Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina Struutzova se se svým Trabantem vydá na panenskou jízdu do Itálie. Otec Udo, matka Rita i sedmnáctiletá dcera Jacqueline se po otevření hranic těší na jih. Už při zastávce v Mnichově udělají první zkušenosti s tržním hospodářstvím - s neodbytnou prodavačkou v obchodním domě. To je však teprve začátek rodinné dovolené. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Mně osobně při sledování tohoto filmu moc do smíchu nebylo. Neberu ho proto jako komedii, ale spíš jako film, který odráží tehdejší dobu. Tehdejší dobou myslím období krátce po roce 1989, tedy po tzv. „pádu železné opony“. Ano, tehdy se obyvatelé té východní části Evropy vydávali na cesty, aby se podívali na místa, kam se dřív dostávali jen s obtížemi; v případě obyvatel někdejší Německé demokratické republiky pak prakticky nikdy. Jezdilo se tam vším možným. Zastaralými podnikovými autobusy, starými škodovkami, ale i trabanty. No a právě o jedné takové cestě trabantem na Západ tento film je. Humor filmu mi přijde jako velmi laciný a vyloženě podbízivý. Mnohdy dělá z obyvatel Východu negramotné hlupáky. Kdo se chce pobavit, tak tomu bych doporučoval podívat se na nějaký jiný film. Kdo si však chce zavzpomínat, kdo (zejména ti mladí) se chce seznámit s dobou těsně po roce 1989, tak tomu film ke zhlédnutí doporučuji. ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Hodnocením svých databázových spoluobčanů nerozumím. Vždyť to byl tak zábavný film! Asi to nikdo nepochopil. :-)K výbornému dojmu výrazně napomohl skvělý dabing Jiřího Pragera, který namluvil velmi dobrého hlavního herce Wolfganga Stumpha. A to jsem se k tomuto filmu vlastně dostal jen náhodou - přes Ottfrieda Fischera, který je tam ale jen na chvíli (přehlédnout však samozřejmě nelze). Když jsem spatřil zdejší hodnocení, zděsil jsem se. Avšak čekalo mě příjemné překvapení. Jen mi vadí, že se mým 5* to celkové hodnocení nepodařilo nijak zvýšit. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Posaďte knírkatého dederóna do Trabanta, natočte ho směrem na jih, udejte mu počáteční zrychlení kopem do plastu a stane se ještě něco mnohem zábavnějšího, než nabídl tento snímek. To však rozhodně neznamená, že by s Udem nebyla zábava, dvoutaktní obluda Žorž také dokázala pobavit, ale patrně u mne nebude překvapením, že většinu smetánky jsem nechal slíznout dcerušku Jacqueline. Od té bych se patrně nechal přemluvit k sexu na zadním sedadle Trabanta, i když bych přitom musel nechat nejméně dvě třetiny svého těla na čerstvém vzduchu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

BMW - Bakelitový motorový Wůz. Jedno z nejlepších a nejjednodušších aut, co kdy bylo vyrobeno. Já si vždy všímám nepodařených záběrů nebo kiksů ve filmu a tady jich taky pěkná řádka je. Tak třeba když mu na vrakovišti proděraví ten povlak od stanu na střeše auta, tak v dalším záběru už ty díry nejsou. A nebo ten autodopravce co jim naloží trabanta na svou korbu k dalším autům, co tam má. Bez složitého sundávání dalších aut se to neobejde, ale on to má hned. Ovšem stan na střeše trabiho je geniální tah. Nejkrásnější scéna je, když Jacqueline ( Žaklin ) zazpívá svůj song asi v šedesátý minutě filmu - prostě nádhera. Je zajímavé a někdy i trochu smutné sledovat proměnu Trabanta během jeho dlouhé, předlouhé jízdy. CITÁT : Vypadá jak kanárek. Rita Struutz ( Marie Gruber ) je docela sympatická, Udo Struutz ( Wolfgang Stumph ) je kabrňák ( až na ty tepláky ) a Jacqueline Struutz ( Claudia Schmutzler ) je kočka. A nejlépe vypadá ve dvou scénách. V té již zmíněné scéně, kdy zpívá a ve druhé scéně, kdy tančí na tom pódiu - strašně jí to sluší. Jinak se tento snímek pěkně sledoval, byla sranda u smutek a docela jsem se bavil. Je to takové východní road movie. Ve filmu zazní Trabi goes to Napoli od W. E. Steina, který má pod palcem všechny písně i tu od Claudie Schmutzler s názvem Gates of Eden - aneb Jacqueline song. http://www.youtube.com/watch?v=nMbzyWJ87rE ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak se mi po X letech dostal tento film do ruky (v originálnim německym znění) a tentokrát mi to úplně špatný nepřišlo. Možná v tom sehrála roli určitá nostalgie, možná to bylo tim, že jsem film sledoval vožralej, ale zvedám svoje hodnocení ze 2 na 3 hvězdy. Už jenom pro tu úžasně kýčovitou písničku Gates of eden a Opel Kadett GSi Cabrio :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v nemeckých mestách Bitterfeld-Wolfen, Irschenberg a Mníchov. Tiež sa natáčalo v Taliansku, v hlavom meste Rím. (dyfur)

Reklama

Reklama