Reklama

Reklama

Černá hodinka s Rudolfem Hrušínským

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Životopisný / Krátkometrážní
Československo, 1967, 23 min

Obsahy(1)

Zamyšlení Rudolfa Hrušínského o vlivu umění na život a činy člověka... Do pořadu Černá hodinka přicházely v 60. letech významné osobnosti z řad umělců, aby se podělily s diváky o vlastní vyznání a představily jim zároveň svá oblíbená umělecká díla. V roce 1967 pozvání přijal i výjimečný herec Rudolf Hrušínský, který se zamyslel nad vlivem umění na proměnu lidstva. Zhodnotil i roli uměleckých děl jako nositelů krásy, jejíž prožitek se však v moderní době poněkud vytrácí. K vyjádření svých myšlenek a názorů mu jako inspirace posloužily skladby Jiřího Suchého a Ludwiga van Beethovena, "Bajky a podpovídky" Karla Čapka či "Černá bedýnka" Ludvíka Aškenazyho. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Link ke zhlédnutí, jak píše gezper dne16.12.2012,  je nefunkční, protože účet s tímto videem byl. ukončen. Nyní lze snímek vidět na https://www.youtube.com/watch?v=BGKYp3Pu_Ds Vřele doporučuji. Škoda, že není delší. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Osobní zpověď Rudolfa Hrušínského je sofistikovaným plivancem do tváře socialismu s (ne)lidskou tváří. Kromě jiného v pořadu zazní úryvky z tvorby Karla Čapka, Jaroslava Seiferta a Ludvíka Aškenazyho. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Rudolf Hrušínský uvažuje nad tím, že kdybychom byli více obklopeni krásou uměleckých děl, mohli bychom být lepšími lidmi. Nevím, jestli ten výrok o metráku vepřového a rotě umělců, který zazní v závěru, vyslovil nějaký politik nebo je to citát z klasické literatury, každopádně to musí být narážka na tehdy fungující cenzuru a cenzory. To ještě chudák netušil, že nedlouho poté, co vznikl tento pořad, budou moci diváci o podobných televizních zamyšleních jenom snít. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

O pocitech, dojmech, zálibách a obyčejných myšlenkách jednoho legendárního herce. A ten jeho psycho hlas, jeho autorita - už nám leze mráz po zádech. I kdyby vám něco vytkl, musíte s ním souhlasit! ()

Reklama

Reklama