Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (267)

POMO 

všechny recenze uživatele

Saw X se ve dvouhodinové stopáži snaží nejdříve o drama o umírajícím na rakovinu a později chce knokautovat sofistikovanými zvraty, ale při všudypřítomné scénáristické a režijní tuposti je to k ničemu. Tupostí myslím stylizaci sadistického masového vraha do role mučedníka a soudce, se kterým máme souciíit, když hledá záchrannou léčbu; a kterému máme následně držet palce ve zmasakrování těch, kteři s ním vypekli. Přičemž potrestání hlavní záporné postavy, na které čekáme celý film, je nejméně “uspokojivé”. Tupostí myslím komicky přepálenou scénu se střevama, anebo že postavy při waterboardingu krví nenapadne natočit hlavu do strany, aby jim netekla do obličeje. O schopnostech jedné z obětí při chirurgickém výkonu na sobě samém nemluvě. O co více než většina diváků mám rád HOROR, o to více mi vadí, když je s ním nakládáno jako s žánrem pro idioty. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jubilejní desátý Saw s návratem Tobina Bella v hlavní roli dokázal vzbudit i jistá, nezanedbatelná očekávání, nicméně v konečném důsledku, jediné, čím se oproti předchozím dílům vymyká, je přehnaně dlouhá stopáž. Více než dvacetiminutová příprava zrady/křivdy, nebo jak to nazvat, je v béčkové vyvražďovačce opravdu zbytečná a hlavně únavná. Samotné "pasti" nebo chcete-li způsoby trestu už pak po desátké také nelze vymyslet kdovíjak osvěžujícím způsobem. Vše jsme již viděli, vše jsme již zažili, nutno podotknout, že v lepších barvách. Bát se rozhodně nebudete a napětí ve vás může vybudovat tak akorát všudypřítomný hysterický řev všech aktivních postav, anebo dvě hodiny pečlivě budovaná potřeba močit. 5/10 ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Nostalgická upomínka, jak vypadala taková ta straight-to-DVD béčka před nějakými 15-20 lety než začala být všechna neonová a označovaná za Quality TV. Je tu mexický kamerový piss-filter, půlku filmu se nepohneme z papundeklového pódia, pohybové limity přestárlé tváře frančízy nutí k vynalézavým střihům a úhlům snímání, protože se na téměř všechno využívá dublér, hystericky přehrávající herci hrají kouzelně jednorozměrné charaktery a do toho ty úžasně přitroublý dialogy o vině a trestu a vůli k životu, který si tam vyměňují sadističtí vrazi, který nutí lidi, aby si uřízli nohu a naplnili sklenici svým morkem. No připadal jsem si jak u nějakýho Hellraisera 8 v roce 2004. Tenhle provinilý mód se však nedá udržet po dvě hodiny, kdy se pořád točíme po jednom studiovém setu a to pak jednoho může taky z nudy napadnout přemejšlet o tom, co se v tom filmu vlastně děje a proč, čímž začínají pro všechny zúčastněné kruté časy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JESTLI TO CHCEŠ PŘEŽÍT, MUSÍŠ POZORNĚ POSLOUCHAT PRAVIDLA… “ Asi troškou jinej SAW. Řekl bych, že bude fungovat i jako samostatnej film (teda, že jste pilou nepolíbení). Je totiž dost osobní… Jinak se samozřejmě jedná o další zkoušku vůle žít! Ovšem na těhle „padouších“ to chutná celkem dobře. A krvavý, dramatický a působící bolest je to asi jako vždycky. Takže jde vlastně o příběh plnej optimismu… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o desátý film série, který se však (chronologicky) odehrává mezi prvním a druhým dílem. 2.) Jedná se o kritiky nejlépe přijatý díl. 3.) Thx za titule „saurix“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po nadšených recenzích jsem čekal o něco silnější výsledek. Je fajn, že se více tlačí na příběhovou strunu (navíc okolo jediné opravdu zajímavé postavy celé série), ale princip pomsty osobní rovinou příběhu nic nepřidává (protože přichází až poté, co už Jigsaw existoval), vražedné scény nijak nevybočují, zúčtování s "hlavním padouchem" je vyloženě neuspokojivé a snaha o překvapivou pointu se, minimálně v mých očích, minula účinkem. Na rozdíl od Spirály to ale drží aspoň pohromadě, nikdo nepůsobí směšně a nějaké ty emoce v tom fungovaly. Napětí už méně, když je celé finále postavené sice na vychytralé změně směru, ale vzhledem k budoucímu vývoji série víme, jak musí dopadnout. 50 % s tím, že dál už si není třeba. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (fisus)
  • Potitulková scéna se odehrává v interiérech koupelny z prvního dílu série Saw: Hra o přežití (2004). Takže když John Kramer (Tobin Bell) a Mark Hoffman (Costas Mandylor) promlouvají k oběti další hry, můžeme v pozadí vidět těla Adama Stanheighta (Leigh Whannell) a Erica Matthewse (Donnie Wahlberg). Kramer se tak z hlediska přesnosti děje musel pro Henryho vrátit nejdříve až po událostech filmu Saw IV (2007). (Worry77)
  • Ve filmu John (Tobin Bell) používá k odeslání e-mailu Cecilii (Synnøve Macody Lund) e-mailovou adresu „kramerjohn994@gmail.com“. Tato adresa je funkční a diváci na ni mohou posílat e-maily. Obdrží odpověď, že John je pryč, ale odepíše, až bude znovu dostupný. (catnipped)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama