Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se britskému komikovi Ricky Gervaisovi přijít na kloub Kanclem, Komparzem a nakonec i tímhle filmem, ale nikdy jsem si ho nebyl sto oblíbit natolik jako řada jiných lidí. Ten herec má v sobě určitý potenciál, ale stejně jako v předešlých seriálech, tak ani tento film mě nedokázal tolik bavit, i když věřím, že Rickyho oblíbenci si ho určitě zamilují. Jenže když mi něco nesedne tak mi to holt nesedne. Pčík. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická komédia z ktorej však Koepp mohol vyťažiť ďaleko viac než len oddychový film na 1 pozretie. *SPOILER* scéna v ktorej zubár Pincus plní mŕtvym ľuďom "nedokončené poslania" je vážne nádherne dojemná, veľká škoda že takýchto momentov nie je vo filme viacej. *SPOILER* Čo sa týka hereckého obsadenia Greg Kinnear bol v úlohe mŕtveho neverného manžela brilantný, spočiatku nesympatický Ricky Gervais nakoniec nebol takým castingovým prešľapom ako som sa pôvodne nazdával a Téu Leoni obľubujem od chvíle keď som uvidel v Jurskom parku 3 a v Meste Duchov bola ostatne ako vo väčšine filmov uvoľnená, prirodzená a sympatická. Akurát toho psa by som zo scenára úplne vyškrtol a trocha pozmenil úvod. P.S: Mumifikácia a nádoby s vnútornosťami dajú zaspomínať aj na starú dobrú Sommersovu Múmiu. 70% ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Bertram Pincus je zubař pocházející z Anglie. Má tedy svébytný suchý humor, který provází celý film. Tento zubař je ze samého úvodu nudný, osamělý a celkem vzato pěkný pruďas. Z počátku jsem se nudil, ale po chvilce jsem této komedii přišel na chuť, respektive stylu humoru hlavní postavy. Je možné, že někdo tento humor nepřijme, ale pokud ano, tak se bude přinejmenším usmívat. Příběh je komediálně laděný s příměsí romantiky, která vůbec nevadí. Herečka Téa Leoni je krásná žena a proto je zde jakousi pomyslnou třešničkou na dortu. Milovníci anglického humoru nebudou vyloženě zklamáni, možná naopak. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Město duchů je na pohled vcelku průměrný a nezajímavý film. Ať už svým hereckým obsazením či klasickou stavbou romantické komedie. Ale chyba lávky, při sledování se ze snímku stává velmi příjemná záležitost, která hlavně v první části dokáže vcelku dobře pobavit. Méně známé herecké obsazení zde není absolutně naškodu. Ač se všechno děje podle zaběhlého scénáře, tak můžu Město duchů vřele doporučit jako dokonalý relax. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Nemůžu být nespokojen, protože Ricky Gervais mě opět mile překvapil. Ale nejen on, protože celý snímek drží krásně pohromadě. Že člověk vidí duchy, to už tu sice bylo několikrát, ovšem zde je to uchopeno s takovou lehkostí, že po shlédnutí jsem unešen. Rickyho nevrlého zubaře, co nemá rád lidi, jsem si zamiloval, i když je to minimálně zezačátku vlastně antihrdina. To může leckoho odradit a dokážu to pochopit. Pokud vám to ale nevadí, nebo to dovedete přejít, budete odměněni slušnou řádkou opravdu vtipných momentů, což mi u většiny dnešních rádoby komedií chybí. Tempo sice ke konci mírně zvolní, ale stopáž není nijak extrémní, aby mi to zásadně zkazilo zážitek. Když romantickou komedii, tak tady říkám jasné ano. 90 % Oblíbená část- Jo, vyděsil jste ji. - Nikoho neděsím! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu zazní i písnička od Beatles "I'm Looking Through You". Jde o jednu z mála příležitostí, kdy byla použita původní verze nějaké skladby od Beatles ve filmu. (don corleone)
  • Ve chvíli, kdy si před operací Pincus (Ricky Gervais) naleje sklenici mléka, je jedna z nádob poloprázdná. Poté, co sklenici vypije, jsou ale všechny tři nádoby opět plné. (GordonCZ)
  • Film se natáčel většinou na Manhattanu v New Yorku. Při jedné scéně projížděl okolo autobus turistů, kteří poznali Rickyho Gervaise a začali na něj volat. Aby je nenaštval, a hlavně aby nevypadal prý jako namyšlenec, zamával jim zpět, čímž pochopitelně zkazil záběr. (don corleone)

Reklama

Reklama