Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (267)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený seriál je zpět ! Nejdříve musím zmínit fakt, že tahle desítka, je ze všech nejdelší a bylo to docela cítit. Ale fanouškům této série, by to vadit vůbec nemělo, protože Kramer, je tu od první až do poslední minuty a o to přeci jde. Já se nejvíce těšil na pasti a Gore a tady jsem mírně zklamán. Skvělá plakátová oční past je v úvodu - tvůrci chtěli asi zmírnit to čekání a ta spíše pobavila svoji originalitou, ale ta nejvíc šokující přijde hned, jak začne hra s podvodníky. Řezání nohy, bylo fakt šílený ! Pak se to ale na můj vkus dost zklidnilo, pastička pro feťačku, byla obyčejná a ten co za všechno mohl a byl strůjcem těch podvodů (tady by každý čekal tu nejmorbidnější past), tak nakonec z toho vyvázne bez škrábnutí. To jsem moc nepobral. Ale kdo ví, co nás čeká příště, protože po titulkovka, přináší jedno velký překvapení ! Za mě se nejedná o nejlepší díl série, ale i tak to byla senzační podívaná a skvělý návrat. A konečně zase můžu napsat .. TĚŠÍM SE NA DALŠÍ SKLÁDAČKU ! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po desítce dohnala rest a zkouknula všech devět předchozích dílů, abych uznala, že spolu s jedničkou, která byla přelomová hlavně na první dobrou, když člověk ještě neznal pointu, se jedná o nejlepší díl SAW série. Což je odvážné tvrzení, vzhledem k tomu, že jsem polovinu filmu obdivovala čalounění sedaček, skvrny na koberci, nebo stěny v kinosále, protože se rozhodně jedná i o díl nejkrvavější a některé scény jsou tady víc explicitní jak nahota v pornofilmu. Přesto jsem si film ve chvílích, kdy jsem neměla odvrácenou tvář (pár se jich našlo), docela užila a odsýpal mi stejně rychle, jak časy odpočtů jeho aktérům. Po dlouhý době je to ke všemu horor, kterej mě v kině vyloženě nenaštval svojí unylostí (Kostlivec, Úsměv, The Invitation) a nechtělo se mi u něj spát. A to je velkej plus. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po nadšených recenzích jsem čekal o něco silnější výsledek. Je fajn, že se více tlačí na příběhovou strunu (navíc okolo jediné opravdu zajímavé postavy celé série), ale princip pomsty osobní rovinou příběhu nic nepřidává (protože přichází až poté, co už Jigsaw existoval), vražedné scény nijak nevybočují, zúčtování s "hlavním padouchem" je vyloženě neuspokojivé a snaha o překvapivou pointu se, minimálně v mých očích, minula účinkem. Na rozdíl od Spirály to ale drží aspoň pohromadě, nikdo nepůsobí směšně a nějaké ty emoce v tom fungovaly. Napětí už méně, když je celé finále postavené sice na vychytralé změně směru, ale vzhledem k budoucímu vývoji série víme, jak musí dopadnout. 50 % s tím, že dál už si není třeba. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Nostalgická upomínka, jak vypadala taková ta straight-to-DVD béčka před nějakými 15-20 lety než začala být všechna neonová a označovaná za Quality TV. Je tu mexický kamerový piss-filter, půlku filmu se nepohneme z papundeklového pódia, pohybové limity přestárlé tváře frančízy nutí k vynalézavým střihům a úhlům snímání, protože se na téměř všechno využívá dublér, hystericky přehrávající herci hrají kouzelně jednorozměrné charaktery a do toho ty úžasně přitroublý dialogy o vině a trestu a vůli k životu, který si tam vyměňují sadističtí vrazi, který nutí lidi, aby si uřízli nohu a naplnili sklenici svým morkem. No připadal jsem si jak u nějakýho Hellraisera 8 v roce 2004. Tenhle provinilý mód se však nedá udržet po dvě hodiny, kdy se pořád točíme po jednom studiovém setu a to pak jednoho může taky z nudy napadnout přemejšlet o tom, co se v tom filmu vlastně děje a proč, čímž začínají pro všechny zúčastněné kruté časy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Leporelo oblíbeného antagonisty a povědomých propriet a přihrávačů kolem na pozadí banální a po stránce obohacení série chudé historky. Sice mě fascinuje návrat k originálu a po tolika dílech i usilovné pokračování či předpokračování něčeho, co už několikrát skončilo, ale je to málo. Nejlepší dojem mám opravdu jen z toho, že se netočíme v opakovaných restartech, což je v současnosti unikát. Chci ale víc, tedy zvraty, které mě rozhodí, ne pointy, které vidím od prvních minut a nefér pasti, u kterých jen krabatím čelo. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (fisus)
  • Během střihu scény „Oční past“ navštívila filmového editora Steva Fornera losangelská policie, protože jeho sousedé nahlásili křik z jeho kanceláře. (catnipped)
  • Ve filmu John (Tobin Bell) používá k odeslání e-mailu Cecilii (Synnøve Macody Lund) e-mailovou adresu „kramerjohn994@gmail.com“. Tato adresa je funkční a diváci na ni mohou posílat e-maily. Obdrží odpověď, že John je pryč, ale odepíše, až bude znovu dostupný. (catnipped)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama