Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Fr 

všechny recenze uživatele

Každý umře. Obvykle na konci života. A jen jednou….. New York je plný duchů. Jsou všude a je to hlučná, vlezlá, panovačná sebranka co spoustu věcí před smrtí nedořešila. No a jen on ji může pomoct. Ale nechce. Duchařská romantická komedie – to už tady bylo. Nepřináší nic nového, oprašuje duchařské vtípky a jen konverzace vede občas k pobavení. Hlavní hrdina není žádný playboy a se sympatiemi k němu jsem na vážkách. Trošku to zachraňuje T.Leoni. Prostě taková normální komedie bez zvrhlostí, s normálním humorem a příběhem o lásce, která je slepá a štěstí občas sedne i na vola – vlastně protivnýho zubaře. Když se změní, samozřejmě. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Vynikající anglický komik ve službách USA. První hodinka filmu, jako by jste koukali na typického Gervaise, trapné situace, trapná ticha, trapné fory, zkrátka jak to má být. Pak začínáme plakat a romantit, tak jak jsme u klasických zamilovaných filmů zvyklý. Už už čekáme, kdy se všichni obejmeme ve velkolepém závěru, kdy si nakonec hlavní představitele zpočinou v náručí, podkresleném podmanivou hudbou. A hle konec sic emoční, za to celkem nestandartní, a tak to má být. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekala, že by tenhle příběh mohl být tak svěží a příjemný. Přece jenom se najde poměrně dost filmů s podobnou duchařskou tématikou. Některé jsou bláznivé, jiné vážnější a tenhle mezi nimi lehce proplouvá, i když není moc originální a nechal se jinými inspirovat. Ricky Gervais je jako Bertram Pincus nesympatický až je sympatický. Od Grega Kineara jsem ani nic jiného nečekala ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, v roku 2008 vznikli dva dosť podobné filmy s prakticky rovnakou tematikou: Ghost Town a Over Her Dead Body. Oba mali takmer úplne totožné motívy a zápletku, akurát samozrejme inšie prostredie, postavy a súvislosti. No popravde, Over Her Dead Body sa mi páčilo predsa len o čosi viacej. Toto mi pripadalo ako keby z toho chceli robiť komédiu za každú cenu a občas ten sarkazmus vôbec nedopadol na úrodnú pôdu. Príbeh to bol dobrý, aj zápletka a všetko to okolo, len to podanie celého filmu sa mi až tak nepozdávalo. Väčšina filmu sa točila stále len okolo toho istého sebectva hlavnej postavy zubára, no aspoň že záverečná pol hodinka bola vydarená a miestami dosť dojemná. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Pohodovka o zubaři, co nesnáší lidi, dámě jeho srdce a duchovi jejího zemřelého manžela. Město duchů je film, na který příjemně vyplní večer s vaší drahou polovičkou, nic víc ovšem nečekejte. Pro mě osobně byl největší zážitek se po dlouhé době znovu setkat s naprosto okouzlujícím Gregem Kinnearem. P.S. Je škoda, že David Koepp si ke scénáři nepřizval představitele hlavní role, protože jeho nekorektní humor tu má příliš málo prostoru. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Přestože se po střetu s autobusem stane z Pincuse (Ricky Gervais) nehmotný duch, je vidět, jak na jeho bílé tričko vrhá stín jedna z osob v davu, za nímž Pincus stojí. (GordonCZ)
  • Hlavní postava byla pojmenována podle známého dentisty Charlese Pincuse, který se zabýval estetikou chrupu. (don corleone)
  • Při premiéře v Kanadě se zeptala jedna z novinářek, jak napadlo autory filmu dát hlavní postavě zubaře tak hroznou zubní protézu. Připadlo jí to vtipné. Vtipné bylo ale především to, že Ricky Gervais žádnou protézu neměl, hrál samozřejmě se svým chrupem. (don corleone)

Reklama

Reklama