Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování průměrného slasheru je, co se kvality týče, na tom podobně jako jednička, ale přece jen se mi zdá trochu zábavnější. A to hlavně díky krvavějším mordům a vyššímu bodycountu. Jinak film samozřejmě trpí nešvary, tolik typickými pro každý sequel. Má průhlednou pointu a spoustu otravných postav, chybí tu moment překvapení, hlavní hrdinka vystřelí osmkrát ze šestiraňáku, za to nejsme ochuzeni o tradičně debilní závěr. Ještě že tu je kočička Jennifer Love Hewitt se svojí promočenou, dobře vyplněnou košilí. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Při jedničce jsem se, (ano musím to přiznat :-)), celkem bál a mělo to atmosféru. Dvojka má bohužel atmosféru jen asi prvních 10 minut. Pak je fuč. Ze začátku ještě pár solidních lekaček a pak už nic. Jenom si přejete, aby už chcípli (a to většinou fandím všem!) A zvlášť jsem pochopil, co bylo myšleno v Scary Movie 1 "uřvanou nesympatickou, černoškou". Pozor SPOILER! P. S. Všimli jste si, že na konci, když Jennifer zabije vraha, který pak oživne (ne toto není vtip!) vystřelí z 6rané pistole osmkrát? Je fakt dobrá. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Přežila své spolužáky, navrch tenhle výlet mezi mladé sympaťáky umírající hákem chlapíka v rybářské pláštěnce solidně vydělal. Takže se dalo čekat, že producenti budou chtít dál ždímat peněženky hororových fandů. Navíc někdo pořád ví, co se stalo (už dvě léta zpět). Hlavní hrdinka trpí traumaty, vydá se na dovolenou, jenže ouha, objevuje se i vrah, který mimochodem dokonale čte myšlenky druhých, je bleskurychlý a jako správný světový fotbalový útočník umí být ve správnou dobu na správném místě. Zrežírované je to obstojně, outfit Jennifer Love Hewitt se musí také líbit, jenže scénář musel být spíchnutý zatraceně rychle, takže je tahle story hodně bez invence. A napětí. A atmosféry. A tempa. A pořádných mordů… ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Na to že tento film má 45% a čekal jsem podprůměrné pokračování a hlavně horší díl než první tak já si tento druhý díl užil o mnohem více. (První díl je za mě 6/10). Pro mě vážně velké překvapení, hodně se mi líbil konec který byl lepší než v jedničce. A to co se stalo ke konci filmu to odhalení  tak to jsem vůbec nečekal, a taky jsem nečekal že ten kluk hlavní postavy je taky syn našeho vraha, to mě velmi překvapilo. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatycké, hudba je dobrá, atmosféra tu je solidní, napětí je zde hodně časté, lokace jsou zajímavé, vraždy jsou kreativně velmi dobře udělané a hodně dobře zpracované a nějaké i docela dost brutální a kamera filmu je velmi povedená. Za mě fakt velmi povedené pokračování a jsem zvědav na poslední 3 díl a seriál. Za mě druhý díl 7,5/10. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Zase ta stejná chyba. Hlavní postava (opět) totálně nerozvinutá a ta její spolubydlící má větší rozvoj než ona! Proto jsem měl nejradši její spolubydlící, je i vtipná. Celý film působí strašně dvoutisícovkově, což opravdu film sráží kvalitou dolů. Přidali zde víc čerňochů + otravné postav. Nejsem rasista, ale vadí mi, že zde čerňoši zemřou hned a mají úplně pitomý postavy! Nevím, jetsli je normální, že jedna postava zemře, střih a další hned zemře. Zde jde absolutně vidět, kdo kdy zemře. Hlavní postavu opět vrah nezabije, když příležitost má! Prostředí působí strašně klišo-dvoutisícovkovým dojmem, který mi tak vadí - film se tím pádem nemůže brát vůbec vážně. K tomu tu je postava zhulence (taky dvoutisícovkový)! Průběh je dost nezáživný. Vůbec nechápete, co hl. postava přátelům řekla o událostech z prvního dílu. A pak mi přijde divný, jak to, že ta kámoška to o tom rybářovi ví. Konec zase strašnej! Ten zvrat na hřbitově! Vůbec není možný, aby zde vrah byl (nechci spoilerovat)! Poslední scéna ve filmu je stejná jak v předchozím díle, takže zase totální, nicnedávající sra*ka. Prostě kopírajt 1. dílu, jen víc čerňochů, odehrává se na ostrově, víc klišé, hrozné postavy a hrozný děj. Vysvětlení poslední scény z jedničky je opravdu ubohé. VYHODNOCENÍ: LEPŠÍ WILL NEŽ NIC ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 14. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Pracovní názvy: I Know What You Did Last Summer 2, I Know What You Did Last Summer...The Story Continues, I Know What You Did Last Summer: The Sequel, I Know What You Did Two Summers Ago, I Still Know. (Stocki)
  • Skladbu “How Do I Deal“, kterou můžeme slyšet ve filmu nazpívala Jennifer Love Hewitt. Na DVD v bonusech je i videoklip ke skladbě. (Stocki)

Reklama

Reklama