Reklama

Reklama

Piraňi II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Han22 

všechny recenze uživatele

Tady je odpadů, dokonce 92. nejhorší film všech dob, chacha, je vidět že mnozí komentující nikdy neviděl opravdovou amatérskou sračku. Hádám že pro fandy režiséra Camerona a jeho úchvatných sci-fi musel být šok shledat se s béčkovým hororem a proto neváhali a hodnotili. Nicméně Cameron k tomu natočil jen pár scén, než ho druhý režisér Ovidio G. Assonitis vyhodil se slovy, že se musí ještě učit. A zadruhé až na opravdu šílený nápad s létajícíma piraněma a pár příšerných vedlejších postav se jedná o ucházející béčko. Viděl jsem i spoustu mnohem horších animal hororů. Piraňa 2 sice nemá na jedničku ani omylem, ale pár solidních scén (mrtvola s rybou, finále v potopené lodi), pěkné podmořské záběry, sympatická hrdinka a Lance Henriksen to v pohodě vytahujíc do mě neurážejícího průměru. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej Cameron by se chtělo říct, ale upřímně - já mu ty traumatický historky z natáčení asi docela věřím, protože jak se k němu choval Assonitis nápadně připomíná tehdejší přístupy jiných italských producentů (viz třeba Dino De Laurentiis) k levné námezdní síle, která jim měl sloužit pouze pro zafinancování americkými studii. Cameron údajně stojí jen za scénou z márnice a srandovním výbuchem helikoptéry (během kterého ještě omylem utopil kameru). Dále může prý za design piraň a z frustrace se chopil i výpravy, protože během pre-produkce zjistil, že tam nikdo nic nedělá, tak alespoň začal objíždět lokace a najímat si místní průvodce. Je mi sympatický, že navzdory tomu, že chtěl svoje jméno z filmu původně úplně vymazat, tak ho nakonec po letech přijal, dokonce se i uvolil k vlastnímu přestříhání (který se moc sehnat nedá) a nemá problém na něj vzpomínat. Film samotný je prvotřídní brak, který nepostrádá prakticky jakoukoli ingredienci provinilé zábavy - švédování postupů slavnějších filmů, kozy, obscénní herecké výkony, kozy, úplně zbytečné expozice hromady špatně zahraných postav, které v průběhu filmu prostě někam zmizí a už se neobjeví, kozy, úděsné triky, krev a kozy. Škoda tradiční Achillovy paty přímořských žánrovek, které často gradují v podvodních scénách, které bohužel ze své podstaty jsou pomalé a rozmělňují rytmus filmu. Což se ale děje i zasloužilejším dílům. ()

Reklama

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo kdo k tomuhle psal scénář. Nudné a nevýrazné. Ale divím se proč rovnou nenepsali, že je to i komedie. Banda létajících rybiček rozhodnutá pozabíjet obyvatele ostrůvuku. A aby toho nebylo málo přidali jim tvůrci křidýlka. Snad proto aby ty rybičky těch lidiček pozabíjeli více lidí. Taky by mě zajímalo jak se na téhle kravině podílel Cameron. Musím konstatovat, že jednička Pirani byla výrazně lepší.Tu jednu hvězdičku dávám za scénu v márnici a za celkem ucházející hudbu. Jedním slovem blbina. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skutečně netuším, jakou mírou se geniální James Cameron podílel na tomto "létajícím odpadu", ale zpracování celého filmu mi spíše přišlo jako práce druhé osoby, Ovidia G. Assonitise. Piraňa 2 jsou dost nevydařeným kouskem mixujícím v sobě ve špatném poměru různorodé žánry. Celé to vyznělo jako splácaná, nevýrazná směs, míchající v sobě prvky italské, erotické, gore hororové komedie. Možná by to takto i šlo. Jenže to funguje pouze v určitých, většinou minutu trvajících sekvencích. Nebo vlastně nefunguje? Dokonalý béčkový dojem filmu dodává, až na pár postav, naprosto amatérský dabing. Za celistvou mou jednou hvězdičkou se skrývá pár dobrých scén (žena v márnici, slečny na jachtě, trapně humorné dialogy a stejně takové ony létající potvory. A především výrazná hudba). ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Aby som uzatvoril svoj challenge 10tich eko hororov/trilerov v rade legendárne vybral som si práve pokračovanie filmu Piranha, ktorý je aj na túto kategóriu veľmi slabým filmom. A samozrejme že beriem do úvahy aj rok vzniku, ale aj tak. V roku 1981 to bol možno prelomový kúsok, s odstupom času sa nad ním človek iba pousmeje. Zaujímavé však je, ťe v spomínanom roku nebol problém natočiť film, v ktorom všetci afroameričania sú vlastne iba zamestnanci či posluhovači kým dovolenku si užívajú iba belosi. Mimochodom, v prvom diely sa v celom filme neobjaví okrem belochov postava žiadnej inej farby pleti. Skrátka niekto za tým hľadí v dnešnej dobe rasizmus, realita však bola taká že na horory chodili do kina iba belosi a aj preto bolo obsadenie aké bolo. A challenge si pravdepodobne predĺžim, aby som uzavrel aspoň sériu s piraňami. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Režisér James Cameron, který byl od filmu odvolán, dostal pár dní poté vysoké horečky. V nich se mu zdál sen o kovovém zabijákovi vylézajícím z ohně. Cameron se jím nechal inspirovat, aby poté napsal scénář ke kultovnímu Terminátorovi. (oLí)
  • Rozpočet měl původně činit půl milionu amerických dolarů – posléze byl snížen na 300 tisíc, dle některých údajů to však mohlo být ještě méně. James Cameron pak měl za režii obdržet 10 tisíc – vyplacena mu ovšem byla pouze polovina. (fiLLthe3DD)
  • Kvůli omezenému rozpočtu byli do snímku obsazováni převážně Italové, přičemž většina z nich ani neuměla anglicky, což režiséra Jamese Camerona nesmírně iritovalo. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama