Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Treadwell je bohatý obchodník. Protože tráví v práci hodně času a se ženami není zrovna nadšený (a taky je to móda), má androidí manželku Cherry 2000. Údajně ten nejlepší model androidích žen, jaké kdy byly vytvořeny. A když se Samovi při jedné vášnivé scéně v kuchyni na podlaze plné vody manželka zkratuje, nezbývá než sehnat novou. Ale jak? Tento model už se nevyrábí roky a ani na černém trhu ji nelze sehnat. Rozhodne se proto vydat s E. Johnson (Melanie Griffith) do pásma, kam není zrovna radno se vydávat. Prohánějí se tu gangy ve stylu Šíleného Maxe a kradou a zabíjejí. Ale jeho průvodce je nejlepší a tak ho dovede do obrovského skladiště, kde je spousta androidů. A tak už pak stačí jen vložit paměťový disk... Jenomže, co když je maso a krev přece jen lepší než kov a plastik? (monolog)

(více)

Recenze (29)

misstake 

všechny recenze uživatele

Už to nezabírá jako kdysi. Za těch 19 let se zvýraznily trochu hloupoučké dialogy nebo některé slaboduché pasáže, pár scén doslova opsaných z Mad Max 2 a celková předvídatelnost, kdy od začátku tušíte jakým směrem a s jakým cílem. Atmosféra podobná jako v Maxovi, ale podstatně slabší. Herecké výkony tu nejsou (ale je to béčko, takže na to se tu vlastně ani nehraje:-)). Takže z nostalgie koukněte, jestli jste ale před lety neviděli, sáhněte radši po kterémkoli dílu Mad Maxe. ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Zajímavý vykreslení nepříliš vzdálený budoucnosti. Nezaměstnanost přes 40%, všude samý roboti a sex s normální ženskou pouze přes uzavření smlouvy jako na radarovou základnu. Jestli to má takhle vypadat, tak to bych si raději taky pořídil nějakou společnici s umělou inteligencí. Tenhle film nejlíp vystihuje scéna, ve který se šestiprstej Jake ptá: „Co vás přivádí do těhle končin?“ „Hledáme pro Sama novýho sex-robota, ten starej se nadměrným používáním strhal.“ „Takhle to nebylo! Nebyl to jenom robot – byla samá něha, dovedla se zasnít – miloval jsem jí…“ A o tom to vlastně celý je – tahle romantická akční sci-fi je určená hlavně pro věčný snílky, touha po něčem-někom se táhne celým filmem. Sam je kvůli Cherry ochotnej cestovat po celých státech a do míst, kam by normální člověk dobrovolně nevstoupil – skladiště nových robotů je v poušti, kde vládnou nemilosrdný gangy. Ani se mu nedivím – jeho Cherry v podání Pamely Gidley je opravdu nádherná – jak by taky ne, když její představitelka je původní profesí, jak jinak – modelka. I když tady nehrajou žádný hvězdy, kromě tehdy ještě ne příliš známý Melanie Griffith, je to obsazený skvěle. Podobně dobrej je i českej dabing – hlavního hrdinu namluvil Aleš Procházka, sexy-robotku Vendulka Křížová a záporňáka Lestera Jan Čenský. Rozhodně to stojí za shlédnutí. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá SF. Tenhle styl mám rád - žádný extra počítačový triky, ale všechno je to spíš o prostředí a kostýmech a výpravě. Do žánru snad postapokalyptickýho SF sice nic novýho nepřináší, ale pobaví a ukáže další docela zajímavej pohled na postmodemovou společnost. Je zde cítit silná inspirace Šíleným Maxem 2, ale nespadnou do obkreslování. Tedy ne příliš často. Stejně jako při jiných filmech tohoto typu se mi dost líbí popsání společnosti a prostředí odlišného od toho našeho, ale přesto podobného. Bez nostalgie si to podle mě ty čtyři hvězdy zaslouží. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Každá dekáda si vo filmoch predstavuje budúcnosť vo svojom dvornom dizajne. Nakoniec sa vždy ukáže, že sa mýlila a v prípade osemdesiatok je to správa obzvlásť potešujúca. Lenže Cherry 2000 nezaujme ani svojou gýčovitosťou. Je totiž taká nejaká nijaká, Sektor 7 nemá v žiadnom smere čím zaujať. V úvodnej polovici v meste to ešte vzbudzovalo nádeje, odkedy sa z filmu stala road movie, prišla nuda. Ako film skončí budú od začiatku vedieť nielen fanúšikovia osemdesiatkového braku, ale každý, kto si pozrie aspoň pár béčkových filmov ročne a vlastne úplne každý. Áno a je tu Lawrence Fischburne vo svojej asi najbizarnejšej úlohe kariéry, i keď sa tu objaví iba na pár okamžikov. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Typické dobové béčko, kde může být úžasným akčním hrdinou každý (tentokráte modelka Melanie Griffith a ležérní klon Emilia Esteveze), byť tentokrát v rámci originálnějšího prostředí a pár zajímavých futuristických motivů. Vize budoucnosti, kde bohatí žijí v městech obklopeni krásnými ženskými roboty, zatímco postapokalyptický venkov nemá daleko od Šíleného Maxe, má jistě potenciál, stejně jako jeho emancipační rovina, ale scénář se evidentně zasekl na bezpáteřním ždímání osvědčených či bídně vykreslených vzorců, kde snaha o originalitu po slibném úvodu dobrovolně ustupuje nenáročné a často neskrývaně vtipné oddechovce (přijetí likvidace záporáka je dokonale osmdesátkově roztomilé). A vlastně se na to dá koukat bez nějaké divácké újmy. 55% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama