Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíš romantická než komedie i když to tak zpočátku nevypadá. Zejména první třetina je plná sarkasmu a vtípků, o které se stará Gervais jako zapšklý zubař a dialogy mezi nimiž patří k nejlepším vyplňování vstupního dotazníku v nemocnici, otázka zda došlo či nedošlo při operaci k nějaké komplikaci nebo první rozhovory s Gwen. Ovšem současně s tím jak se scéně objeví Tea Leoni coby Gwen, začne se komedie překlápět do nefalšované romantiky, což možná ne každému sedne. U mě dobrý. Přestože Gervaisovi sedla spíš původní rovina sarkastického protivy, dokázal ustát i rovinu zamilovaného obětavce, Tea umí být stále přesvědčivě sympatická a romantika a city netlačí na pilu nijak drasticky. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Překrásný film. Plný lásky, humoru a nádherné magické atmosféry. Vše táhne skvělý Gervais, který startuje Davidem Brentem a finišuje Mirkem Dušínem. Stejně jako v nedávno zhlédnutém Smithově zářezu Zack and Miri Make a Porno, skvěle vybalancovaná romantika s humorem. Příjemné překvapení, které bohužel v posledním aktu sklouzne k uplakanému klišé. [Přesná stopáž: 102 min] ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Prostředí 5/10/// +Ricky Gervais, romantický závěr -moc upovídané, pořádně nevyužitý potenciál námětu/// Popravdě dost velké zklamání. Čekal jsem od toho daleko víc, než jen užvaněné povídání si s duchem. Ricky Gervais má velký komediální potenciál a ten se mu daří částečně plnit i zde, přesto ho scénář hodně svazuje a nepustí ho do větší akce. Doufal jsem, že to bude tak dobré jako film A co když je to pravda? Ono se to však víc podobá seriálu Dead Like Me, kterého už jsem měl po dvou řadách dost. A když to stejné v bleděmodrém vidíte i ve filmu, docela se nudíte. Není to úplně špatný film, však ani zdejší hodnocení tomu nenasvědčuje, ale moji představu to nenaplnilo./// Celkem 46%/// ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Divný film. Nebyla to ani pořádná komedie, ani pořádná romantika, Ricky Gervais, jakkoliv je to dobrý herec, mi zkrátka nesedí a mohl by se stavět na hlavu a do toho řada prazvláštních dialogů, přičemž některé jsem si musel pouštět několikrát, abych se utvrdil, že mi něco důležitého neuniklo - zejména rozhovor s lékařkou stál za to.. Potěšil mě tak akorát Greg Kinnear v roli otravného ducha, čímž se v mých očích konečně zbavil nálepky Simona z Lepší už to nebude. Jinak to byla vesměs bída. 30% ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Nemůžu být nespokojen, protože Ricky Gervais mě opět mile překvapil. Ale nejen on, protože celý snímek drží krásně pohromadě. Že člověk vidí duchy, to už tu sice bylo několikrát, ovšem zde je to uchopeno s takovou lehkostí, že po shlédnutí jsem unešen. Rickyho nevrlého zubaře, co nemá rád lidi, jsem si zamiloval, i když je to minimálně zezačátku vlastně antihrdina. To může leckoho odradit a dokážu to pochopit. Pokud vám to ale nevadí, nebo to dovedete přejít, budete odměněni slušnou řádkou opravdu vtipných momentů, což mi u většiny dnešních rádoby komedií chybí. Tempo sice ke konci mírně zvolní, ale stopáž není nijak extrémní, aby mi to zásadně zkazilo zážitek. Když romantickou komedii, tak tady říkám jasné ano. 90 % Oblíbená část- Jo, vyděsil jste ji. - Nikoho neděsím! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Při natáčení prohlásil Gervais, že to je poslední film, ve kterém hraje a nemůže mluvit do natáčení. (don corleone)
  • Ve chvíli, kdy si před operací Pincus (Ricky Gervais) naleje sklenici mléka, je jedna z nádob poloprázdná. Poté, co sklenici vypije, jsou ale všechny tři nádoby opět plné. (GordonCZ)
  • Film se natáčel většinou na Manhattanu v New Yorku. Při jedné scéně projížděl okolo autobus turistů, kteří poznali Rickyho Gervaise a začali na něj volat. Aby je nenaštval, a hlavně aby nevypadal prý jako namyšlenec, zamával jim zpět, čímž pochopitelně zkazil záběr. (don corleone)

Reklama

Reklama