Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když někoho zabijete, přesvědčte se, že je opravdu mrtvej. Když ho zabijete podruhé, přesvědčte se znovu. Nebo se znovu vrátí... Pokračování teenagerovské vyvražďovačky, ti kteří přežili zestárli o rok, aby se vstoupili do stejné řeky... Bohužel, většinu překvapení lze odhadnout dlouze předem (malý příklad. Dívka spí doma, když ji překvapí bouchnutí domovních dveří. Plíží se setmělým bytem, ale vzhledem k tomu že uplynutý čas ve filmu ukazuje nějakých 5 minut, nelze čekat nikoho jiného než kamarádku, která si jde něco půjčit...).. Taky mě na podobných filmech vadí, že když skupinku lidí někdo ohrožuje, tak se nedržej pohromadě ale snaží se rozdělit aby vrah pokud možno měl co nejsnažší práci.... Nu což ... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hodnotit po 60 minutách, tak jsem asi hodně nekompromisní, protože kromě konečně sexy (na rozdíl od jedničky) Jennifer Love Hewittové v upnutých tílkách tu není vůbec nic (proč se postavy chovají jako idioti? proč je tu tolik logických děr? proč jsou bez výjimky postavy tolik nesympatické, až člověk vrahovi fandí, aby všichni pochcípali bolestivou smrtí? a vůbec, proč je to na Bahamách tak ošklivý?). Poslední půlhodinka s několika příjemnými vraždičkami to ale naštěstí dost zachránila, některé dokonce pobavily; navíc postava v rybářské kápi má konečně šťávu i charisma a působí strašidelně. A když k tomu přičtu svůj vřelý vztah k podceňované jedničce, dvojka si svoje zasloužené tři hvězdy ukope. A přidám tip pro scenáristy - když už máte postavu vraždícího rybáře, proč ho nenecháte z postav udělat návnadu pro ryby...? ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Někoho jsem zabila, ale byla to nehoda........... Jennifer Love Hewitt ( Julie James ) zůstává a je stále hezčí a hezčí. Víte jaké záběry nemám rád ? Třeba ten z dvacáté druhé minuty. Utíkání před jedoucím autem prostředkem silnice, přitom stačí jen uhnout ke krajnici. Tady se však hlavní pronásledovaný rozhodl skočit přes svodidlo až v tom nejhorším místě - za svodidlem byl svah. Ve filmu si zahrál i Jack Black jako Taitus a ještě nebyl psaný ani v závěrečných titulcích. Julie ( Jennifer ) si ve 36 minutě zaspívá song How do i deal. http://www.youtube.com/watch?v=Cg377DeHgsM Děj filmu se odehrává na Bahamách a i na Bahamách je v módě nošení rybářských pláštěnek, zajímavé. CITÁT - Prosím, nerušit........... Karla Wilson ( Brandy ) a její přítel Tayler ( Mekhi Phifer ) mě docela lezli na nervy, čekal jsem nadějně zda a kdy zemřou. A taky mě docela štvalo, že ve filmu umírá spousta nevinných lidí, kteří nemají nic společného s případem loňského léta. Film je o hvězdu horší než jeho loňský kolega. CHYBA VE FILMU - Julie vystřelí ze šesti raného koltu osm nábojů - to je výkon. Hudba - John Frizzell a kamera - Vernon Layton. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slušná vyvraždovačka, bohužel to je dost podobný jako první díl, nicméně zhulenej Jack Black s dredama je prostě děsnej kruťák a ještě k tomu skvěle chcípne, ostatně dobrejch vraždiček je tam i víc a hlavní řezník v rabářským oblčeku s hákem v ruce je božskej, ale všechno to bohužel zkazí čekaná a hodně slabá pointa filmu. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Pokračování hororu o zabijákovi s hákem. Tentokrát Julie a její kamarádi vyhrají víkend na Bahamách, který se ale změní v boj o přežití. Ben Willis stále žije. Jednička byla rozhodně lepší a měla v sobě mnohem víc originality. Druhý díl pak jenom ždíme s úspěchu prvního. Nicméně pro mě stále koukatelné. Rozhodně je spousta horších pokračování. Z herců zůstali jen Love Hewitt a Prinze Jr. (kdo jiný taky že, když ostatní jsou mrtví), ostatní nejsou tak výrazní. Kdo ale stojí za zmínku, je Jack Black v roli zhulence s drdama. Je tady spousta blbostí a nesmyslných záběrů, já se ale bavil a protože mám rád horory, dám 3*. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Premiéra filmu se v Americe uskutečnila v pátek 13.listopadu 1998. (Stocki)
  • Pracovní názvy: I Know What You Did Last Summer 2, I Know What You Did Last Summer...The Story Continues, I Know What You Did Last Summer: The Sequel, I Know What You Did Two Summers Ago, I Still Know. (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno