Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletá Chloé nemluví, nesnese žádný fyzický kontakt a je zcela závislá na bratrovi Josephovi. Oba trpí tím, že je opustili rodiče a oni se přesunují z jednoho ústavu do druhého. Joseph Chloé bezmezně miluje a udělal by pro ni cokoli. Stále se také bojí, že by je mohl někdo rozdělit. K tomu ale nezadržitelně dochází: Chloé potřebuje odbornou pomoc, aby se dokázala lépe vyrovnat s okolním světem. Chloé a Joseph pokaždé utíkají a tím se stále více vzdalují "normálnímu" životu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

italka63 

všechny recenze uživatele

Syrové, drsné, tragické, to všechno je v životě sourozenců, chlapce a dvanáctileté těžce nemocné dívky, uzavřené ve svém světě, v absolutní závislosti jednoho na druhém. A hledají své rodiče, jeden dům... Ke všemu si Chloe začíná uvědomovat svoji sexualitu a jejich útěk Francií není rozhodně procházka růžovou zahradou... Nebo levandulovými poli? Každopádně skvělé herecké výkony. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Adèle Haenel sice už tehdy v nějakých 13 dokázala, že hrát opravdu umí, a to i cvoka a beze slov, ale upřímně řečeno, koukat se na to moc nedá. Z vícero důvodů. Jednak hlaně bratříček byl na přizabití prakticky celou dobu a bylo tam několik momentů, které byly mírně řečeno v reálu dosti nepravděpodobné. ()

Reklama

xargos 

všechny recenze uživatele

Fascinující příběh dvou mladých lidí, kteří se ne vlastní vinou ocitají bez rodičů a bez zázemí. Bratr a sestra - bratr tvrdostí zakrývající svou zranitelnost a autistická sestra, která se bez pomoci, ať ji bratra, nebo kohokoliv jiného, neobejde. Oba sourozenci dospívají a je nasnadě, že i zde nastávají problémy. Celý příběh je dramatickým sledem událostí, které směřují k čemukoliv jinému, jen ne k happyendu. Klobouk dolů před oběma mladými herci. Film nedoporučuji puritánům a přecitlivělým povahám. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Ten kluk roste pro kriminál! Desetiletý Joseph a jeho stejně stará, mentálně zaostalá, sestra Chloé jsou sirotci prchající před společností a okolním světem. Při snaze umístit je do ústavu či dokonce rozdělit Joseph s velmi silným ochranitelným citem využívá jakékoliv prostředky k úniku a návratu ke Chloé, která je pro něj jediným ostrůvkem přátelství ve světě, který jim nerozumí. Nic je nemůže rozdělit, zdi sociálního ústavu, mříže vězení pro mladistvé, v patách strážci zákona či žena, která se prohlásí za jejich matku. Chloé se zdá být autistkou, do jejíž světa nemůže nic proniknout. V ruce látkový pytlík s barevnými sklíčky, nacvičené opakující se pohyby a maximální averze vůči lidskému dotyku. Avšak "výchova" Josepha ji začne záhy měnit... ● Film s trefným názvem Ďáblové je na můj vkus až příliš vyhrocen do extrémů. Například parta vagabundů vtrhnoucí do nemocnice a v reji násilí zachraňující Chloé, chladnokrevně jednající Joseph využívající ke svému úniku jakéhokoliv způsobu: pořeže v obličeji vlastní matku, okrade své spolunocležníky z ústavu či způsobí na dálnici hromadnou havárii. ║13.4.2009║ ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

zaujímavá psychologická dráma. Ten fagan tvrdohlavo idúci svojou cestou, všetko podriaďoval tomu aby bol so sestrou. Príliš veľa šťastia, pretože vždy unikol, až ma rozčuľovala benevolentnosť a neschopnosť úradov sociálnych pracovníkov a polície.. ale asi to tak muselo byť ... škoda. Prvá polovička filmu rozhodne lepšia, v druhej to spelo predpokladaným a tak trocha tušiacim smerom .. škoda ... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama