Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I v malém hnízdě dochází k velkým zločinům. Proto v něm žije Benno, největší i nejtěžší policajt ze všech. Městečko Tölz působí tak idylicky, až se zdá, že tu snad ani nepotřebují policii. Stačí však poodhrnout kulisy a objeví se rozbujelý zločin a korupce. Boj se zločinem představuje práci pro velkého policajta, a právě tím je inspektor Benno. Velký doslova i obrazně, k jeho vášním patří kromě spravedlnosti i dobré jídlo. Je šťastně svobodný - jednak kvůli pracovnímu vytížení, a pak také proto, že nikdo neumí takovou vepřovou s knedlíkem jako jeho maminka. Stereotyp zatýkání zločinců a domácí kuchyně však náhle naruší vpád nové kolegyně. Představitelé města totiž dospěli k názoru, že inspektor toho má moc, a obstarali mu posilu: temperamentní Sabrinu, Bennův pravý opak. Je půvabná, usměvavá, místo hartusení používá šarm. Naštěstí se ti dva brzy shodnou, čímž nevyřešeným zločinům v Tölzu navždy odzvonění. Nebude jich sice méně, ale Benno za pomoci Sabriny, maminky a často velmi zvláštních metod vyšetřování si s nimi určitě poradí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl Big Bena nám všem ukázal, jaká pakáž v Bad Tölzu existuje a jak je Ben proti celému městu. Evidentně je to totiž v dolním Bavorsku daleko víc zkorumpovaný jak v český Modravě, takže tu chtějí nabádat k tomu, že těch případů vražd v 12ti tisícovém městě bude víc, než bychom si vůbec dokázali představit. K tomu nás tu tvůrci seznamují s Benovou kolegyní z Berlína a zároveň i s Benovou maminkou, která penzion nejede úplně podle papírů. To, abychom pochopili, že Ben není žádnej papírovej hochštapler. Vyšetřování je nicméně poměrně unylý a to i přesto, že začíná relativně z vostra. Závěr ale byl tak rychlej, že jsem si ani neuvědomil, kdo koho zavraždil. Až zpětně mi došlo, že se hlavní osoba vlastně přiznala. A musím říct, že tak rychlý přiznání jsem v kriminálce ještě v životě neviděl a pochybuju, že nějaký ještě uvidím. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Nádherné setkání dvou německých světů reprezentovaných Býkem z Tölzu, bavorským komisařem a komisařkou z Berlína. K tomu korpulentní maminka, která neustále peskuje vrchního komisaře jako malého kluka. Ten to vše snáší, protože má kde bydlet a dobře mu vaří. To vše okořeněno neschopným policistou, bavorským knězem a bavorskými politiky. Nádherné hlášky vrchního komisaře krásně odlehčují vyšetřování smutných případů. V Bavorsku je všechno možné. Překvapil mě ten nádherný smysl pro humor u Němců. Navíc zajímavé příběhy bez zbytečného násilí a krváků. Proto dávám celkově seriálu 5*, i když se to někomu bude zdát moc. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvním dílu komisař Berghammer vyšetřuje vraždu šéfa vodohospodářského úřadu Dechansreitera a rozkrývá podvodné aktivity, korupci a upřednostňování zakázek mezi tölzkými politiky, podnikateli i církevními hodnostáři. Hned v úvodu tedy divák vlítne do kolotoče vražd, ale i hospodářské kriminality malého lázeňského města. S případy bude Benovi pomáhat Sabrina, nově přidělená kolegyně z Berlína. Na rozjezd to není špatné. 60% ()

retrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený německý seriál seriál, od kterého nelze čekat styl Horácia, Mac Taylora či Grissoma z amerických bratříčků Kriminálek od Jerry Bruckheimera. Detektivní pátrání je zde spojeno s komickými figurkami mezi něž patří hlavní představitel Big Bena,jeho maminka, prelát, policista Feifer či stavitel. Režie i scénáře jsou v některých dílech nadprůměrné jinde nevybočují z průměru. Nebýt Ottfrieda Fischera asi by mě seriál tolik nenadchl. Tento herec spolu s ostatními vnáší do seriálu své osobité charisma, které nelze opomenout. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Celkově slabší seriál se slaboučkými krimi díly. Obtloustlý mamiňáček Ben, řeší vraždy společně se svojí blízkou spolupracovnicí a někdy i za pomoci Benovy "vtipné" matky. Jak říkám, když dojde na humor, je to až trapně tragické a nepříliš sympatické. Prostě kriminálka pro starší věkovou kategorii, která tyto "slátaninky" má ráda a já jím to neberu. Každý máme hold svůj názor. Já si pamatuji, že jsem se na toto vždy díval s babičkou, ještě když jsem byl malý děcko. V tu dobu se mi to i líbilo, ale bylo to tím, že v té době mi každý cpal samé pohádky apod. No a tak jsem se vždy u babičky díval na kriminálky, abych věděl, že život není jenom pohádka. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama