Reklama

Reklama

The Strange Case of the End of Civilization as We Know It

Recenze (5)

Němi 

všechny recenze uživatele

Příšerně levné po stránce výpravy i humoru, ale hysterický komediální talent Johna Cleese (zvlášť v kontrastu s Watsonem) je nepřehlednutelný a geniální, ať už v roli Arthura Sherlocka Holmese nebo majitele zesnulého papouška... ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Scény s Kissingerem a prvním setkáním policejních předáků pěti kontinentů jsou jednoduše geniální. Pak už to místy začíná skřípat, tlačí se až moc na pilu absurdity a tvůrci jakoby moc okatě chtěli po divákovi, aby hýkal smíchy. To se alespoň u mě nestalo, ale i tak jsem se Strange Case strávil příjemnou britskohumornou hodinku. I na Watsonovu stařeckou demenci jsem si po chvíli zvykl... ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Vadilo by vám, kdybych si zaskučel?" "Poslužte si." Tajemný vnuk profesora Moriartyho, jehož pravou totožnost nikdo nezná, zchystal pěkný malý konec civilizace, jak jsme ji znali, a vnuci Sherlocka Holmese a doktora Watsona mají pět dní, aby mu v tom zabránili. Jenže Arthur "Sherlock" Holmes je horlivý panikář a William Watson nemá víc důvtipu než průměrná hromada kamení. Zatímco představitelé světových mocností přicházejí jeden po druhém o život, Holmes a Watson zvou na party největší detektivy světa v naději, že tak vylákají Moriartyho z úkrytu... Srovnání s regulérními filmy středometrážní Strange Case nesnese, ale jako malá levná hříčka je sympatický. Film selhává všude tam, kde je třeba navodit nějakou "velkou" situaci. Zástupci vlád světa jsou zredukováni na pouhé kontinenty místo jednotlivých zemí, současnost (tedy současnost 70. let) byla zjevně zvolena spíš z důvodů jednodušších nároků na výpravu než pro co jiného a kostýmy a masky působí většinou trochu "ušmudlaně" a nehotově. Ale vem to čert, když je to tak vtipné! :) Cleesův Holmes prostě nemůže nepřipomenout Basila Fawltyho a možná trochu i inspektora Clouseau, ale spíš v podání Alana Arkina než Petera Sellerse. Ovšem kreace Arthura Lowea jako Watsona, to je opravdová high-class comedy, jak říkají Angličané. S tváří stoického buldoka perfektně kontrastuje s hysterickým Cleesem a klidně bych si ty dva uměl představit v celém sitcomu na stejné téma. Zato Connie Boothová jako paní Hudsonová - nerad to říkám - nepatří k silným článkům řetězu. Nečekejte detektivku, nečekejte snad ani film, ale za obětování hodiny života tahle věc stojí. 70% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama