Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

Dlo'h-osh odpad!

všechny recenze uživatele

Dokonale vykleštěný horor, postrádající všechny hororové prvky. Ty jsou nahrazeny množstvím téměř identických scén, kde k smrti vyděšená Julie bloumá po temné místosti. Jediné, na čem tvůrci přidali je demence hlavních hrdinů, která zde překročila hranici únosnosti. Možná se dá zhlédnout jako parodie na horor, nebo jako něco pro diváky, kteří se nechtějí bát. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další léto = další tajemství. Druhý díl se podařilo obsadit ještě lépe než jedničku. Jeffrey Combs je přímo lahůdkový. Bohužel scénaristův mozek si vzal zřejmě na čas dovolenou a taky to podle toho vypadá. Vřeštění střídá rozepnuté blůzky, takže divák se více soustředí na vnady Jennifer Love Hewittové než na cokoliv jiného. Ono ale tady toho zajímavého k vidění vlastně ani více není. Konečný účet: 8 mrtvých. 30% ()

Reklama

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Tak Sarah Michelle Gellar nám ve dvojce chybí a tak Jennifer Love Hewitt musela svou roli zvládnout sama. Od začátku trpí halucinacemi a paronoidními pocity. Všude vidí vraha rybáře. Děj filmu je neskutečně předvídatelný. Většina diváků hned po půl hodině ví kdo je vrah. Jednička patřila do průměru, ale dokázala některými nápady zaujmout, stejně jako určitou dávkou originality. Dvojka v tomhle značně pokulhává. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chce to čas, ono sa to postupne zlepší.“ – „No, horšie to už nebude.“ Prvý diel mám rád nielen preto, že s prvými dvoma VRESKOTMI a FAKULTOU stál za resuscitáciou tínedžerských vyvražďovačiek v polovici 90. rokov. Bohužiaľ, čoskoro na jeden výnimočný slasher tej doby (H20) začalo pripadať 10 mizerných video béčok, céčok až téčok. Bohužiaľ, aj VIEM, ČO STE ROBILI MINULÉ LETO 2 je strašné. Pritom atmosféra je - i vďaka luxusnému letovisku, ktoré je kvôli búrkovému obdobiu takmer opustené - celkom OK. Herci sú sympaťácke „ksichty“ (Freddie Prinze Jr., Jack Black, Bill Cobbs, Mark Boone Junior), občas príde uchádzajúco krvavá vražda. No celé je to samé klišé, hrdinka objaví mŕtvolu, no keď privolá pomoc, telo o 20 sekúnd nikde (a ani kvapôčka krvi) a to neriešim snáď 15 odporne primitívnych bafačiek, kedy niečo vyhúkne z tmy. „Klasické“ pokračovanie slasheru v tom najhoršom zmysle slova. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré už len ťahá z pôvodného snímku to najlepšie, ale v sterilnejšej podobe. Ale vynahradzuje nám to Jennifer Love Hewitt a jej ladné telíčko, plus skvelo podané slasher scény. Aj napriek niekoľkým hrubým logickým kiksom, z môjho pohľadu žánrový nadpriemer, teda po stránke remeselnej. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Keď sa Titus (Jack Black) vynorí z vody, v rukách drží marihuanovú cigaretu, následne ju zapáli a fajčí. To je ale nemožné, lebo cigareta musí byť logicky celá premočená. (tXtX)
  • Keď sa pri finálnej konfrontácii na cintoríne objaví Ray (Freddie Prinze Jr.) pokúsi sa vystreliť z pištole, no očividne v nej nemá náboje. Keď však o niekoľko sekúnd Julie (Jennifer Love Hewitt) vezme zbraň zo zeme, vystrelí z nej na Bena Willisa 8 krát. Nie len, že v nej pred malou chvíľou neboli náboje, ale išlo o pištoľ, do ktorej viac ako 6 nábojov nezmestí. (tXtX)
  • Pracovní názvy: I Know What You Did Last Summer 2, I Know What You Did Last Summer...The Story Continues, I Know What You Did Last Summer: The Sequel, I Know What You Did Two Summers Ago, I Still Know. (Stocki)

Reklama

Reklama