Reklama

Reklama

Recenze (6)

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1982 : VÍŤAZ (3) : Najhorší herec - Klinton Spilsbury, Najhoršia hudba - John Barry, Najhorší nový herecký objav - Klinton Spilsbury, NOMINÁCIE (+2) : Najhorší film, Najhoršia pieseň - "The Man in The Mask". ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Vše začíná, když mladý John Reid (Klinton Spilsbury ) zachrání život indiánskému chlapci Tontovi (Michael Horse ). Uplynou roky, když ten samý indián oplatí Johnovi jeho pomoc, objeviv se u zákeřného přepadení. Zachrání život jemu, zabránit smrti Johnova bratra Dana (John Bennett Perry) již nedokáže. John přísáhá pomstu, nasadí si černou masku a vyhlásí boj všemu zlu. Tak se zrodila legenda Lone Rangera... Upomínka na staré dobré westerny s romantickými kulisami a idealisticky černobílými figurami. Téma Lone Rangera prochází celou americkou filmovou historií. Za všechny stačí připomenout Marvinův Monte Walsh. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Nejistých pět úvodních minut brzy trumfla skvělá westernová třičtvrtěhodinka se vším, co si fanda nepokrytě brakové odnože tohoto žánru může přát. Se sympatickým kladným hrdinou, naprosto, ale naprosto vynikajícím záporákem v podání Christophera Lloyda, povedenou akční scénou přpadení dostavníku a ještě povedenější osudovou přestřelkou v kaňonu. Překvapilo mě, že filmaři nešetřili krví a souboje jsou poměrně naturalistické (stejně jako zavraždění Lone Rangerových rodičů na začátku) a mají tak příjemný švih. Po téhle části film logicky zpomalí, atmosféru kouzlí hlavně krásná hudba Johna Barryho. Když si Reid poprvé nasadí masku a vyrazí do akce, přijde na řadu asi nejrozpačitější pasáž filmu, naštěstí je ale brzy pryč a ke slovu se dostává únos vlaku prezidenta Granta (Jason Robards), závěrečné explozivní finále a Lloydovo ďábelské "Do it!". Dávám tři a půl šerifské hvězdy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Western a roky 80. neboli kamarátmi. Teda aspoň nie z finančného hľadiska. A po prvej štúdiovej projekcii Lóun Rendžera, si manažéri určite dávali hlavu medzi ruky a tušili, že tu prerobia aj gate. Snímok je pojatý veľkolepo, to je pravda, má všetky atribúty westernového dobrodružstva, to je pravda, ale pravda je, že film nemá atmosféru, atmosféru comicsovej jazdy divočinou, ktorou ovplýva taký 2013 remake ( ktorý ale tiež nieje až tak podareným filmom ), no a akcie by sa tu vzhľadom na námet hodilo aj viac. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama