Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Pokračování hororu o zabijákovi s hákem. Tentokrát Julie a její kamarádi vyhrají víkend na Bahamách, který se ale změní v boj o přežití. Ben Willis stále žije. Jednička byla rozhodně lepší a měla v sobě mnohem víc originality. Druhý díl pak jenom ždíme s úspěchu prvního. Nicméně pro mě stále koukatelné. Rozhodně je spousta horších pokračování. Z herců zůstali jen Love Hewitt a Prinze Jr. (kdo jiný taky že, když ostatní jsou mrtví), ostatní nejsou tak výrazní. Kdo ale stojí za zmínku, je Jack Black v roli zhulence s drdama. Je tady spousta blbostí a nesmyslných záběrů, já se ale bavil a protože mám rád horory, dám 3*. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně to dopadá, když se někdo rozhodne vstoupit dvakrát do stejné řeky a ve snaze udělat film ještě lepší, zajímavější, dramatičtější, akčnější, okázalejší, efektivnější, natočí akorát tak tragickou, nudnou, předvídatelnou, po mnoha stránkách nesmyslnou totální kravinu. Zaujal tak akorát Jeffrey "West. Herbert West" Combs a Mekhi Phifer (víte někdo, jak se to jeho jméno vyslovuje?), kterého mám moc rád, ale tady se moc nepředvedl. A ano, musím uznat, že Jennifer to tady sluší mnohem více, než v jedničce. Ale tohle v žádném případě nestačí. V půlce odhalíte největší tajemství filmu, takže jeho odhalení vás nijak nezasáhne. Která postava zařve víte dvě vteřiny poté, co se objeví na scéně. Prostě a jasně tragédie, tragédie, tragédie. Zcela jistě si to už nikdy nepustím. 0.5* ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale toto je ďalší z filmov mojej mladosti, a stále sa mi aj po rokoch bombasticky pozerá. Krásna Jennifer Love Hewitt, nádherné lokácie ostrova, veľmi atmosferická búrka a rybár s hákom na ruke je parádna slasher postava. Maximum, toto si vždy rád pozriem, a nie len kvôli nostalgii. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré už len ťahá z pôvodného snímku to najlepšie, ale v sterilnejšej podobe. Ale vynahradzuje nám to Jennifer Love Hewitt a jej ladné telíčko, plus skvelo podané slasher scény. Aj napriek niekoľkým hrubým logickým kiksom, z môjho pohľadu žánrový nadpriemer, teda po stránke remeselnej. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Hororová rutina. No, hororová... Slasherová rutina. Úvodní snímek měl zajímavou atmosféru, protože se v něm střídaly rozmanité lokace (doky, šatna, sprchy, cesta, molo, ulice, pokoje, karneval, volba miss), ale Rok poté nabídne jen průměrně zajímavý úvod, který navíc v momentě, kdy padne otázka v rádiu, a hlavně odpoveď na ni, rozřeší celý zbytek děje. Teda, alespoň těm chytřejším (rozumějte všem neameričanům). A to je vše. Pak je to jen tmavý hotel a opět potemělé molo, jiná skupinka teenagerů a stejná Jennifer Love Hewitt - ve druhém dílu dostala více prostoru (lépe řečeno z plátna nesleze) a dokazuje, že alespoň filmy pro teenagery dokáže utáhnout klidně sama. Přesto film nepostrádá něco, co by se dalo nazvat atmosférou, ale patří jen do šedého průměru ostatních "rádobyhororů". [spren 2006] ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Skladbu “How Do I Deal“, kterou můžeme slyšet ve filmu nazpívala Jennifer Love Hewitt. Na DVD v bonusech je i videoklip ke skladbě. (Stocki)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 14. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Chyby ve filmu: Zbraň, kterou použije Julie ke střelbě na Bena Willise může vystřelit jen šestkrát. Nicméně Julie vystřelila celkem osmkrát a Ben Willis je stejně nesmrtelný (Stocki)

Reklama

Reklama