Japonsko na prach? (Israha)

(více)

Recenze (24)

anais 

všechny recenze uživatele

Není jednoduché hodnotit tenhle film, stejně jako není jendoduché hodnotit jakýkoliv veskrze špatný film, při kterém se člověk skvěle baví. Jsou tu úžasně špatné triky, strašné dialogy a herecké výkony. Kdo by ale odolal pohledu na příšeru, která vypadá jako kříženec mezi kuřetem a kudlankou nábožnou? Je sice pravda, že v dnešní nápodobě filmů s monstry, jakou jsou Power rangers (kde jinde hledat jejich kořeny?) si člověk užije zmutovaných přerostlých mrkví dost a dost, ale, pánové a dámy, toto je nefalšovaná Girara! Ta která ničí Tokio laserem, který chrlí z pusy! A když se dostatečně nabije energií, změní se v obří pomeranč, a v této podobě se přemisťuje z místa na místo! A zapomněl jsem na hudbu, která jako by spadla z Měsíce...tedy spíš Televarieté - většinu cest vesmírem v tomto filmu totiž podbarvuje naprosto nehodící se hudba, která se však stává nedílnou součástí zábavnosti tohoto skvostu. Takže, koukněte se z okna, jestli se na váš dům nehrne Girara (pokud ano, tak utíkejte, i když se to nezdá, je docela mrštná) a podívejte se na "X" nestvůra z vesmíru, jak se film jmenuje v České verzi. (btw, v 70. letech nakreslil Kája Saudek pěkný plakát k tomuto dílku) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Velmi špatné monstermovie se strašlivou částí ve vesmíru. Příběh by mohl fungovat v takovém typu alternativní reality, kde neexistuje gravitace, setrvačnost, zákon akce a reakce a fyzika vůbec, no a v neposlední řadě logika. Co mě ovšem dojalo až k mozkové příhodě -- když dojde vesmírnému plavidlu svištícímu k Marsu palivo a tudíž zastaví namístě (ano), ze základny na půli cesty (ano) na Měsíci vyletí dva lidi ve člunu a dovezou jim ho v kanystru (ano). Těšil jsem se, že příšera zvedne dojem, ale byla nejslabší z těch desítek, které jsem zatím poznal. ()

Reklama

Kordus 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo něco. Dokonce se odvažuju tvrdit, že mocná Girara překonává i o něco méně mocnou Gojiru! Ano. Slavné stvoření, u nás známé jako Godzilla, nesahá obludě z vesmíru ani po její slepičí (či kuřecí, jak bylo vtipně přeloženo v titulcích) pařátky. Ono monstrum se dostalo na Zemi, kdyz mimozemsky talir nanesl na kosmickou lod Japonců podivnou substanci a posadka onoho kosmoletu dopravila malou cast hmoty dolu na nasi zelenou planetku. Vypadalo to jako vajicko s pruhlednou skorapkou, v niz neco svetelkuje, a pohlcovalo to energii. Pak se to narodilo. A jak uz je u japonských monster filmů zvykem, začalo to devastovat Tokio a přilehlé okolí. Nemá smysl popisovat víc děje, většinu toho tady napsal anais a stejně - to se nedá popsat, to se musí vidět. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takešiovia opäť zachraňujú svet, pričom im pri tom sekunduje exkluzívne krásna árijka a jeden caucasský mudrc. Kaiju monštrum je podobne vyhúkané, ako samotný hrdinovia a chová sa takisto podobne. Teda štýlom - ,,kde to vlastne som,, ale už keď som tu, tak vám rozmašírujem polovicu japonských ostrovov. Slabé tokusatsu, ktoré godzillovským, či gameráckym šlágrom nesiaha ani po päty. ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Něco pro fajnšmekry žánru :) Jedině ti totiž tohle dílo mohou přežít bez úhony :) Příšerné dialogy, neskutečně naivní triky (i na tu dobu), ústřední monstrum k popukání. A ten, kdo vymýšlel soundtrack, musel na něčem fičet. Prostě příšerné, ale jako parodie na Godzillu to ušlo. Jen mám obavy, že jako parodii to tvůrci nezamýšleli... :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Plakát k filmu má na svědomí Kája Saudek, významný český komiksový kreslíř. (alyne)

Reklama

Reklama