Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscar je kněz, ale také hazardní hráč, který výhru rozdává chudým. Lucinda je australská podnikatelka, která statečně vzdoruje konvencím a její chování je... zvláštní. Jednoho večera se potkají u partičky karet a tato jediná hra jim navždy změní život. Film plný skvělých hereckých výkonů a neočekávaných scén je kritiky označován za překvapivě dokonalý a velice originální. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Film, který může děkovat Bohu za to, že v něm hrají tak skvělí herci. Jinak totiž (krom hudby) není o co stát. Už jen samotný příběh tady vyzní naprosto fádně a hlavně nesmyslně a šíleně, tudíž přesně opačně než v knižní předloze. Hodně těžce převeditelnou předlohu režisérka nezvládla a já se "musel" potýkat s nudným, prázdným a navíc zbytečným filmem, který nenabídne nic nového, jen jednu z prvních rolí Cate Blanchett a výborného Ralpha Fiennese. Je to ztráta času, na víc než podprůměr nemá ani jedna jediná scéna (tedy až na příjezd do vesnice, ta byla průměrná). ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Příšerně nudný film, který je naprosto o ničem, ale snaží se tvářit vážně a zajímavě. Kupodivu i oba herci (jinak vynikající) v hlavní roli jsou tu přímo nepříjemní. Režijně absolutně nezvládnutý snímek. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

Naprosto nízce průměrné tři *, a to jen kvůli Cate Blanchett, jinak to byla docela solidní slátanina, která tak nějak neměla hlavu ani patu, jsou tam náznaky několika dějových linek, z nichž se pořádně nerozjela ani jedna (Lucinda jako majitelka sklárny, její vztah s Oscarem, její hráčská vášeň, totéž u Oscara, hráčská vášeň, její docela špatná slučitelnost s povoláním kněze, odeslání nějakého nesmyslného skleněného kostela kamsi do Tramtárie...), ve výsledku se to celé potopilo asi jako ten kostelík. A to provázání s nějakým současným vypravěčem bylo taky docela mimo. ()

Soupalka 

všechny recenze uživatele

Ne až tak se umím ztotožnit s negativními komentáři k filmu. Co do předlohy - jedna se o velmi specifickou a skvělou australskou knihu - lehce komickou i romantickou s hlubokým pochopením pro složitosti života se závislostí i různá australská traumata a kolonizaci Austrálie a vše co s ní souvisí. Její převod na plátno musel být docela challenge a jsem toho názoru, že v případě filmového přepisu Neda Kellyho si u tohoto autora vedli filmoví tvůrci o dost hůře. Oscara a Lucindu považuji za krasny film nejen kvůli dobře hrajícím mladým hercům, hudbě a výpravě, ale právě i proto, že se podařilo dostat aspoň část této skvělé knihy na plátno a já se dobře bavila neurotickým Oscarem i věčně nadšenou Lucindou. Film nepovažují ani za nudný ani režijně nezvládnutý. Prostě nezapadá do klasické anglosaské produkce a je trochu jiný, pro řadu z nás dost zajímavý. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Zhruba 2/3 filmu jsem si docela užil. Oscar je správně trhlej a seznámení se s Lucindou a jejich zamilování díky vzájemné vášni pro gambling byl opravdu úsměvný a vtipný (kor když víme, v jaké době se film odehrává). Nicméně po jejich vzájemném odloučení a Oscarovu odjezdu to začíná šíleně nudit, hlavní hrdina začíná pomalu bláznit a až do konce se kvalita filmu už bohužel nezlepšila. Určitě by to chtělo značně prostříhat, jelikož stopáž je opravdu vražedná a je vidět, že řada scén je nudná či zbytečně dlouhá. P.S. Ale skleněný kostel lomeno houseboat neměl chybu. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama