Reklama

Reklama

Po smrti

(neoficiální název)
  • Itálie Oltre la morte (více)

Obsahy(1)

Skupina dobrodruhů musí zastavit u opuštěného ostrova, protože se jim poláme člun. Ostrov ovšem není úplně tak opuštěný, jak se původně zdá. Před léty zde probíhaly vědecké pokusy, výzkumy a k tomu šamanské obřady. Ty zapříčinily, že ostrov je sice opuštěný lidmi, ale je plný krvelačných zombies. Ty začnou velmi brzy na hrdiny filmu útočit. Boj o holý život tak může začít ... (Flipnic)

(více)

Recenze (28)

erl 

všechny recenze uživatele

Tentokrát z hlíny probudil nebožtíky Claudio Fragasso. Tento Matteiho kolega a spolupachatel se podílel na skvělých trashových kultech VIRUS či ZOMBI 3. Jeho příspěvek však není tak vymazlený jako zmiňovaná díla. Úvod je bezchybná ukázka atmosférické gore řežby po Italsku. Když však nastoupí na scénu extrémně nezajímavý hrdinové kde chybí nějaký záškodník či magor a zombie jsou najednou spíše jako nemrtví nindžové tak původní nadšení opadne. Přečtením z knihy mrtvých se přeci jen zablýskne na lepší časy ale je vidět že režisér ale skutečně neví kudy kam a nechává hrdiny stát prakticky na jednom místě kde provádí ale neuvěřitelně nelogické rozhodnutí a jejich bezmozkové chování mi kolikrát zastavilo srdeční tep! Neuvěřitelné i v rámci žánru. Přesto se stále jedná o řádnou zábavu kterou fanda těchto chuťovek jistě ocení. A ten úvodní pop rockový song není špatný:-) ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie Fulciho zombie série, konkrétne trashového záseku dotočeného Brunom Matteiom - Zombi 3 (1988). Bruno, tentoraz nie v pozícii režijného koordinátora, ale producenta, predstavuje verziu pod vedením Claudia Fragassa, zdobiacu ako tak iba gore efekty s veľmi príležitostnou zábavou na úkor značnej demencie a kopou nelogickostí. Bohužiaľ sa akosi pozabudlo parodicky si vystreliť priamo zo seba a pridať tak želanú príchuť korenia do podivného guláša, trápne chudobného už od pohľadu. Aspoň že to mäso v ňom plávalo. Špinavý trash ako prasa bez štýlu, ale zato s tradične vypečenou zápletkou točiacou sa okolo jedného z ostrovov Južnej Ameriky, skrývajúcom desivé tajomstvo – otvorenú bránu pekla, oživlú smrť v podobe handrových zombie, knihu mŕtvych, voodoo a ostatné chuťovky, ktoré je potrebné po rokoch uzavrieť a nájsť tak pokoj v duši. Škodoradostný osud evidentne trval na tom, aby sa výpravy zúčastnili pokiaľ možno tí nadšenci, ktorých mozgové pochody nedosahujú úroveň postrádajúcu pre tento svet. Čím menej mozgu v hlave za živa, tým menej materiálu a teda aj práce na hnitie za mŕtva. Tomu hovorím pekelná lenivosť :) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

After Death nemá vůbec nic společnýho se Zombi 3 (nebo-li Zombie Flesh Eaters 2), a i když je předchozímu filmu podobný, tvoří si vlastní mytologii skrz voodoo. Úvod je rychlý a docela zábavný, bohužel po nějakých dvaceti minutách, s příjezdem dalších potenciálních obětí na ostrov, se to vytratí a nastává nuda. Hrdinové pak jen chodí džunglí, prozkoumávají jeskyni a objeví starý barák, v němž se na chvíli zabydlí. Na výraznější akci tak dojde až v závěrečné třetině, která je natolik trashovitá, až je skutečně srandovní. Zombies jsou tu nalíčeny opravdu strašně (starý dlouhý hadry, na ksichtě rozmázlé hovno jak z filmu Nightmare City), jednou se skoro nehýbou, podruhé přeskakujou spadlé stromy jak ninjové, a z hrobů vstávají tím stylem, že ze sebe odhrabou slabou vrstvu listí, místo aby lezly z hlíny. Herce a scénář neřešim, jsme v Itálii a tam se nikdy nehrálo na něco velkolepýho. Vstup tedy jen na vlastní riziko! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tři jsou brány nebeské, ty jsou v duši, tři jsou brány pekelné, ty jsou v zemi. Voodoo, magie, brány temnoty byly otevřeny. Ostrov se proměnil v peklo na zemi, kde mrtví chodí a požírají živé. Vědecká komunita hledající zde lék na rakovinu před lety zmizela. Po dvaceti letech se sem vydávají dva vědci a vědkyně, aby se pokusili po nich najít stopy. Současně u ostrova přistane loď skupiny lidí, co milují dobrodružství. Tedy až na jednu pasažérku, která měla v poslední době právě o tomto místě noční můry. Klasický italský zombie film, který vypadá, jako by spíše vznikl na sklonku 70. a začátku 80. let. Příjemný zamlžený vizuál, nádherná džungle a rychlí nemrtví, co jsou zakuklení jak nindžové. Gore je fajn, i když se sním šetřilo - vydloubnuté oko, utržený obličej, rozervaná hruď a oblíbené zombie zákusy. Solidní jsou i masky. Příběhově nic nového, a kdo zná italskou zombie produkci, nijak zvlášť překvapen nebude. Za samotný závěr ale jednu hvězdu přihodím. Postavy jsou troubovité a jeden z maníků zjistí, co znamená, když nedodržíte slib. Já mám tyhle snímky rád, ale doporučil bych jen příznivcům žánru. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové zpestření :) co už může být víc „italy-retro“, než After Death. Zombíci-hadráři, vymykající se běžnému trendu (bezva skoky; Olympoška je tutově nemine). Jen svádím boj s nepatrnou nedůvěrou pro (to si neodpustím) mužskou část, jejichž chování, zvlášť ve vypjatých situacích hraničí až s dětinskou naivitou (kdy do sebe drsný chlapi nechají kousat: vzchopte se kurňa). Úvodní pop rock pecka Living after death navnadí na: tak si tuhle klasiku nenechte utéct. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama