Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2139 a lidé se po globální ekologické katastrofě uzavřeli do obrovských měst. Ta jsou sužována nesmírně vysokou kriminalitou, kterou se snaží dostat pod kontrolu ochránci zákona, kteří jsou současně soudci a také katy. V Mega City One patří k nejobávanějším soudce Dredd. Ten pomůže svým dvěma kolegům v boji proti přesile a všechny členy gangu postřílí. Přestože násilí dosáhlo nezvládnutelné síly a věznice jsou přeplněné, odmítá vrchní soudce popravy za drobné přestupky a Dredd se mu musí za postřílený gang zodpovídat. Zatímco Dredd učí na Akademii budoucí soudce zacházet se speciálním vybavením a připravuje je na těžký úděl služby, uteče z vězení vrah Rico a podaří se mu proniknout do Mega City One. Tady už má připravenu supermoderní zbraň Lawgiver, kterou před časem ztratil během nebezpečného akce Dredd. Přestože je zbraň kódovaná na jeho DNA, funguje i v Ricových rukou... (TV Nova)

(více)

Recenze (385)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Film typu "vypni a neřeš". Mluvka Rob mě doslova uválcuje a model Stallone… vychytanou pózu svalnatého gladiátora v přiléhavém oblečku si náramně užívám. Slavná jména jako Max von Sydow a Jürgen Prochnow ještě schopného režiséra nezaručí, ale když neočekávám nic převratného... "Věděl jsem, že to řekneš". ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že tento comics přišel na svět v nevhodnou dobu. Možná počkat 5-7 let a svět by přijal tuhle vizi budoucnosti s drsným Stallonem úplně jinak a s otevřenou náručí. Soudce Dredd není tak špatný jak se zdá a opravdu překvapí drsností a občasnou krvavostí, na které by se dalo klidně i přidat. Bohužel, prostřední fáze filmu je nudná až moc. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další pitomá >fantaskom(ediální)ixárna< ksakru oddychová, nic víc a nic míň... Dvě a půl hvězdičky za film, bez skrupulí zaokrouhleno dolů - - - P.S. V kině ještě snesitelně zábavná >stalounina slátounina< , ale co je fakt strašné - tak neuvěřitelně debilní a zvukově diletantsky zbabraný >novatorský< český dabing dodělává tuhle taškařici na úroveň sraček, hodných tak maximálně téhle televize (o výřezu z filmu 4:3 nemluvě)... Za ten dabing čudlákům nasrat do úst a bez soudu... :-( ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže - co má tohle společného s comicsem (kromě reálií, samořejmě, a i tam to poněkud pokulhává, i když z pochopitelných důvodů - k čemu by byl Sly Stallone, kdyby si podobně jako Dredd - kolik že? 15 let? - nesundal helmu:))? A co má znamenat ta hrozně směšná figurka hraná Robem Schneiderem? Opravdu nidz modz, s drobným plus za, proč si to nepřiznat, v pár scénkách neodolatelně superdrsného Soudce, ale tentokrát to ani hudba Alana Silvestriho moc nevylepšuje. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

A vida... Rob Schneider hraje (no, spíš hrál) i jinde než v komediích.:-) "Soudce Dredd" je stylový sci-fi akčňák kategorie B, který hravě převálcuje většinu současných (a směšně zoufalých) výtvorů. Proč? Obsahuje totiž vše, co má film v daném žánru mít - lehce stravitelný děj, typicky černobílé postavy, hromadu přestřelek, cool hlášky pronesené ústy ještě coolovějšího hrdiny (Stallone forever), poměrně dobré efekty a pořádný happy-end.;-) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Blokový válečník, kterého při úvodním střeleckém souboji soudce Dredd (Sylvester Stallone) odsoudí k doživotnímu vězení, drží zbraň M41-A - pulzní pušku - z filmu Vetřelci (1986). (DArtanan)
  • Sylvester Stallone nikdy před tím neslyšel o Soudci Dreddovi. Poprvé až mu byla nabídnuta role. (Chatterer)

Související novinky

Dredd – věčný potížista?

Dredd – věčný potížista?

10.10.2011

Dotáčky, přetáčky, producentský sestřih, naštvaný režisér, zmatený výsledný produkt. Vzpomínáte? Tohle všechno provázelo vznik Stalloneovy komiksové adaptace Soudce Dredd z poloviny 90. let. Osud má… (více)

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Komiksové reparáty

Komiksové reparáty

24.12.2008

Těžko říct, jestli za to může Nolan a jeho veleúspěšný restart Batmana. Každopádně Hollywood se teď vrhl na spoustu komiksů, jejichž filmové verze vznikly ani ne před dvěmi dekádami. A slibuje nové,… (více)

Reklama

Reklama