Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 933)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Možná vůbec nejlepší akční film všech dob. Asi nic víc netřeba dodávat. Kdo neviděl všechny ty legendární scény a hlášky, kterých je film plný, urychleně by to měl napravit. Druhej Terminátor absolutně nemá chybu. EDIT : 29.8.2017 : Na Soudný den jsem byl po letech na T2 konečně v kině a ačkoliv onen 3D efekt, kvůli kterému to bylo uváděno, na mě extra dojem nezanechal, vidět to prostě v kině byl neodolatelný zážitek. Jen škoda, že to nebylo extended, plno věcí mi tam chybělo. Jo a Arnold je v tom filmu naprosto nejlepší ever! PS : Robert Patrick je prostě dokonalej...100% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James Cameron, William Wisher Jr. .. Nejasná je vize budoucnosti. Tahle je jedna z možných, ovšem dosti pravděpodobných.. . Filmová orgie a ojedinělý důkaz pokračování, které o třídu převyšuje už tak kvalitní první díl! Vynechám zhodnocení scénáře a tím šťourání do spousty nelogičnosti a paradoxů! Vše přebíjí démonická hudba, věrohodní herci, výtečné akční scény, efektivní apokalyptické trikové sekvence a samozřejmě Pan režisér James Cameron se svojí vizionářskou genialitou. Jeden z mála filmů, jenž JE MILNÍKEM kinematografie. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vedle Vetřelců asi nejlepší film Jamese Camerona zvláště v režisérské verzi (přepnutí na mód učení). Jednička měla o něco lepší atmosféru, tady se mi zas líbí závěrečná řeč Lindy Hamilton (v původní kino verzi a ve special edition, ten sladký konec z extended cut mi vůbec nesedí). Logické chyby jsou v obou víceméně stejné, ale v podobném filmu mi zas tak nevadí. Jinak klasika dětství a s přibývajícími pokračováními (a chystaným Taylorovým de facto remakem prvních dvou dílů, který vypadá naprosto otřesně) si jej musím cenit ještě více, což promítám i do změny hodnocení (7.12.2014). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Akční pecka s revolučními, do té doby nevídanými triky. T-1000 a jeho metamorfózy za pět, vize nukleární války za pět, scenář za tři, stejně tak některé, na můj vkus příliš militantně laděné scény (Arnie vs. kolona policejních aut). Ovšem přehlédnout skutečnost, že tenhle film znamenal tak moc pro vývoj filmařské techniky a trikařské práce, by bylo veliký hřích. Proto jediné a správné hodnocení je za pět, jen to švihne! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"29. srpna ´97 vám to bude taky připadat sakra skutečný. Každej, kdo nebude mít opalovací krém s faktorem dva miliony, zažije mizernej den." Já již nyní vím, že T-800 odvedl skvělou práci, protože jsem Den zúčtování prožil bez problémů. Vlastně jsem si ani nevšiml, že nastal. Čeho jsem si však všiml, bylo to, že kovový sympaťák byl tentokrát vybavený rafinovaným programem Kamarád a hlášky vypouštěně z otvoru mezi kyberneticky řízenou maxillou a mandibulou se pro mě rychle staly kultovními. Takhle se podle mého gusta má zachraňovat lidstvo - vizuálně bombasticky, napínavě i zábavně. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (289)

  • Podľa vlastných slov Roberta Patricka mal jeho kultovú úlohu hrať úplne iný herec známy ako Billy Idol, ktorý mal však nehodu na motorke, kvôli čomu bola rola T-1000 ponúknutá Patrickovi. (emdvojka)
  • Když T-800 (Arnold Schwarzenegger) používá granátomet při odražení policistů v Cyberdyne, tak střílí na poměry zbraně z enormě krátké vzdálenosti. Granáty by tedy neměly „čas“ na to, aby explodovaly. Tohle později potvrdil i Cameronův bratr, který sloužil jako mariňák. (Guilemot)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama