Reklama

Reklama

La dama rossa uccide sette volte

  • Velká Británie The Red Queen Kills Seven Times (více)
Trailer

Obsahy(1)

V rodině Wildenbrucků již dlouhá léta panuje legenda o dvou sestrách, které se jednou za sto let vrací zpět k životu, aby zabily šest obětí, a sedmou symbolickou obětí má být jedna ze sester. V roce 1972, jak dědeček sdělil své vnučce Evelyn a Kitty (Barbara Bouchet), má přijít čas krvežíznivých sester. V módním salónu, kde Kitty pracuje, ze začíná zjevovat postava v rudé kápi s bílou maskou a lidé začínají umírat. Kitty má podezření, že tato žena chce za každou cenu zabít právě ji. (Chatterer)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Film robený v zlatých časoch gialla, kde je všetko, čo fanúšik môže očakávať. Skvelý zamotaný príbeh, štýlový killer v plášti a starobylou dýkou, na základe starej legendy, a s nemenej štýlovým smiechom, krásne ženy, gotické prostredie hradu, vcelku krvavé vraždy a parádne rozuzlenie. Klasika, ktorú si vždy rád pozriem. Och, a tá hudba od Bruna Nicolaia je nemenej dokonalá! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelé giallo, jedno z najlepších, čo som videl. Trpí pravdaže klasickými dobovými/žánrovými neduhmi ako mizerný scenár, neúmyselne komické scény a toporní herci (našťastie je to taliansky, takže odpadajú hrozné anglické postsynchrony), no má úplne bohovskú hudbu (aj keď dookola hrá jedna téma), zaujímavý námet, dobrú atmosféru, mrazivú vrahyňu, skvelé kostýmy a nádherné herečky, ktoré sa nehanbia tie kostýmy zo seba zhodiť. Pre fanúšikov žánru a celkovo talianskych hororov povinnosť. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Poviem to hneď na rovinu, mám veľmi rád Gotický horor, a keď sa skĺbi s giallom, tak som plný očakávania.Na začiatku, keď bolo rozprávanie o legende, tak som vedel, že príbeh ma bude baviť a naozaj bol zaujímavý. Červená dáma, ktorá vraždí v štýle bodám rýchle,bodám všade. Herečky sympatické a kamera je tiež slušná.Niektoré scény boli strašne uhladené a bolo jasné, že je to zámer. Niektoré scény mali v sebe kúsok nezmyselnosti a vraha nebolo ťažké uhádnuť. Ale aj tak jeden s príjemných osviežený v týchto dvoch subžánroch. Kangax si King. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Snímek obsahující většinu potřebných atributů ke splnění požadavků ke správnému giallu: to jest zamotaný detektivní příběh, krásné (a nejlépe nahé) ženy končící pod ostřím vrahova nože a samozřejmě závěr, v němž se konečně odhalí jeho identita. Pokud ale bude divák toužit po překvapující pointě, musí se poohlédnout jinde. Tady je to víceméně jasné už pár minut po úvodních titulcích. S krví a nápady při aktech zabíjení se trochu šetří, ale nelze neocenit efektní nabodnutí na plot při dívčině útěku z léčebny. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné giallo s prvky gothicky, vraždami, krásnými dívkami, umírněnou nahotou a několika výstřiky krve (na hrotu oplocení nebo probodnutá dlaň). Argentovská červená se vine jako nit celým příběhem - rudá je nejen vraždící královna, ale i šaty a kostýmy dívek, auta, telefony a samozřejmě krev. Místy mírně nevyvážený snímek (uvažoval jsem o 3*) graduje v závěru (jeden si hned vzpomene na wallaceovky) - podzemní labyrint, krypta, netopýři, krysy a...mrtvoly. Uvítal bych více nočních scén a napětí po celou dobu snímku. Jako vždy skvělá italská hudba, slušná, byť nijak nevybočující kamera (poněkud chyběl smysl pro detail) a obstojné herecké výkony (ano, některé scény byly přehrávané, např. v dodávce, ale to mi u tohohle žánru nevadí). Celkově spokojených 3,5* ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama