Reklama

Reklama

Cukroušek Hill

(neoficiální název)
  • USA Sugar Hill

Recenze (3)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Na dobu typický blaxploitation, tentoraz s prvkami zombie hororu. Aj keď svet už poznal Romerových flesh eaters, tu sa tvorcovia vrátili ku klasickému voodoo. Čierny zombieci s vypuklými striebornými očami slúžiaci rozhnevanej čiernej žene, ktorá sa skrz nich pomstí ľuďom, ktorý zabili jej priateľa. Film sa vlečie od jedného mŕtveho k druhému bez nejakého výraznejšieho gradovania napätia a vy čakáte, či príde k nejakému zmene, ktorá by vás donútila dopozerať film so záujmom. Jediný záujem je, kedy sa film skončí. Našťastie stopáž nie extrémne prestrelená a potešujúca je stále sa usmievajúca Marki Bey a ústredná pieseň. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Hodně ubohý a řemeslně zfušovaný pokus společnosti American International Pictures svézt se na úspěchu svých předchozích filmů "Blacula" a "Coffy". "Sugar Hill" tedy představuje blaxploitation mix hororu a filmu o pomstě, při čemž podobně jako již v "Scream Blacula Scream" i zdejší vyprávění staví na voodoo mystice. Další motivací pro vznik filmu byla evidentně snaha přijít s další černošskou hvězdou po právě objevené Pam Grierové či konkurenční Tamaře Dobson. Jenže jejich charismatu i schopnosti prodat své přednosti se Markia Bey ani zdaleka nevyrovná. Na vině je částečně i otřesně nedramatická a zabijácky toporná realizace. Jako absurdní paradox pak vyznívá, že film navzdory své premise nejen že neobsahuje žádnou lascivitu (pokud pomineme ryze slovní flirtovačky), ale je také prostý jakéhokoli násilí. Podobně jako u starosvětských kriminálek i zde kamera ucukne těsně před činem a ostrý střih už nám ukáže jen ohledávání místa činu či naprosto odlišnou scénu. Snímek bohužel spadá do kategorie hodně laciných produkcí a i na brakové standardy AIP představuje silně tristní podívanou. V tomto ohledu je nicméně ryzí exploatací, neboť navnadí diváky svou premisou či vyzývavým plakátem, aby je pak v kině nechal se nudit; byť pro autokina, kde beztak nikdo na filmy nekoukal, by to byt ideální snímeček. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Komu sa páčil film Blacula a jej pokračovanie Scream Blacula Scream,určite sa mu bude páčiť aj tento film.Akurát v tomto filme nejde o upírov,ale o voodoo a zombíkov.Nejde tu o žiadny kopec z cukru,ako vy to vyzerá podľa názvu filmu,ale je to prezývka ženy Diany.Jej milenca zavraždia miestny gangstri a tak Diana "Sugar Hill"sa rozhodne pre pomstu.A šéf gangstrov Morgan aj so svojimi komplicmi sa veru môžu tešiť.Oslovi akúsi kňažku voodoo,ktorá sa nazýva Mama Maitresse a tá vyvolá akéhosi démona Barona Samediho,ktorý vzkriesi bývalých mŕtvych otrokov.A tak vznikne taká mini armáda výlučne černošských zombíkov.Zombíci počúvajú Dianu na slovo,takže žiadne sa bezhlavé potácanie,ako je to v takýchto filmoch bežné.Pomsta ako sa patrí,každý gauner iným spôsobom.Dosť zaujímavý film,ale mstia sa výlučne černosi na belochoch.Baron Samedi vypadal ako sám diabol a vedel sa príšerne rehotať.Vo filme je cítiť aj rasový podtón. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama