Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická komédia z ktorej však Koepp mohol vyťažiť ďaleko viac než len oddychový film na 1 pozretie. *SPOILER* scéna v ktorej zubár Pincus plní mŕtvym ľuďom "nedokončené poslania" je vážne nádherne dojemná, veľká škoda že takýchto momentov nie je vo filme viacej. *SPOILER* Čo sa týka hereckého obsadenia Greg Kinnear bol v úlohe mŕtveho neverného manžela brilantný, spočiatku nesympatický Ricky Gervais nakoniec nebol takým castingovým prešľapom ako som sa pôvodne nazdával a Téu Leoni obľubujem od chvíle keď som uvidel v Jurskom parku 3 a v Meste Duchov bola ostatne ako vo väčšine filmov uvoľnená, prirodzená a sympatická. Akurát toho psa by som zo scenára úplne vyškrtol a trocha pozmenil úvod. P.S: Mumifikácia a nádoby s vnútornosťami dajú zaspomínať aj na starú dobrú Sommersovu Múmiu. 70% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

První půlhodina Města duchů mě naprosto uchvátila, něco tak elegantního a hravého nám naposledy naservíroval snad jen George Clooney se svými Tvrdými palicemi. Už jsem se začal radovat, že se nám tu zrodila další komedie jak vystřižená z filmografie Caryho Granta. Film ve své druhé třetině bohužel ztrácí dech a ke slovu přichází typická romance, jakých jsme viděli už spousty. Jakmile se film začal věnovat vztahu zubaře v podání Rickyho Gervaise a vdovy (Téa Leoni) po jednom duchovi, kterého zubař vídá, film mě i přes hravé dialogy chvílemi trošku nudil. Ještě že se vždy včas objevili duchové v čele s fantastickým Gregem Kinnearem, aby film zase aspoň na chvíli vystřelili do zábavných výšin. Kdyby bylo Město duchů celé jako jeho první třetina, neváhal bych sáhnout po pětihvězdičkovém hodnocení. 70% ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

No vida, další film, kde jeden člověk získá možnost vidět duchy a pomoct jim s tím, co nestihli dořešit, když ještě byli naživu. Podobnost s jinými filmy je jen velmi malá, především to je téma a malinko ta romantika, ale jinak to ostatní je tak trochu originálně pojato a to se mě moc líbilo. Romantická část se mě také PŘEKVAPIVĚ hodně líbila, takže další hezký film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se britskému komikovi Ricky Gervaisovi přijít na kloub Kanclem, Komparzem a nakonec i tímhle filmem, ale nikdy jsem si ho nebyl sto oblíbit natolik jako řada jiných lidí. Ten herec má v sobě určitý potenciál, ale stejně jako v předešlých seriálech, tak ani tento film mě nedokázal tolik bavit, i když věřím, že Rickyho oblíbenci si ho určitě zamilují. Jenže když mi něco nesedne tak mi to holt nesedne. Pčík. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Síce sa nejedná o typickú komédiu ale skôr o ľahšiu, resp. film s prvkamy humoru, je film celkovo príjemne ladený ale hlbokú stopu nezanechá. Pozerá sa na to fajn hlavne vďaka Rickymu Gervaisovi, ktorý filmu dáva nádych vďaka svojskému typu humoru. Film zbehol, neublížil, ja som sa pousmial a šiel spať. Pohodka na večer, ale nič viac. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • V jedné scéně je možné si všimnout, že se Téa Leoni podívá na Grega Kinneara, ale on je přitom duch a nemůže být tedy viděn. (bosan)
  • Při natáčení prohlásil Gervais, že to je poslední film, ve kterém hraje a nemůže mluvit do natáčení. (don corleone)
  • Přestože se po střetu s autobusem stane z Pincuse (Ricky Gervais) nehmotný duch, je vidět, jak na jeho bílé tričko vrhá stín jedna z osob v davu, za nímž Pincus stojí. (GordonCZ)

Reklama

Reklama