Reklama

Reklama

Oblast Q

  • USA Area Q.
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Thomas Mathews, investigativní novinář, jehož svět se otočil vzhůru nohama, když zmizel jeho syn, je poslán do Brazílie vyšetřit údajná pozorování mimozemského života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Zarucene uz tomuto Brazilcanovi nedali nic do ruky pretoze stretnutie s tretim druhom je odpadovo vedenou reziou tych najnudnejsich kreacii, hereckej impotentnosti a dejovej zbabelosti. Priserny film, kde sa da predhanat v negativnych vylevoch, avsak je to rovnako zbytocne ako cela vynyslena a nezaujimava Oblast Q. (Videne 12.3.2021, Filmbox) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový filmový odkaz na snímek režiséra, jehož jméno tu dokonce i zazní, 'Blízká setkání třetího druhu' (1977), ve kterém se krapet hapruje i s teorií relativity Alberta Einsteina. Z jakého důvodu ti mimozemšťané na Zemi vlastně jsou, také není nic neznámého. Ono těch různých odkazů je víc a patří do toho i název snímku. Tady se nehraje na monstrózní epos, jen se skromně vypráví obyčejný sci-fi příběh pojednávající o záhadných událostech v určité Brazilské končině spojovaných s mimozemskou civilizací. Proto tu není sebemenší náznak dramatizace ani napětí. Velkorozpočtových sci-fi snímků, v kterých samozřejmě nechybí akční scény, tu bylo tolik, že už je prostý divák tak rozmazlený, že neočekává od žánru sci-fi nic jiného. Tento snímek je ve sci-fi žánru v brazilské kinematografii údajně prvním, který vznikl v koprodukci USA. To vysvětluje účast Isaiaha Washingtona v hlavní roli, který se toho zhostil s plnou profesionalitou. Nízký rozpočet je tedy pochopitelný, a jak je vidět, opět se potvrdilo pravidlo, že i z mála se dá udělat vcelku zajímavý film, ve kterém nechybí určité poselství a varování lidstva. A o to tu jde především a na něco takového excelentní CGI efekty nejsou potřeba. Jen je škoda, že v takovém pracování nešli tvůrci více o artu. ()

Reklama

PORTER44 odpad!

všechny recenze uživatele

To byla pěkná hovadina a titul sci-fi thriller je spíš k zasmání,novinář kterému údajně unesli syna mimizemšťani se vydává do Brazílie na reportáž kde se stalo něco podobného několikrát tak obchází lidi a vyptává se ,pak objeví jakou si skálu ve které asi přebývají  mimozemšťani a film je o ničem,žádný mimozemšťan se neukáže jen jaké si světlo takže nic napínavějšího se tam neděje,hrozný blábol. ()

George Stobbart odpad!

všechny recenze uživatele

Najhlúpejší a najnudnejší film o mimozemskom stretnutí, aký som doposiaľ videl. Novinárovi zmizne syn, tomu to lezie na mozog a je tak posadnutý, že ho radšej vyšlú do Brazílie, aby sa na toho debila nemuseli dívať. Tu vyšetruje malomestské stretnutia s mimozemšťanmi, ktoré však vyzerajú ako scény z nejakej telenovely, všetko je škaredé, pieskovité a čím vážnejšie sa to snaží tváriť, tým trápnejšie to je. Neskutočne otravných, nekonečných a priam nepozerateľných 100 minút. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro dvě hodiny něčeho, co by se tu dalo naprosto bez problémů shrnout do (maximálně) 15 minut. Jenže to nemá 15 minut, ale 110, takže je to jen neskutečně utahané. No, kdyby jen to - mám pocit, že něco tak strašně nudného jsem snad v životě neviděl. A rozhodně to nebyl žádný umělecký záměr, tohle je celé úplně vším někde na úrovni céčkového televizního filmu, který vznikl narychlo na zakázku a z nějakého mě nepochopitelného důvodu trvá skoro dvě hodiny. I ten scénář sám o sobě je mizerný, jelikož místo toho, aby se věnoval aspoň občas příběhu, věnuje se tak 85% času naprosto zbytečné vatě, jejíž účel jsem opět nepobral. Ani se mi to nechce všechno vypisovat, tady je špatné totiž úplně všechno. I ta pointa, která přijde až po hodině a půl, je nejen naprosto jasná od první výpovědi očitého svědka UFO, taky přichází s tím nejlaciněji podaným New Age poselstvím, jaké jsem kdy viděl. A když došlo na indigové děti, měl jsem skutečně dost. No ještě že mám možnost přetáčet a přeskakovat, jinak bych u téhle laciné nudy zdechnul nudou. Já věděl moc dobře, proč to zhlédnutí tak dlouho odkládám, ale nedal jsem si říct a z Chci vidět jsem to prostě neodstranil, protože jakmile narazím na neakční, aspoň fakt maličko seriózně se tvářící sci-fi o mimozemšťanech, tak do ní prostě dřív či později půjdu, ať už od pohledu vypadá co nejbrakověji. Takže už dávám šanci i takovýmto chujovinám, které ale vždycky aspoň na tu hvězdičku vyjdou. Tohle ale fakt stojí za prd, na nic jiného než na odpad to není a jediným malinkým kladem je význam názvu filmu, který mě pobavil. A ten tomu hvězdičku rozhodně nepřidá. odpad! ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama