Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

misstake odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl si ode mě vysloužil ještě jednu hvězdičku, druhý díl už si nezaslouží ani tu. Nejnudnější horor, co jsem kdy viděl. Jediný komu bych tu smrt přál, jsou američtí šablonovití tvůrci teenagerovských vyvražďovaček, nebo kdyby alespoň ztratili svoje šablony a vymysleli nějaké překvapení. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chce to čas, ono sa to postupne zlepší.“ – „No, horšie to už nebude.“ Prvý diel mám rád nielen preto, že spolu s prvými dvoma VRESKOTMI a FAKULTOU stál za resuscitáciou tínedžerských vyvražďovačiek v polovici 90. rokov. Je to proste dobrý horor, ktorý ma baví a akonáhle použije nejaké neskutočné klišé, hneď v nasleudjúcej scenárista Williamson príjemne prekvapí niečím nečakaným. Bohužiaľ, čoskoro na jeden výnimočný slasher tej doby (H20) začalo pripadať 10 videobéčok. Bohužiaľ, vrátane VIEM, ČO STE ROBILI MINULÉ LETO 2. Je to útrpný slasher. Pritom atmosféra je vďaka luxusnému letovisku, ktoré je kvôli búrkovému obdobiu takmer opustené, minimálne zo začiatku krásne tiesnivá, mrazivá, nepríjemná a zlovestná, lebo tušíte, viete, že sa okolo hrdinov nebezpečne sťahuje vražedná slučka osudu. Herci sú sympaťácke „ksichty“ (Freddie Prinze Jr., Jack Black, Bill Cobbs, Mark Boone Jr.), občas príde uchádzajúco krvavá vražda. No celé je to neskutočne neoriginálne a plné klišé. Hrdinka objaví mŕtvolu, no keď privolá pomoc, telo o 20 sekúnd nikde nie je. Dokonca ani kvapôčka krvi. Toto sa dá tolerovať u nadprirodzených hororov, ale nie u slasheru, v ktorom vraždí osoba z mäsa a kostí a jej obete sú takisto ľudia z mäsa a kostí. takáto osoba kebyže si založí upratovaciu službu, do roka je milionárom. A to neriešim snáď 15 primitívnych bafačiek, kedy niečo vyhúkne z tmy. „Klasické“ pokračovanie slasheru v tom najhoršom zmysle slova. Diváci tiež neboli nadšení a snímka zarobila na celom svete 44 miliónov, čo síce pri rozpočte 25 nebola až taká katastrofa, ale v porovnaní s jednotkou (17 miliónový rozpočet vs. 125-miliónová celosvetová tržba) áno. ()

Reklama

panvasik 

všechny recenze uživatele

Fuha, tak hned ze začátku můžu říct, že kvalita šla slušně dolů a z moje ho dosti nadprůměrného prvního filmu, tak přicházíme do extrémního průměru, kdy si říkám, proč to nemohlo zůstat u jednoho filmu. Máme tady o dost víc nesympatické obsazení a jejich herecké výkony mě nebavili. Rok poté je vlastně jenom bezduché a ničím zajímavé pokračování, ale aby se neřeklo vraždy dokázaly být pořád dost slušné a ta "atmosféra" ostrovu mi taky přišla vhod. Je to fakt čistě průměrná záležitost... 5/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Typický prípad toho, vycucať s predošlej časti nejaké peniaze za akýmkoľvek účelom, bez akejkoľvek snahe dať príbehu vačšiu atraktivitu. Úplne prihľadný scenár, aj keď nejaké prekvapká slušné sa nájdu. V závere je naznačené možné pokračovanie, no kvôli prepadáku, ktorého sa film dočkal, sa žiadne nekonalo, čomu sa pri žmýkaní peňazí z divákov aj tak čudujem. 60%. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Teenagerovské horory jsou snad daleko horší a méně koukatelné než teenagerovské komedie... a že jich je, ach jo, tenhle subžánr absolutně né, já se u nich nebojím, pár let už ani nesměju, já už jen trpím. Mnohem napínavější ,než sledovat děj, je sledování stopáže na displeji přehrávače a to už je na pováženou. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Aby Julie James a její kamarádka Karla mohly odjet na Bahamy, musely odpovědět na otázku – Jaké je hlavní město Brazílie. Odpověděly Rio de Janeiro. Měly by pravdu ale pokud by žily mezi lety 1763 – 1960. V 50. letech se totiž začalo stavět nové město Brasília, které se stalo hlavní městem Brazílie dne 21. dubna 1960 (Stocki)
  • Pracovní názvy: I Know What You Did Last Summer 2, I Know What You Did Last Summer...The Story Continues, I Know What You Did Last Summer: The Sequel, I Know What You Did Two Summers Ago, I Still Know. (Stocki)
  • Keď sa pri finálnej konfrontácii na cintoríne objaví Ray (Freddie Prinze Jr.) pokúsi sa vystreliť z pištole, no očividne v nej nemá náboje. Keď však o niekoľko sekúnd Julie (Jennifer Love Hewitt) vezme zbraň zo zeme, vystrelí z nej na Bena Willisa 8 krát. Nie len, že v nej pred malou chvíľou neboli náboje, ale išlo o pištoľ, do ktorej viac ako 6 nábojov nezmestí. (tXtX)

Reklama

Reklama