Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

tron 

všechny recenze uživatele

„Chce to čas, ono sa to postupne zlepší.“ – „No, horšie to už nebude.“ Prvý diel mám rád nielen preto, že s prvými dvoma VRESKOTMI a FAKULTOU stál za resuscitáciou tínedžerských vyvražďovačiek v polovici 90. rokov. Bohužiaľ, čoskoro na jeden výnimočný slasher tej doby (H20) začalo pripadať 10 mizerných video béčok, céčok až téčok. Bohužiaľ, aj VIEM, ČO STE ROBILI MINULÉ LETO 2 je strašné. Pritom atmosféra je - i vďaka luxusnému letovisku, ktoré je kvôli búrkovému obdobiu takmer opustené - celkom OK. Herci sú sympaťácke „ksichty“ (Freddie Prinze Jr., Jack Black, Bill Cobbs, Mark Boone Junior), občas príde uchádzajúco krvavá vražda. No celé je to samé klišé, hrdinka objaví mŕtvolu, no keď privolá pomoc, telo o 20 sekúnd nikde (a ani kvapôčka krvi) a to neriešim snáď 15 odporne primitívnych bafačiek, kedy niečo vyhúkne z tmy. „Klasické“ pokračovanie slasheru v tom najhoršom zmysle slova. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hodnotit po 60 minutách, tak jsem asi hodně nekompromisní, protože kromě konečně sexy (na rozdíl od jedničky) Jennifer Love Hewittové v upnutých tílkách tu není vůbec nic (proč se postavy chovají jako idioti? proč je tu tolik logických děr? proč jsou bez výjimky postavy tolik nesympatické, až člověk vrahovi fandí, aby všichni pochcípali bolestivou smrtí? a vůbec, proč je to na Bahamách tak ošklivý?). Poslední půlhodinka s několika příjemnými vraždičkami to ale naštěstí dost zachránila, některé dokonce pobavily; navíc postava v rybářské kápi má konečně šťávu i charisma a působí strašidelně. A když k tomu přičtu svůj vřelý vztah k podceňované jedničce, dvojka si svoje zasloužené tři hvězdy ukope. A přidám tip pro scenáristy - když už máte postavu vraždícího rybáře, proč ho nenecháte z postav udělat návnadu pro ryby...? ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Při jedničce jsem se, (ano musím to přiznat :-)), celkem bál a mělo to atmosféru. Dvojka má bohužel atmosféru jen asi prvních 10 minut. Pak je fuč. Ze začátku ještě pár solidních lekaček a pak už nic. Jenom si přejete, aby už chcípli (a to většinou fandím všem!) A zvlášť jsem pochopil, co bylo myšleno v Scary Movie 1 "uřvanou nesympatickou, černoškou". Pozor SPOILER! P. S. Všimli jste si, že na konci, když Jennifer zabije vraha, který pak oživne (ne toto není vtip!) vystřelí z 6rané pistole osmkrát? Je fakt dobrá. ()

Gavin87 odpad!

všechny recenze uživatele

...ale jako parodie to není špatné. Začínající filmaři by se mohli na této sračce poučit, čemu se vyhnout. Všechny rádoby napínavé scény jsou prvoplánové, dávno profláknuté a nudné, přičemž spíše loudí na tváři úsměv, než-li strnulost strachem. Docela mě ale příjemně překvapilo, že v závěrečné scéně, kdy Julie do vraha vyprázdnila celý zásobník, tento po následném pádu do hrobu ještě neotevřel oči. Sázel jsem se, že tak učiní... ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Úplne na začiatok, áno je to stereotyp a pokračovanie v ktorom je viac kills a krvi ale musím uznať, že mňa to bavilo. Krásny ostrov na ktorý príde silná búrka mal svoju atmosféru. Kills boli o dosť lepšie ako v prvom diely. Ale zasa mi tu vadilo veľa nezmyselných pokusov o jumpscares, ktoré ja nemám rad a prídu mi ako lacná varianta za dobru atmosféru. Pre mňa jedine veľké minus filmu bol koniec a rozuzlenie ohľadom vraha za to 1* dole. Inak je tento film jednoduchá zábava na odpočinok ale čo viac sa dá od slasheru čakať, keď v ňom hlavne ide o to. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Keď zostane Julie (Hewitt) uväznená v solárku, Tyller a Will nevedia, čo majú robiť a tak začnú do prístroja trieskať. Stačilo ho však iba vypnúť a problém by bol vyriešený. (tXtX)
  • Aby Julie James a její kamarádka Karla mohly odjet na Bahamy, musely odpovědět na otázku – Jaké je hlavní město Brazílie. Odpověděly Rio de Janeiro. Měly by pravdu ale pokud by žily mezi lety 1763 – 1960. V 50. letech se totiž začalo stavět nové město Brasília, které se stalo hlavní městem Brazílie dne 21. dubna 1960 (Stocki)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 14. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama