Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (267)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší, než jsem při oznámení dalšího Saw čekal (nejlepší od šestého dílu), ale zároveň ne tak dobré, abych chápal překvapivě vysoká hodnocení napříč filmovými databázemi. Desítka těží z toho, že hlavní Jigsawův protivník je neskutečná svině, a že film tedy lehce vybočuje z dosavadní šablony, když z Kramera a jeho pomocníků dělá protagonisty. Líp by ale podle mne fungovalo, kdyby tenhle přístup přišel hned po prvním originálním díle. Teď už je příliš pozdě, zvlášť když víme, co všechno se dělo (a bude dít), a že "X" je vlastně neplánovaná vycpávka vyrobená z nouze poté, co tvůrci přílši brzo odpravili záporáka a zahnali tak sérii do slepé uličky, v níž se postupně beznadějně propadala hlubš a hloubš. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Příběhově vlastně díl navazující na jedničku...A docela se mi líbilo, jakým směrem se autoři této série vydali. Fakt jsem netušil, co mám od Saw X očekávat. První polovina se totiž nesla spíše v klidnějším tempu (což pro tuto sérii není standardem..ta změna potěšila). Ale pak to udeřilo. John Kramer se utrhl ze řetězů! Pasti opět promyšlené do posledního detailu (některé opět překvapily svou brutalitou). A samotný závěr? Ten ústřední zvrat zafungoval. Jo, na Kramera si někdo jen tak nedojde. Za mě slušných 7/10 P.S. Potitulková scéna na jedničku s hvězdičkou ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Postupné dávkovanie násilia v čiastočne priehľadnom príbehu, ktorý je najmä v úvode rovnako čitateľný, ako Zuzine kroky v parlamente. Toto je však pre horory absolútne príznačné (Zuzu tiež), pričom úspech tomuto druhu snímkov zaručujú úplne iné atribúty. No a keďže toto v rámci slasher žánru “Saw X” plnohodnotne napĺňa, bez akýchkoľvek pochýb ide o lepší nadpriemer. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Legendární série kterou jsem miloval a na všech dílech byl v kině je zpět v plné síle. Glorifikovat psychopata, kterého jste v předchozích dílech mohli maximálně chápat ale rozhodně ne milovat je silný kafe i na mě teda, ale změnit styl z jedné místnosti plné pastí a příběh Johna Kramera ještě trochu víc polidštit asi chápu. Celou dobu jsem byl na svých průměrných 3*, ale jakmile John vyšle svoji finální paštiku na světlo s ikonickou hudbou, tak jsem se spokojeně tetelil a debilně úchylně se usmíval, stejně jako když si ta hnusná šlapka uřízla nohu a rozpadla se do všech stran, jako balíček blbě roztržených miňonek. Na seznamu kvalitních dílu hodně vzadu za nedostižnou jedničkou, pětkou a šestkou, ale i tak, po tolika dílech, příbězích a odnožích pekelně ostrá zábava a pro milovníky série naprostá spokojenost. U mě vždycky na čtyřku vystřelí finální twist a dokonalá znělka, kterou považuju za to nejlepší, co kdy pro jakýkoliv horor vzniklo. Dead Silence, Saw a Insidious....Wan si vždycky uměl vybírat skladatele. V rámci série v lepší polovině. Kramer je zpět, připravte pekáče. 70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že strukturu příběhu této hororové série jsem absolutně zapomněl už někde u 3 dílu a mnoho let od posledního Saw tomu také moc nepomohlo. Proto jsem se na nejnovější, desátý díl, díval jako na další, krvavý horor. V rámci krve a brutality, má Saw X co nabídnout ale ve chvíli, kdy si někdo sám řeže nohu nebo se vrtá v mozku, tak už mi předimenzovaná nerealističnost vadí, zvlášť když si divák brzy uvědomí, že to stejně nemá pro záchranu postav význam. Pro hardcore nadšence této série to asi bude jeden z těch lepších kousků, ale na mě to už bylo moc a moji pozornost film ztratil už v první třetině a nezachrání to ani očekávaný megazvrat na konci. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se o první film z této franšízy, který se odehrává v Mexiku. (mikki089)
  • Ve filmu John (Tobin Bell) používá k odeslání e-mailu Cecilii (Synnøve Macody Lund) e-mailovou adresu „kramerjohn994@gmail.com“. Tato adresa je funkční a diváci na ni mohou posílat e-maily. Obdrží odpověď, že John je pryč, ale odepíše, až bude znovu dostupný. (catnipped)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama