Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická komédia z ktorej však Koepp mohol vyťažiť ďaleko viac než len oddychový film na 1 pozretie. *SPOILER* scéna v ktorej zubár Pincus plní mŕtvym ľuďom "nedokončené poslania" je vážne nádherne dojemná, veľká škoda že takýchto momentov nie je vo filme viacej. *SPOILER* Čo sa týka hereckého obsadenia Greg Kinnear bol v úlohe mŕtveho neverného manžela brilantný, spočiatku nesympatický Ricky Gervais nakoniec nebol takým castingovým prešľapom ako som sa pôvodne nazdával a Téu Leoni obľubujem od chvíle keď som uvidel v Jurskom parku 3 a v Meste Duchov bola ostatne ako vo väčšine filmov uvoľnená, prirodzená a sympatická. Akurát toho psa by som zo scenára úplne vyškrtol a trocha pozmenil úvod. P.S: Mumifikácia a nádoby s vnútornosťami dajú zaspomínať aj na starú dobrú Sommersovu Múmiu. 70% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Najprv som chvíľu sondovala terén a hneď potom sa začala skvele baviť nielen na dialógoch. Situačný humor, suché odpisy, bizarné vedľajšie postavičky, ale aj samotný zubár "Pinkass" Pincus na mňa pôsobili veľmi osviežujúco :-) A čo ešte zopár skutočne geniálnych nápadíkov! To som sa nahlas smiala! Lenže keď sa to asi v polovici začalo zvrhávať na legendárneho Ducha, spadli mi kútiky úst. Ale nejako som to už doklepala, aj keď s pocitom, že originalitu spracovania i suchý humor v dialógoch utopila po tisíci raz omletá romantická kaša :-( Prvá polovica za 4*, druhá za 2*. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Ghost Town má sice nálepku komedie, ale je to spíše vážná romantická duchařina s vtipnými a místy i zvláštními dialogy, kterých je ve film požehnaně. Bertram Pincus (Ricky Gervais) je samotář, svobodný mládenec a úzkostlivý pedant. Svou profesi zubaře si však náležitě užívá a to především díky tomu, že může svým pacientům zacpat pusu a nemusí poslouchat jejich ustavičné tlachání. Jednoho dne však na několik minut zemře, čímž dojde ke spojení s lidmi, kteří již zemřeli a díky tomuto zážitku se postupně změní i jeho život. Jeho transformace ale nebude tak prostá a než si sám uvědomí, co je v životě důležité, zažije ještě celou řadu příhod. Snímek se nese v trochu jiném duchu, než jsme z většiny dnešních komedií zvyklí, což vůbec nepovažuji za negativní, právě naopak, ale tenhle styl lehké komedie nemusí sednout každému. Film je to zkrátka dobrý, ale výše jej nepošlu a to paradoxně díky hlavnímu představiteli, britský akcent mi sice imponuje, ale Ricky Gervais pro mě v tomto snímků nemá žádné charisma. (6/10) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekala, že by tenhle příběh mohl být tak svěží a příjemný. Přece jenom se najde poměrně dost filmů s podobnou duchařskou tématikou. Některé jsou bláznivé, jiné vážnější a tenhle mezi nimi lehce proplouvá, i když není moc originální a nechal se jinými inspirovat. Ricky Gervais je jako Bertram Pincus nesympatický až je sympatický. Od Grega Kineara jsem ani nic jiného nečekala ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíš romantická než komedie i když to tak zpočátku nevypadá. Zejména první třetina je plná sarkasmu a vtípků, o které se stará Gervais jako zapšklý zubař a dialogy mezi nimiž patří k nejlepším vyplňování vstupního dotazníku v nemocnici, otázka zda došlo či nedošlo při operaci k nějaké komplikaci nebo první rozhovory s Gwen. Ovšem současně s tím jak se scéně objeví Tea Leoni coby Gwen, začne se komedie překlápět do nefalšované romantiky, což možná ne každému sedne. U mě dobrý. Přestože Gervaisovi sedla spíš původní rovina sarkastického protivy, dokázal ustát i rovinu zamilovaného obětavce, Tea umí být stále přesvědčivě sympatická a romantika a city netlačí na pilu nijak drasticky. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Při premiéře v Kanadě se zeptala jedna z novinářek, jak napadlo autory filmu dát hlavní postavě zubaře tak hroznou zubní protézu. Připadlo jí to vtipné. Vtipné bylo ale především to, že Ricky Gervais žádnou protézu neměl, hrál samozřejmě se svým chrupem. (don corleone)
  • Kristen Wiig se považuje za fanynku Rickyho Gervaise. Natáčení s anglickým komikem označila za splnění svého snu. (don corleone)
  • Ve chvíli, kdy si před operací Pincus (Ricky Gervais) naleje sklenici mléka, je jedna z nádob poloprázdná. Poté, co sklenici vypije, jsou ale všechny tři nádoby opět plné. (GordonCZ)

Reklama

Reklama