Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestice vysokoškolských studentů, kteří nemají nic společného, dostane za úkol spolupracovat na sociologickém experimentu, jehož cílem je vytvořit na papíře novodobou utopickou společnost. A to rozhodně není nijak snadný úkol…  Šestice vysokoškolských studentů, kteří pocházejí z různých vrstev a nemají nic společného, dostane za úkol spolupracovat na projektu, který je sociologickým experimentem, inspirovaným Utopií Thomase Mora. Ken je věčně přepracovaný asijský student, Justin je posedlý sportem, Nera vyznává novodobé hippies, Tanci je primadona, co nemůže chybět v žádném ženském spolku, Afroameričanka Aaliyah hraje basket a Caleb je nezávislý až běda. A těchto šest věčně se hádajících mladých lidí musí na papíru společnými silami vytvořit současnou utopickou společnost, jinak nesloží závěrečnou zkoušku. Navzdory veškerým rozdílům však všichni zúčastnění postupně objevují to, co mají společné a co z nich tvoří součást lidského společenství… Americkou komedii režíroval John P. Aguirre. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

freddy 

všechny recenze uživatele

Těžko říci, jestli jsem od této komedie vůbec něco čekal. Ale asi tam nějaká očekávání byla, po přečtení děje jsem si říkal, že nápad to není špatný, naopak, že je to docela originální a že i film by mohl za něco stát. Jenže bohužel výsledný dojem po zhlédnutí filmu je takový, že od filmu jsem asi čekal něco trochu jiného, než co mi bylo předloženo. A přitom tenhle film se nedá rozhodně označit jako špatný, je zde pár skvělých nápadů a to hlavní, na čem je film založen, totiž že šestice různorodých studentů vysoké školy má vypracovat projekt na téma ideální společnost, zase rozhodně tak špatně nevyznívá a chvílemi je film velice atraktivní. Jenže bohužel chvílemi dokázal i docela pekelně nudit, a to se dělo především ve chvílích, kdy už dialogy mezi jednotlivými aktéry byly hodně dlouhé. V tomhle filmu se vůbec hodně mluví, což je z mého pohledu asi ta největší chyba, diváka to totiž po určité době otupí a dokonce jsem se několikrát přistihl, jak myslím na něco jiného, co s filmem vůbec nesouvisí. Takže největší kámen úrazu a příčinu mého zklamání tedy vidím v tom, že ve filmu se více mluví nežli koná, takže se tam vlastně nic moc neděje, a tím pádem je logické, že má pozornost po nějaké době zamířila jinam. A bohužel jsem se ani příliš nepobavil, což by měl být asi základ každé komedie. Ale jak jsem napsal na začátku tohoto komentu, film rozhodně nehodlám označit jako špatný, spíše mi prostě nesedl styl celého snímku, ale jako průměrná komedie z vysokoškolského prostředí to bohatě postačí, takže ty tři hvězdičky jsou pro tento film ideálním hodnocením. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Šestice naprosto rozdílných studentů se schází u společného studijního projektu inspirovaného Utopií Thomase Mora. Každý je jiný, každý má svojí minulost, přítomnost a budoucnost. Díky věčným hádkám a napadání se zdá, že tento experiment nemá šanci na zdárné dokončení. Až čas a postupné poznávání stmeluje tuto nesourodou skupinu. Komedie-neřekl bych (: ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Navzdory názvu jde o nudně šedivou přehlídku agresivních sebestředných charakterů. 1) Šestice vysokoškolských studentů ve škále sympatií od hnusného po lhostejně nezajímavého se vykecává ze svých problémů poté, co nejdřív názorně demonstruje typicky americký asertivní egocentrismus křížený s teenagerským egoismem. Scénář zřejmě psal nějaký jim podobný student psychologie, který názorně předvedl jeden odpudivý charakter vedle druhého, aniž by ovšem svým črtám dodal nadčasovost a alespoň minimální hloubku. A tak není komu fandit a není ani koho nenávidět, všichni jsou lhostejní sobě vzájemně i divákovi. 2) Označit tento nepodařený pokus o psychologické drama za komedii může jenom jízlivý kritik. Udivilo by mě, že by pracovníci distributorských společností patřili mezi kritiky, ba co dím, i jen diváky filmů, které s takovou bezelstností rozšiřují jako kapénkovou nákazu po světě. Protože se zřejmě sofistikovaného humoru z těchto sfér nedočkám, nezbývá, než konstatovat, že zase jednou někdo netuší, o čem píše. 3) Neodpustím si poznámku, že výkon, který studenti nakonec odvedli, zcela odpovídá zmíněným pěti minutám práce a na rozdíl od učitele ve filmu bych ho ohodnotil PPP - poctivou plnokrevnou pětkou (tedy F). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Topánky všetkých postáv pri chôdzi vydávajú zvuk, ako keby boli na vysokých podpätkoch, čo pôsobí nepatrične najmä u hercov. (kixkoks)

Reklama

Reklama