Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Faye Dunaway jako urozená lady, která se ve svém životě hrozně nudí. Tuto nudu začne zahánět tím, že přepadává pocestné. Její šlechtický manžel (Denholm Elliot) však nemá o eskapádách své ženy ani tušení. (MVanis)

Recenze (12)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz som narazil vo filme na kadeco a kadekoho, tuna mlada dama v podani Dunaway prepadava pocestnych, aby si jednak zabezpecila zivobitie a zahnala nudu. Potom sa namakany pribeh toci okolo toho, ze jej manzel ani nema tusenoia, co jeho zena vystraja. Za mna teda vyborny namet na film, a to reziser Michael Winner sa obcas ukazal ako schopny filmar /Mechanik zabijak, Night Comers/, inokedy zase sliapol vedla - Chatova Zeme. Dunaway bola vyborna, a rovnako skvela bola aj Glynis Barber /Dempsey a Makepeaceova/. Ta mi z hlavy nepojde len tak lahko : 77 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Netradičná dobrodružno-historická dráma s originálnou zápletkou, ktorá je zaujímavá hlavne pre mužské oko, pretože obsahuje viacero nahotiniek, niektorých aj full frontal. Medzi nimi nechýbajú aj 'Makepeacová' či 'Deanna Troy zo Star Treku: NG' a hlavne na tú prvú sa dobre pozerá. Naopak je to s hlavnou postavou obsadenou Faye Dunawayovou, ktorá je jednak v roli málo presvedčivá a za druhé, ani svoje evine rúcho neukáže - asi si zapýtala viac, ako jej produkcia bola ochotná dať. Príbeh je síce originálny, ale v mnohých veciach aj kostrbatý a až na jednu vedľajšiu postavu som nemal komu držať päste, kedže všetky hlavné mi boli nesympatické. Romantická linka pripomínala skôr telenovelu či povrchné americké seriály, kde každý šukal s hocikým, len nie s tým, koho miloval. Aj keď sa jednalo o dobrodružný film, chýbalo mi akékoľvek napätie či silnejšia dramatická scéna. Do celkovo lepšej roviny to posunuli záver a obsadenie Johna Gielguda. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

F. Dunawayová tak trochu opakuje svou roli Milady de Winter z Lesterových Tří mušketýrů, ale jako silniční lupičce v masce jí to neuvěřitelně sekne. G. Barberová je půvabná (oblečená i nahá) a D. Elliott hraje pěkného blbce, který evidentně neví, co chce. Rvačka vedená jezdeckými bičíky nemá chybu. Tu však má "oficiální text distributora", protože děj se odehrává ve druhé polovině 17.století, těžko tedy může jít o přepadávání "aut na dálnici". ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Nevidí se každý den, aby držitelka Oscara z roku 1977 bičovala obnažené kozy Mariny Sirtisové, budoucí Deanny Troi ze Star Treku - Nové generace, kteréžto památné události ještě navíc bezmocně přihlíží Glynis Barberová, pozdější polovina dua Dempsey a Makepeaceová. Dále mě zajímalo, kdo asi mohl svěřit historickou frašku do rukou režiséra, jehož snímky se vyznačují odtažitým, téměř dokumentárním stylem a nedostatkem nadhledu. Odpověď? Yoram Globus a Menahem Golan. Mělo mi to dojít. Opravdu doufám, že další šleha od Cannonu, kterou uvidím, bude zase plná nindžů, raketometů a patriotismu. Tahle podívaná je nepříjemně krutá, cynická až na půdu a především vůbec není vtipná. Přistříhat do ní scény hardcore porna, film by nijak neutrpěl. A Faye Dunawayová na svou někdejší kreaci v podobné roli (Milady de Winter z Lesterových Tří mušketýrů) bohužel nenavázala. Neměla šanci. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama