Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2139 a lidé se po globální ekologické katastrofě uzavřeli do obrovských měst. Ta jsou sužována nesmírně vysokou kriminalitou, kterou se snaží dostat pod kontrolu ochránci zákona, kteří jsou současně soudci a také katy. V Mega City One patří k nejobávanějším soudce Dredd. Ten pomůže svým dvěma kolegům v boji proti přesile a všechny členy gangu postřílí. Přestože násilí dosáhlo nezvládnutelné síly a věznice jsou přeplněné, odmítá vrchní soudce popravy za drobné přestupky a Dredd se mu musí za postřílený gang zodpovídat. Zatímco Dredd učí na Akademii budoucí soudce zacházet se speciálním vybavením a připravuje je na těžký úděl služby, uteče z vězení vrah Rico a podaří se mu proniknout do Mega City One. Tady už má připravenu supermoderní zbraň Lawgiver, kterou před časem ztratil během nebezpečného akce Dredd. Přestože je zbraň kódovaná na jeho DNA, funguje i v Ricových rukou... (TV Nova)

(více)

Recenze (385)

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý béčko, sice když jsem to viděl poprvý tak jsem předtim všude čet že to je hrozná sračka, ale mě se to i tehdy líbilo a teď se mi to zdálo snad ještě lepši, samozřejmě neřikám že to má nějak super promakanej příběh nebo že to je skvělý režisérský dílo, ale tady nejde ani tak o nějaký veledílo, ale o film po jehož shlédnutí si pamatuju spoustu super scének, dialogů, hlášek a mam chuť se na to kouknout ješte jednou, dokonce je to i občas vtipný, hlavně díky Slyovi, kterej teda těma hláškama nešetří. Podle mě se na tu roli Dredda Stallone dobře hodil a to jeho "Já jsem zákon" nebo "věděl jsem, že to řekneš", už nezapomenu. Nějak takhle jsem si představoval zpracování toho komisku ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ešte pred piatimi rokmi by som bol ochotný vďaka slabosti pre sci-fi dať tomuto prepadáku 3 hviezdy. Lenže už nevládzem. Stallone sa snaží naviazať na relatívny komerčný a kritický úspech Demolition man, ako námetom, tak výpravou. Lenže po rokoch si jeho scény spájam skôr s ďalším prepadákom, ktorý ho ešte prekonal, a to Lovcami dinosaurov. Dredd je morálny policajt, ale collateral damages ho nezaujímajú. Film sa berie maximálne vážne, preto nechápem, načo je tu vtipná Schneiderova postavička, ktorá nemá šancu tento film urobiť vtipnejším. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže - co má tohle společného s comicsem (kromě reálií, samořejmě, a i tam to poněkud pokulhává, i když z pochopitelných důvodů - k čemu by byl Sly Stallone, kdyby si podobně jako Dredd - kolik že? 15 let? - nesundal helmu:))? A co má znamenat ta hrozně směšná figurka hraná Robem Schneiderem? Opravdu nidz modz, s drobným plus za, proč si to nepřiznat, v pár scénkách neodolatelně superdrsného Soudce, ale tentokrát to ani hudba Alana Silvestriho moc nevylepšuje. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně mne to zklamalo a chudák Max von Sydow. A vlastně i Jürgen Prochnow. Celé to mění co chvíli kabátek, resp. žánr, chvíli je to o pouličních bojích, pak je z toho soudní drama, pak horor s kanibalskými vesničany, buddy movie, klonové války aj., a celé to pak nedrží pohromadě, stát by se mohlo vlastně cokoliv a jakkoliv. Triky a město docela ujdou, na tehdejší dobu, ale ti dva modroocí soudci (ty neustálé záběry na jejich velké, rozšířené modré kukuče jak od králíčka mi lezly posléze hodně na nervy), kteří stáli proti sobě a nakonec z toho vlastně byla selanka a žádná válka klonů se nekonala, navíc dva padouši byli zabiti tak nějak nijak (čekal jsem, že Rick ten pád ustojí a dole na zemi skočí Dreddovi za krk), prostě nuda, nemastné a neslané, ani jako zábava na nedělní odpoledne. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Mohol som mať 11, keď som to prvýkrát videl. Otec to nahral na video, a tak som si to púšťal aj viackrát. Mal som to rád. Bavila ma dvojica Stalloneho a Schneidera, klasická kombinácia trvdása a loosera :) Ps: Komenty okolo ukazujú, ako čas deformuje pôvodné pocity a hodnotenie prvého videnia. KeĎ človek film ohodnotí o roky neskôr bez opakovaného videnia, má sklon to všetko hodiť do podpriemeru. Škoda. Percentá sú potom bez smerodatnosti. Ale je to žial aj pochopiteľné. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Sylvester Stallone nikdy před tím neslyšel o Soudci Dreddovi. Poprvé až mu byla nabídnuta role. (Chatterer)
  • Kostým, který nosí Soudce Dredd (Sylvester Stallone), navrh známý módní návrhář Giani Versace. (StevenW.)

Související novinky

Dredd – věčný potížista?

Dredd – věčný potížista?

10.10.2011

Dotáčky, přetáčky, producentský sestřih, naštvaný režisér, zmatený výsledný produkt. Vzpomínáte? Tohle všechno provázelo vznik Stalloneovy komiksové adaptace Soudce Dredd z poloviny 90. let. Osud má… (více)

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Komiksové reparáty

Komiksové reparáty

24.12.2008

Těžko říct, jestli za to může Nolan a jeho veleúspěšný restart Batmana. Každopádně Hollywood se teď vrhl na spoustu komiksů, jejichž filmové verze vznikly ani ne před dvěmi dekádami. A slibuje nové,… (více)

Reklama

Reklama