Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmového dramatu je Edna McCauleyová, která se stane obětí autonehody, při níž zahyne její manžel Joe. Ona sama se krátký čas ocitne ve stavu klinické smrti a prožije onen pověstný posmrtný zážitek zářícího tunelu. Nedojde však až na jeho konec, protože je zachráněna i když těžce zraněná a možná trvale ochrnutá...

Na zotavenou odjíždí do svého rodného města v Kansasu, kde se pomalu dává do pořádku a přitom zjistí, že má silné lečitelské schopnosti. Přijímá nečekaný dar z cesty do záhrobí, ale odmítá ho spojovat s božími silami či jiným náboženským vysvětlením. Zcela opačného názoru je ovšem její nový přítel, potulný kazatel Cal Carpenter, který věří, že Edna je novým vtělením Ježíše Krista. Ednino odmítnutí takové interperace ho rozhodí natolik, že se jí rozhodne dokázat pravdu. Způsob jakým to chce udělat se však ukáže být pro Ednu smrtelně nebezpečný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Docela mě šokovalo, co tady od Houdiiniho čtu - Vzkříšení jsem vždycky měl za televizní film (a pokud by tomu tak bylo, byl by to asi nejlepší televizní film, co jsem viděl) a hle, ono to je dílo, jehož hlavní představitelka byla nominována na Oscara. Nutno říct, že nejspíš oprávněně, protože se jedná o úžasně zahranou roli úžasné ženy. Opravdu silný film. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Čakal som to údernejšie, aj keď Ednine zážitky z prahu smrti ma zamrazili, potom som sa už díval iba na všedný život liečiteľky, ktorej dal silu boh alebo ten druhý? Táto dilema sa rieši až v závere, dovtedy sa len zhromažďuje pred pódiom liečiteľky čoraz viac pacientov. Keď som na začiatku uvidel Robertsa Blossoma, ktorého som si zapamätal ako šialeného porcovača z Deranged (1974), v úlohe milujúceho Edninho otca mi akosi nesedel, ale napokon sa trochu prejavil. Akčná chvíľa v závere trvala asi tak krátko ako záblesk svetla v tuneli zo ZPS. Výrazný konflikt v podstate ani nenastal, bol to vcelku priemerný spektákl. ()

Reklama

dogma97 

všechny recenze uživatele

Téma léčitelství a mimořádných lidských schopností mě zajímá, ale tento film ho zpracovává na můj vkus příliš konvenčním způsobem, který bych čekal u snímku tak o 30 let staršího. Zvolené filmové prostředky (statická kamera, koncentrace na dialogy, herecké pojetí) připomínají ve výsledku záznam divadelního představení. Ano, Ellen Burstyn v několika vypjatých "léčitelských" scénách dokazuje, že je dobrá herečka, ale celkový dojem promarněného času zůstává. Ani zábava, ani ponaučení, ani duchovní povznesení. 50%. ()

Luraj 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelka má dopravní nehodu. Na malý okamžik prožívá klinickou smrt, ale nakonec se jí podaří zachránit, ale je ochrnutá. Vrací se domů, kde se o ní starají. Náhodně se jí povede zastavit krvácení asi 10 letému děvčátku a tak začíná pomalu zjišťovat, že byla obdařena patrně v okamžiku své klinické smrti léčitelskými schopnostmi. Nejdříve se snaží pomoci sama sobě, což se jí povede a pak i ostatním. Svoje schopnosti dává s láskou a radostí. Je však tato schopnost od Boha anebo od někoho jiného? Žena neví a odmítá se ztotožňovat s čímkoliv, dává to s láskou a to ji stačí. Ale nestačí to každému .... Film byl prodchnut hlubokým citem a láskou, zanechá v divákovi ještě dlouho zvláštní pocit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Buchta přežije pád z útesu, získá schopnosti a kdesi v americkém prdelákově páchá dobro. Sice jí do toho občas kecá místní fanatik ohánějící se Biblí, ale to je jen epizodka. Když se otřepe ze ztráty, tak začne spát s místním krasoněm a toho jednoho dne napadne, že brousí Ježíše. Nějak jsem nepochopil smysl toho všeho. Ellen Burstyn tady vlastně jenom léčí a lidi jí za to mají rádi. Tečka. Je tam sice nějaký pokus o jistouu dramatičtější chvilku, ale Shepardovo dokazování zázraku mě spíš než cokoliv jiného rozesmálo. Film, který jde odnikud nikam a může spoléhat snad jen na jakž takž solidní herce. Ale že by byla Burstyn na Oscara, to zase fakt ne. 25% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama