Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will Andersen (John Wayne) je stárnoucí rančer, který se náhle ocitl ve složité situaci. Právě, když potřebuje hnát dobytek do města, mu jeho honáci sdělí, že dávají výpověď. V horách se totiž našlo zlato a oni by nechtěli být poslední, kdo se k nalezištím dostane. Sehnat nové honáky je v této situaci vyloučeno, a tak Andersen na radu svého přítele navštíví místní školu, kde najme skupinu chlapců, kteří mu mají se stádem pomoci. Putování plné psychicky i fyzicky náročných situací z malých kovbojů postupně udělá skutečné kovboje... (Historik)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Ikdyž lehce rodinného tipu, stále western. Ideální pro mladšího diváka, teprve se poznávající s daným žánrem, ikdyž ani starší mazák by si nemusel připadat ochuzen. Skupinu dětí tady vede správňácky drsný Wayne, a to je pořád víc než dost, při záživném půtování nehostinou krajinou, se spoustou krav, kde o dobrodružství a napětí není nouze. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

John Wayne je legenda, která natočila více jak 170 filmů, ale jak to tak pokaždé bývá, každá legenda se musí nějak rozloučit. Myslím si, že snímek "Malí kovbojové" by byl dokonalým zakončením jeho kariéry, ale přece jen natočil ještě dalších šest filmů, mimo jiné se vrátil i k postavě Roostera Cogburna, kterou poprvé ztvárnil ve snímku "Maršál". "Malí kovbojové" jsou však dokonalou ukázkou toho, jak by mohl vypadat odchod člověka, který pro western, alespoň ten americký, znamenal vlastně všechno. Bez něj by tu nebyl prototyp čestného muže, bez něj by tu nebyl člověk, ke kterému mohou vzhlížet generace. Jenže každý stárne. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/mali-kovbojove-1972-70.html ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to film, který potřebuje vstřícného diváka. Není to tak úplně normální western, je to western pro mládež, jak už tu bylo řečeno. A ten konec, kdy kluci vystřílejí bandu padouchů jako by to dělali denně, to je hodně neuvěřitelná scéna. Ale jak jsem říkal, když se najde vstřícný divák... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Mám z tohoto filmu velmi smíšené pocity. Na jednu stranu charismatický rančer dědek John Wayne a k němu překvapivě výborně zahraný černý kuchař Roscoe Browne; zajímavý a napínavý děj, neotřelý námět s partou honáků ve věku 13 -15 let a s tím spojené filmově i pocitově vděčné situace. Zajímavě je natočen začátek filmu - např. scéna s čárou na tabuli, výběrové řízení formou rodea, starý černoch ubytovaný mezi mladými bělošskými kluky, scéna s kolující láhvi whisky... Ale když už to vypadá na humornou chvilku, přijde nemilosrdný střih. Některé scény jsou až odfláknuté - topení chlapce v řece se dalo podle nájezdů kamery očekávat asi minutu před tím, než se mladému kovboji konečně podařilo z koně spadnout, a hned jako zázrakem se zjevuje cizí zachránce, zatímco všichni "domácí" kovbojové jsou slepí, hluší a neschopní. Obdobně je tomu při pouze náznakem natočené nehodě ušlapání chlapce stádem, zatímco cestou k nehodě je kamerou přímo štván za doprovodu opakovaného varování úzkostným hlasem kamaráda. Vrchol absurdit přijde při koncovém zúčtování s partou zločinců - najednou jsou z holobradých mladíčků všeho schopní neprůstřelní cyničtí ostrostřelci na způsob Sedmi statečných, ale pistoli používající prvně v životě. Kdo někdy z pistole střílel, pochopí... Chlapci se otrle pomstí i hlavnímu padouchovi, ale nakonec se díky chybějícímu záběru musíme jen domýšlet, jak to s ním asi dopadlo. Příjemný western, který můžete vidět bez náznaku nudy, bude Vám při něm pocitově dost dobře, ale bohužel musíte občas vypnout mozek. Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=Gqmy20jx5MQ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// +dobrodružný western, herci, příběh –ne tak výrazná hudba/// Pozor, trochu spoileruju. Tenhle western mě do sebe vtahoval stále více a více. Až jsem nečekal takovou kvalitu. Z počátku se tváří jako (konečně) první mírumilovný western, ovšem to by byla chyba, ve své podstatě je drsný. Co je důležité, tak to, že jsem si ty chlapce celkem zamiloval. Scéna kdy hlavní záporák sejme zezadu hlavního hrdinu je dost silná na to abych cítil stejnou pomstu jako chlapci. A to že se tito kluci o tlupu zhruba 12ti chlapů postarali je celkem uvěřitelná (zpočátku jich potichu pár odstranili a takticky ten zbytek nalákali a postřílely). Finální zúčtování je tedy husté. Jinak Roscoe Lee Browne je ve své roli velice fain. Prostě v pohodě film/// Celkem 71%/// ()

Galerie (98)

Zajímavosti (6)

  • Robert Carradine v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • "Netradiční a úchvatné. Dobře zahrané a krásně natočené." Právě tohle napsal o filmu Geoff Andrew z Time Out Film Guide. (cheyene)
  • Filmový kritik Rex Reed napsal: "Jako by se v Malých kovbojích spojily všechny síly, které Johna Waynea činily dominantní osobností i velkou filmovou hvězdou. Ten starý mizera umí hrát." (cheyene)

Reklama

Reklama