Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (267)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Já jako fanoušek série jsem určitě spokojen. Nejedná o další zbytečný díl, který by se snažil ždímat dolary. Jigsaw je zpět, tentokrát v příběhu jen o něm. Saw X obsahuje všechny oblíbené propriety, které mají fanoušci rádi. Ať už vymazlené pasti, chutné gore, ikonickou loutku na koloběžce a charismatického Tobina Bella. Přidejte si k tomu návrat Amandy, pár překvapení a solidní revenge na odporných lidských bytostech, ačkoliv hodně jednoduchý. Pokud rádi vzpomínáte na první díly, rozhodně vyražte do kina. Má to k nim blíž než poslední dva chabé pokusy. Nečekejte žádnou pecku, spíše po dlouhé době povedený přírůstek do série. Po titulkách zůstaňte ještě v kině, mrk mrk. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americkej filmovej sérii "Saw" som akosi neprišiel na chuť. Videl som prvú časť, ktorá bola natočená v roku 2004, a potom som sa o to viac menej prestal zaujímať. Samoúčelná sadistická zvrhlosť ma nemala čím zaujať. V priebehu ďalších rokov som si občas predsa len sporadicky pozrel niektorú časť, ktorá sa ku mne náhodou dostala. Teraz po dlhšej prestávke som mal možnosť zhliadnuť v poradí desiaty diel, ktorý nesie názov "Saw X". Je to v podstate prequel dejovo sa navracajúci k udalostiam, čo sa odohrali po prvom pôvodom filme. To bol šikovný scenáristický ťah. No ja som z toho ani tento krát nebol nijak zvlášť nadšený. Stále dokola to isté a navyše sa to ťahalo skoro dve hodiny. To naozaj ešte niekoho baví? Ešte sa nájdu ľudia, čo na to idú do kina? Desať dielov je fakt zbytočne moc, no a vraj sa už pripravuje aj jedenáste pokračovanie. Načo? Nie je toho už dosť? Asi nie je, ale ja si od tejto série dám opäť na pár rokov pauzu. ** ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Sawx sux. A ani tak nějak není divu. Je už to takový tisíckrát do naprostého sucha vyždímaný hadr, který někdy po třetím dílu ztratil veškeré scénáristické ambice a sloužil výhradně k léčbě erektilních dysfunkcí řeznických učňů a jiných psychopatologických entit. I tady by udělali mnohem lépe, kdyby to nadále nechali na úrovni tupé kafilérie a vymýšleli jen hnusně originální způsoby rozličného sebemrzačení pod nátlakem. To by alespoň pár deviantů pořádně vyhonilo a každý s vyšším než dvojciferným IQ by se možná tolik neurazil, že z něj dělají slintajícího idiota. Ale to oni ne. Oni to dokonce ani nevyrvali z pokroucených, neinventivních a zcela nekompetentních rukou makabrozních babralů Zlatoprsťáka a Kradledovce, pissálků přesně na úrovni seriálů Prímy Hnooj, kteří už tak úspěšně dokurvili poslení dvě pokračování a jež se opět „snažili“ o „sofystykovanou scenarystyku“ s „netušeným přeqapením“. Tudíž výsledkem další vskutku bestiální kauzální lobotomie s exekucí na úrovni domácího amatérského porna s postiženými včetně stejně stylového hudebního doprovodu, pícnina pro LIVINGDEADKY a všechny ty blahoslavené müslitele, co vždycky takhle zjara s přikousnutým jazykem xmrti rádi podpalují kočičky a dělají si hemenex z obsahu čerstvě vylíhnutých vajec. Když k tomu připočtu ještě to, že ani těch pár masáren už není kdovíjak sugestivních, originálních ani emetikálních, pan Pázl je náhle pouťově prüdce filosofující filantrop a že po tom pro diváky s LMD úděsně přeqapivém přeqapení nechali hlavní zlobábu jen tak čumět z průduchu plynové komory, protože jim skončil pronájem skladu, kde to točili, a na prodloužení už nezbyly prachy, vychází mi z toho jeden do krve rozškrábaný puchýř. A to jen proto, že jsem měl pod kůži implantovaný klíč od klecového lůžka, a kdybych si ho odtamtud rychle nevyšťoural a tu klec nezamknul, akutně hrozilo, že se ten imbecilní rozštěp uvnitř dostane ven a letálně mi poslintá rohovky. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ehm, desátý příspěvek a bezradnost jak tuhle cirkulárku zase roztočit evidentně narostla do obludných rozměrů patologické fixace na jednom hororovém motivu, z něhož se sice dá pořád vytřískat nějaká ta korunka, ale už  horko těžko cokoliv jiného.   Jinými  slovy velká škoda, že Saw se ve smrtelné křeči snaží popřít nebo přepsat zákony recyklace a místo furtdokolového smíření, tedy produkce už jen a pouze čvachtavých nic neřešících zábavných vřídků,  teď přichází s "originálním" navrácením, dokonce i živého!, Johna Kramera s číslovkou tedy de facto nikoliv X ale 1 a půl!  A tak už chybí jen prequel a nějaké ty sólovky z bohatého světa Saw... Brr a to mám recykláty fakt rád (Jason Voorhees rulez!).   Očekávaně přihlouplé a překvapivě dosti málo vynalézavé stran pastí páně Jigsawa a závěr, který měl být ozdobou, průserem.  Dvě hvězdy a děsím se zítřků.. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Tobin Bell jako Jigsaw byl opět výborný a v sérii SAW absolutně nenahraditelný. Dle mého názoru, asi druhý nejlepší díl série. Kromě opět vychytaných pastí, mě i moc bavila ta lékařská část filmu. Dal bych snad i plný počet hvězd, protože zatím je to u mě horor roku 2023, ale kvůli pár nelogičnostem musím 1 hvězdu ubrat. PS: Kromě Bella jsem ještě zapomněl pochválit herečku Synnøve Macody Lund, která jako vždy na 1*. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Mexico City od konce října 2022 do února 2023. (bianci)
  • Jedná se o první díl série, ve kterém se neobjevuje policie vyšetřující vraždu. (Claw)
  • Jedná se o první film z této franšízy, který se odehrává v Mexiku. (mikki089)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama