Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940 a nacistické jednotky okupují Francii. V té době se mladá a odvážná žena z aristokratické rodiny rozhodne bojovat za své idelály a pomáhat spojeneckým silám všemi dostupnými prostředky. Postaví se tváří v tvář zlu, jaké si nikdy nedovedla ani představit, s odvahou, o níž netušila, že je jí schopna. Film byl natočen podle skutečného příběhu Mary Lindellové. (Falcon Home Video)

(více)

Recenze (3)

danecek24

všechny recenze uživatele

49. Zlatý Glóbus za rok 1991 - cena (2) - *Nejlepší minisérie / TV film, *Nejlepší herečka v minisérii / TV filmu - Judy Davis + nominace (1) - Nejlepší herec v minisérii / TV filmu - Sam Neill ()

Reklama

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Televizní film podle skutečného příběhu, který má naštěstí krátkou stopáž, a tak nezačne nudit. Někdy je to dokonce naopak, pár scén navíc by tomu neuškodilo, občas dějství až moc skáče z jednoho do druhého. Od diváka se očekává základní znalost kontextu, v tomhle případě okupace Francie a možná by neuškodilo si nejdřív přečíst, kdo to vlastně Mary Lindell byla. Herci v hlavních rolích mě příjemně překvapili, na televizní projekt to vůbec nezahráli špatně, a stejně tak i kulisy jsou na jedničku. Malá zajímavost: jednalo se o debutový snímek Marka Stronga, v malém štěku si zde zahrál jednoho z německých vojáků... No, mě se ho ale zahlídnout nepovedlo :D ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama