Reklama

Reklama

Danjeogbiyeonsu

  • Jižní Korea 단적비연수 (více)

Recenze (3)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Každý národ má svoju legendu (legendy)... . Juhokórejská fantasy, ktorej jediným slabým prvkom, okrem mierne prekombinovaného scenára na konci príbehu, je samotný fantasy prvok, resp. jeho triková vizualizácia, ktorá by sa skôr hodila do televízneho seriálu typu Xena. Vo všetkom ostatnom ale v mojom prípade zavládla spokojnosť. Film napreduje dopredu neuveriteľne dynamicky a dravosť je jeho hlavnou devízou. Boje sú kruté, láska nesmrteľná a epika príbehu vďaka hudbe sála takmer z každého políčka filmu. Apropo hudba. Na jednej strane tu máme zaujímavý mix ťažkého patetizmu a la media Ventures a jemné okopírované témy Hornerových píštaliek, na strane druhej občas zaznejú hudobné motívy, ktoré svojou intenzitou ako i vyznením pripomínajú hudbu zo starých historických filmov. Výsledný dojem je tak miestami prekvapujúci, ale rozhodne veľmi príjemný na posluch a hodiaci sa k práve prebiehajúcemu dianiu na plátne. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobře zvládnutý hodně zapadlý a neznámý fantasy. Sice ta samotná legenda je jak z každýho druhýho fantasy a neni to nic nápaditýho, ale rozhodně se neprojevuje nějakou stupidností, nicméně všechny ostatní aspekty jsou na skvělý úrovní, ať už se jedná o skvělou hudbu, dobrý herecký výkony a nebo hodně kvalitní souboje, který jsou na takovejhle druh fantasy překvapivě drsný a krvavý, navíc triky rozhodně nejsou nějaký otřesný, samozřejmě to neni ani žádnej zázrak, ale film vůbec neruší a nezesměšňujou ho. Prostě dvě hodiny utekly jako nic a já se fakt náramně bavil. Neprávem opomíjený, určitě se to minimálně vyrovná daleko známějším kouskům ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Nejlépe popsatelné slovy "lze se na to (po)dívat" (jednou)... Asi největší slabinou pro evropského diváka je typický rys dálněvýchodoasijské nepochopitelnosti: bylo - nebylo, bylo takhle, bla bla bla a je to, bum! a člověk není o nic moudřejší a moc toho nechápe. Zkrátka jejich vyprávěcí a příběhová logika je o dost jiná a je nutné s tím počítat :-) Ten jde tam, ta jde tamhle, proč dělají to, co dělají? Jinak podívaná hezká, láska veliká, zrada taky, prostě epika těžká jak velkorážní obléhací dělo, barvičky... vše jak má u východních (nepochopitelných) filmů být. Herecké výkony ujdou, ovšem souboje nelze označit za něco skvělého - na současnou dobu už jen takový střední až lehounce slabší standard. ()

Reklama

Reklama