Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

První půlhodina Města duchů mě naprosto uchvátila, něco tak elegantního a hravého nám naposledy naservíroval snad jen George Clooney se svými Tvrdými palicemi. Už jsem se začal radovat, že se nám tu zrodila další komedie jak vystřižená z filmografie Caryho Granta. Film ve své druhé třetině bohužel ztrácí dech a ke slovu přichází typická romance, jakých jsme viděli už spousty. Jakmile se film začal věnovat vztahu zubaře v podání Rickyho Gervaise a vdovy (Téa Leoni) po jednom duchovi, kterého zubař vídá, film mě i přes hravé dialogy chvílemi trošku nudil. Ještě že se vždy včas objevili duchové v čele s fantastickým Gregem Kinnearem, aby film zase aspoň na chvíli vystřelili do zábavných výšin. Kdyby bylo Město duchů celé jako jeho první třetina, neváhal bych sáhnout po pětihvězdičkovém hodnocení. 70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Prostředí 5/10/// +Ricky Gervais, romantický závěr -moc upovídané, pořádně nevyužitý potenciál námětu/// Popravdě dost velké zklamání. Čekal jsem od toho daleko víc, než jen užvaněné povídání si s duchem. Ricky Gervais má velký komediální potenciál a ten se mu daří částečně plnit i zde, přesto ho scénář hodně svazuje a nepustí ho do větší akce. Doufal jsem, že to bude tak dobré jako film A co když je to pravda? Ono se to však víc podobá seriálu Dead Like Me, kterého už jsem měl po dvou řadách dost. A když to stejné v bleděmodrém vidíte i ve filmu, docela se nudíte. Není to úplně špatný film, však ani zdejší hodnocení tomu nenasvědčuje, ale moji představu to nenaplnilo./// Celkem 46%/// ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Námetom nič nové na filmovom nebi, no tvorcom to tak nádherne vychádza, že ako odpočinková záležitosť na ozajstné zasmiate počas sledovania až odzbrojujúco milé, hlavne čo sa obsadenia hlavných predstaviteľov týka a veselého prevedenia, ktoré miestami aj príjemne prekvapí, je GHOST TOWN ideálnou voľbou. Proste čistý cit =). ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Mrzutý zubař (Ricky Gervais), který nemá rád lidi, po chirurgickém zákroku v nemocnici vidí nejednou duchy. A obzvlášť jeden (Greg Kinnear) mu nedá pokoj. Chce po něm, aby překazil svatbu vdovy (Téa Leoni) po něm. A jak to tak u podobných filmů bývá, i ten největší neruda potřebuje nebýt sám. Smutná komedie se v podzimním New Yorku, kde duchové číhají doslova na každém kroku. Na komedii málo vtipné, na drama zase málo vážné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Každý umře. Obvykle na konci života. A jen jednou….. New York je plný duchů. Jsou všude a je to hlučná, vlezlá, panovačná sebranka co spoustu věcí před smrtí nedořešila. No a jen on ji může pomoct. Ale nechce. Duchařská romantická komedie – to už tady bylo. Nepřináší nic nového, oprašuje duchařské vtípky a jen konverzace vede občas k pobavení. Hlavní hrdina není žádný playboy a se sympatiemi k němu jsem na vážkách. Trošku to zachraňuje T.Leoni. Prostě taková normální komedie bez zvrhlostí, s normálním humorem a příběhem o lásce, která je slepá a štěstí občas sedne i na vola – vlastně protivnýho zubaře. Když se změní, samozřejmě. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel většinou na Manhattanu v New Yorku. Při jedné scéně projížděl okolo autobus turistů, kteří poznali Rickyho Gervaise a začali na něj volat. Aby je nenaštval, a hlavně aby nevypadal prý jako namyšlenec, zamával jim zpět, čímž pochopitelně zkazil záběr. (don corleone)
  • Při premiéře v Kanadě se zeptala jedna z novinářek, jak napadlo autory filmu dát hlavní postavě zubaře tak hroznou zubní protézu. Připadlo jí to vtipné. Vtipné bylo ale především to, že Ricky Gervais žádnou protézu neměl, hrál samozřejmě se svým chrupem. (don corleone)
  • Kristen Wiig se považuje za fanynku Rickyho Gervaise. Natáčení s anglickým komikem označila za splnění svého snu. (don corleone)

Reklama

Reklama