Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Crawford je zajat domorodci v oblasti mostu přes řeku Kwai a je předán do zajateckého tábora. Brzy poté Japonci rozhodnou o náhlém přesunu zajatců do džungle. Velitel jednoho z pracovních táborů je drsný poručík Tanaka, jehož tábor má být zrušen a zajatci dopraveni lodí do Japonska. Poté, co dorazí transport do Saigonu, se podaří Crawfordovi uprchnout a uloupit japonskou stihačku. Nad mořem je však sestřelen a musí nouzově přistát. Ostatní zajatci vyplouvají na moře, které brázdí americké ponorky. (Vapet Production)

(více)

Recenze (17)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Režisér McLanglen si asi udělal z diváka srandu. V tomhle filmu jsem nenašel nic, co by fungovalo. Špatný scénář, nevěrohodné postavy, nezvládnutý casting, odbytá režie. Zajatci se chovají k ozbrojeným "bachařům" přímo drze a nic se jim nestane. Mají milión šancí utéct a neutečou, i když okolí zajateckého tábora je doslova prošpikováno partyzánským hnutím. Různé dějové zvraty na cestě zajatců do Japonska jsou už pak pro diváka jen utrpením (přepadením vlaku počínaje a koncem ??? konče :-)). K tomu castingu - umíte si představit Denholma Elliotta jako akčního vůdce partyzánů. Já tedy ne. Když už si ho režisér pro tuhle roli vybral, tak mu měl alespoň vysvětlit, jak se drží samopal. Ale ani ostatní nepředvedou nic světoborného. Je to jen velká prezentace břídilství. Už nikdy více. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Přečetla jsem si komentáře k tomuto filmu. No... je to věc názoru. Kdo četl nějakou knihu o zajatcích za 2.svět.války v japonských táborech, tak tomu filmu musí zatleskat. Bylo to daleko surovější, než se nám réžie snažila ukázat. A taková zkušená hvězda jakou bezesporu Eduard FOX je (má na svém kontě nespočet válečných filmů), by nepodepsal kontrakt na nějakou neskutečnou kravinu. Pro mě senzační film ! Ano, mohl být ještě ukrutnější, ale myslím, že to stačilo. (Mám na mysli scénu, kdy byla Japonským velitelem sťata hlava americkému vojákovi). Dodržovali Japonci "ženevskou konvenci" ? ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na svého slavného předchůdce se to nechytá ani náhodou. Film sice přidal na spádu a akčních scénách, ale co je to platné, když je plný plochých nesympatických postav. Nemluvě o tom, že akce má jen průměrnou kvalitu a hlavně film jako takový až moc čerpá z originálu kterému, ale bohužel nesahá ani po kotníky.35% ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Stojí to za to,už jen pro naprosto tragické přepadení vlaku B-)).Do japanských bachařů můžete strkat jak je libo,ovšem přeci jen flusnout veliteli tábora do obličeje jest moc a nastává setnutí samurajským ranžírákem.Zlobiví zajatci jsou nakonec vytrestáni tím,že loď,která přepravuje mj.i civilisty,není lišácky označena červeným křížem,což je přímo nehorázná finta"naruby". ()

sud 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní akční válečné dobrodružství, aneb druhý vstup do stejné řeky. S o 31 let starším kolegou však má naštěstí společné jen prostředí, takže netřeba srovnávat. Žánrových klišé je sice jak hub po dešti, ovšem film je natočen poctivě (konečně angličani používají Sten), k tomu řízná hudba Lalo Shifrina a skvělý Edward Fox. Tak špatné, jak je zde ve většině komentářů inzerováno, to opravdu není. 60%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • V čase 34:47 je možné spatřit samopal Sterling na zádech poručíka Crawforda (Chris Penn). Ve skutečnosti se tento samopal vyskytoval v Asii až po válce. (Snickors)

Reklama

Reklama