Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve westernové komedii z amerického pohraničí září Dean Martin jako skvělý pistolník a sukničkář v jedné osobě. Jižanská kráska Phoebe (Rosemary Forsyth) je zasnoubená z temperamentním Donem Andreou (Alain Delon). Jejich svatební obřad ale nečekaně přeruší vpád Phoebina bývalého nápadníka, kterého Andrea nešťastnou náhodou zabije. Ženich se rozhodne uprchnout před zákonem do Texasu a počkat tam na svoji milou. Na hranicích se přidá k Samovi Hollisovi (Martin) a jeho indiánskému průvodci (Joey Bishop). Společně pak mají za úkol dopravit zásilku zbraní přes nebezpečné komančské území. Cestu této nesourodé trojice provázejí šarvátky s Indiány a osadníky, a v podstatě s kýmkoliv, kdo jim zkříží cestu. Účty si ale vyřizují i sami mezi sebou. Film je smrští gagů, vtipných hlášek a groteskního humoru. A když pak dorazí Phoebe a pozná Sama a Don Andrea podlehne půvabům zachráněné indiánské dívky, stane se Texas svědkem bezkonkurenčně nejpotrhlejšího souboje opačných pohlaví. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Shorty_ 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádnej fanda westernu ani Delona , ale tohle je podle mě nejlepší western a zároveň nejlepší Delonův film, kde mě osobně naprosto dokázal ze je to Pan herec... Něco tak vtipného se jen tak nevidí , nechápu proč je na csfd tento film víceméně "neobjeven" :( Z tohoto filmu mam téměř více oblíbených hlášek a postav než ve většině ostatních. Kdo se chce pořádně zasmát a pobavit tak vřele doporučuji !!! Edit - 25.12.09 ... Zakoupil jsem film na DVD ihned po jeho nynějším vydání, a mrzí mě že neponechali původní povedený dabing bývalé TV Premiéra. Dvojici hlavních představitelů sice dabují opět stejní dabéři. Bohužel překlad je o něco jiný a ostatní mnou zcela zažité postavy a jejich nově zvolené hlasy mi moc nesedí. Narážím teď zejména na Kronka. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, kde ústřední mužské trio (Martin, Delon a Bishop) trousej docela hustý hlášky. Doopravdy jsem se bavil. Režisér Gordon, byl zřejmě zkušenej rutinér a nechal patrně hercům dost prostoru. Delona to v komediální roli evidentně bavilo. Skvěle tady sekundovali Graves (kpt. Stimpson) i Michael Ansara a Linden Chiles (náčelník komančů a jeho syn). Samozřejmě nesmím opomenout Rosemary Forsythovou a Tinu Aumontovou - taky skvělej výkon. Zkrátka dobrá zábava - u mě 85 %. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie se spoustou hlášek, hlavně tedy Krankových. Je zde i vizuální humor, takže je to opravdová zábava se vším všudy. Pan Delon je skvělý a postava Kranka neustále oživuje děj, když se na chvíli zklidní. Záporů moc snímek nemá, mimo občasné hluchoty způsobené jako vždy přítomností žen. Takže doporučuji ke zhlédnutí. 70 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je to rozverně hravý western s parodickými prvky. Je energicky splašený, chytře a jednoduše si dobírá všechna možná žánrová klišé a má nakažlivou radost ze života i ze své vlastní existence. A především drží dětinskost na přijatelné úrovni a baví všechny svojí bezprostředností při zlehčování mužnosti, ješitnosti a osudové lásky. Hlavní postavou odlehčeného příběhu je temperamentní španělský šlechtic a kolonizátor nových indiánských území Don Andrea Baldazar alias Baldy (charismatický Alain Delon) s prchlivou hrdostí i lidskou šlechetností. Ve svém urozeném a vzácném setrvávání na cti se neohroženě staví tváří v tvář každé překážce, nebezpečí a nespravedlnosti. Utíká, bojuje, strhává svým přístupem a miluje. Jedinečným spoluhráčem je zkušený zálesák Divokého západu Sam Hollis (dobrý Dean Martin), cynik, vytržený ze svého klidu a zvyklostí neortodoxním chováním vitálního španělského aristokrata. I přes všechna nedorozumění mají oba stejný cíl, ale nemohou ustoupit ze svého daného slova muže. Hlavní ženskou postavou je mladá velkostatkářova dcera Phoebe Ann Naylor (půvabná Rosemary Forsyth) s pevným rozhodnutím o dokončení svatebního obřadu se svým vyvoleným. Láska je občas neuvěřitelný rošťák, který si zvráceně zahrává se svými hrdiny. Rozkošnou postavou je Samův věrný indiánský přítel Kronk (pozoruhodný Joey Bishop) v jedinečné karikatuře indiánského heroismu a šlechetnosti. Z dalších rolí: vděčná, zamilovaná a ze spárů smrti vytržená atraktivní indiánská dívka Lonetta (zajímavá Tina Aumont), stopy psance nezlomně hledající kapitán americké kavalérie Rodney Stimpson (Peter Graves), o vytrestání bělochů marně se snažící náčelník indiánského kmene Komančů Železná Vesta (příjemný Michael Ansara), či jeho zmatený transsexuální synek Žlutý Nůž (sympatický Linden Chiles). Je to jen zábava ve slušném tempu bez omezení a předsudků. Zlehčuje, ironizuje, směje se a raduje se ze slunečních paprsků a roztržitosti spletitých životních osudů. Nic není tak vážné, aby z toho nešlo udělat nadšené a vtipné pobavení. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na rozpacích, jestli věnovat čas žánru westernové komedie (možná dokonce lehká parodie), notabene s Delonem, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Martin s Delonem předvedli slušnou "buddy dvojku", celá zábava ovšem nestojí jen na nich, scénárista napsal zábavné dialogy téměř pro každého, kdo se ve filmu mihne, takže děj sází jednu vtipnou repliku za druhou. Kde jinde uvidíte skvěle hláškujícího indiána, který, stříleje na nepřátelský kmen, procedi " Mrtvý indián, dobrý indián"?" ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama