Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

predators 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že zásadní okamžik, který změní můj poněkud skeptičtější pohled na film, se dostaví až těsně před jeho těsným koncem. Má to jistě svůj opodstatněný důvod, o to víc je závěr emocionálnější, ale čekal jsem malinko více. Záplavy slz alá Duch s P. Swayzem a D. Moore se nekonají, ale i tak svou přítelkyni tímto filmem potěšíte. :-) Zajímavosti: Je zde jistá scéna, kdy jsem se fakt lekl, ikdyž jsem to čekal...kam se hrabou všechny horory :-) 70% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá americká jednohubka, ktorá má možno niečo do seba, ale nie je nijak výnimočne natočená. Opäť film vyznel príliš tuctovo po viacerých stránkach, ako scenár, réžia, herci atď. Nevravím, že film je na obtiaž, no chcelo by to viacej vychytávok v deji, proste nejaký silnejší drajv. Inka možno by neuškodilo keby mal film o pár minút menej. 55% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Město duchů je takové všední a stokrát viděné nic, které zhlédnete a tím to hasne. Není to špatné, dokonce se i párkrát zasmějete, ovšem žádný fórek, kterému jsem se smál si teď, necelý den po shlédnutí již nedokážu vybavit. Od ostatních romantických komedií to trochu odlišuje jiné konverzační level, některé rozhovory byly zajímavé svou komplikovaností a promyšleností (což by se naopak někomu mohlo zdát jako kostrbaté a nepochopitelné). Na druhou stranu pokus o humor ve scéně, kdy lékaři v nemocnici Pincusovi vysvětlují co se s ním stalo mi připadala hodně přepálená a až trapná. Hlavní postava mi byla sympatická, protože jsem v ní trochu viděl sebe samotného. Téa Leoni možná není herecká superstar, ale nikdy žádný film nezkazí a má v sobě něco, co ji od ostatních hereček odlišuje. Je to koukatelné, ale možná mi tenhle typ humoru nesedí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vynález lži se mi líbil o dost více. Postava Grega Kinneara slibilovala pěkně ukecaného otravného ducha a on nakonec byl spíše jen tím duchem z kategorie otravných. Ricky Gervais svou roli zvládl i tentokrát. Přičemž nejvíce se mi líbila scéna kdy začne v nemocnici řešit jakéže to koplikace tedy nastaly při jeho operaci a jen tak mimochodem se dozví že na 7 minut zemřel:) Film samozřejmě notně romantický je, ale jak jsem předeslal díky Rickovi a tedy i díky krásné Téa Leoni se podařilo filmu důstojně doklouzat na závěr. 55% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktoré nemajú tendenciu ani uraziť ale ani nadchnúť. Po príbehovej stránke sa jedná o všedný príbeh, ktorý je obohatený o trocha tej fantastickosti. Koepp, ktorý sa v tomto prípade podielal aj na scénari sa môže pochváliť naozaj zaujímavým nápadom, ktorý ale vôbec nie je spracovaný tak ako si zaslúžil a ktorý naozaj veľmi malým množstvom balancuje na tej humornej hranici. Čo sa týka tej emotívnej, tá je zvládnutá dobre, ale tiež len kvôli dobre zvolenej hudbe a tvári Ricky Gervaisa, ktorý sa jednoducho na tých životných looserov, hľadajúcich svoje šťastie neskutočne hodí. Inak v celku priemer, ktorého potenciál, je ďaleko za námetom. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • V jedné scéně je možné si všimnout, že se Téa Leoni podívá na Grega Kinneara, ale on je přitom duch a nemůže být tedy viděn. (bosan)
  • Ve filmu zazní i písnička od Beatles "I'm Looking Through You". Jde o jednu z mála příležitostí, kdy byla použita původní verze nějaké skladby od Beatles ve filmu. (don corleone)
  • Kristen Wiig se považuje za fanynku Rickyho Gervaise. Natáčení s anglickým komikem označila za splnění svého snu. (don corleone)

Reklama

Reklama