Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne malý daňový úředník Buchsbaum (Heinz Rühmann) zjistí, že má schopnost procházet zdmi. Je z toho zděšen, ale postupně se naučí tuto schopnost využívat v různých situacích. Časem mu to ale působí velké komplikace, a tak se zoufale snaží, aby se zase mohl opřít o stěnu v pokoji... (mac000)

Recenze (4)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Slavná francouzská povídka Marcela Aymého o úředníkovi se zázračnou schopností byla zfilmována poprvé v roce 1951 v hlavní roli s Bourvilem. Dutilleul byl západoněmeckými tvůrci překřtěn na Buchsbauma, podepisuje se nikoliv Garou-Garou, ale jako Superman a některé dílčí příhody v souvislosti s romantickou zápletkou jsou trochu odlišné, ale jinak si tento remake jede po celý čas prakticky v úplně stejném duchu se vším dobrým i špatným, co doprovázelo původní film. Režisér sází na účast nesmírně populárního herce ve své krajině, rozvíjí námět prostou cestou k sérii úsměvných situací dle již osvědčené předlohy, povětšinou bez dalších osobitějších nápadů a vytváří z něj celovečerní film. Milá pamětnícká záležitost se sympatickým Heinzem Rühmannem mě pobavila přesto, že jsem si ze staršího filmu hodně pamatoval... ale možná právě proto pobavila o něco méně, že už neměla čímkoliv novým překvapit (snad až na pravidelné scény s malířem, který doprovází o volných chvílích Rühmannovo vyprávění na kytaru). Osobním favoritem tedy u mě nadále zůstává TV inscenace z roku 1977 s Michelem Serraultem a daleko nápaditějším režijním přístupem Pierra Tchierniy. A pokud jde o spolupráci režiséra Vajdy a herce Rühmanna, tu vysokou laťku, jakou rok před tím nasadili společnou detektivkou Stalo se za bílého dne, se jim podle mě tentokrát zdaleka nepovedlo znovu dosáhnout. 60% ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem oba přepisy Aymého románu - s Bourvilem i s Rühmannem (bohužel ne TV-přepis s Michelem Serraultem). Rühmann svým nesmělým hereckým projevem a zasněným pohledem ideálně naplňuje představu zakřiknutého úředníčka pana Buchsmauma. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Úradník tretej kategórie na finančnom úrade žije spokojným a nudným životom, pokiaľ na ich oddelenie nepríde nový šéf. Celý život sa mu však prevráti, keď následne zistí, že môže prechádzať cez steny... Heinz Rühmann bol veľmi populárny v nemecky hovoriacich krajinách a svoju postavu v tomto filme sa zhostil bravúrne a s noblesou. V roku 1951 bola natočená nemenej zábavná komédia s Bourvilom, tento nemecký však taktiež spĺňa všetky predpoklady k dobrej zábave. Druhý komentár. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama