Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Parťáci Golan/Globus produkujú niečo, čo vlastne mohlo, ale aj nemuselo mať pokračovanie. No ale keďže sme v béčkových vodách, tak si zarybárčime. Koncept podobný, Bronson podobne necharizmatický ( zrejme to fakt nebola rola jeho života ) a technické spracovanie na úrovni. Tak aspoň zaplať pánboh za to. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller s Charlesom Bronsonom, ktorý je pokračovaním jeho kultového filmu. Má výborný príbeh o architektovi, ktorého dom prepadne skupina gangstrov, pričom jeho omráčia, gazdinú znásilnia a dcéru vezmú so sebou a ked´ sa dozvie, že ju našli mŕtvu, rozhodne sa nedať polícii informácie o tých zločincoch a nájsť si ich sám. Príbeh je veľmi podobný ako v jednotke, čo ale nevadí, kedže to funguje dobre a navyše podané je to mierne inak. So spracovaním som spokojný, dej je výrazne priamočiarejší ako v predchádzajúcom diely, kedže samozrejme tu nie je potrebné sledovať prerod hlavnej postavy, jednoducho tu len hlavný hrdina príde o dcéru, dá si chvíľu času na ukľudnenie na samote a už vyrazí so zbraňou do ulíc. A navyše tu už ide v prvom rade po konkrétnych páchateľoch a nie náhodných zlodejoch, čo je veľký plus. Akcie tu nie je málo a nie je zlá, ale ani nestojí za zapamätanie. Je takmer rovnaká ako v jednotke, takže hlavne prestrelky s menšími skupinkami zločincov, len tu sa už protivníci aj väčšinou bránia, takže akčné scény sú dlhšie. Ale oceňujem, že Bronson je tu viac zábavnejší, kedže už nechýba ani nejaká tá hláška pri likvidácii. Z hereckého obsadenia viac zaujme iba Charles Bronson, inak síce nikto nesklame, ale ani nestojí za väčšiu pozornosť. Réžia a technická stránka sú na porovnateľnej úrovni ako v jednotke, takže celkom dobré. Táto dvojka ma baví po všetkých stránkach viac ako jednotka a u mňa prevládajú dobré pocity, ale nemôžem dať lepšie hodnotenie, za čo môže hlavne priemerná akcia. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 63%. ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson umí , Charles ví Charles zná, tento díl považuji za dost povedený, záminka opět stejná jako v jedničce, navíc přibyl jeden souboj v nemocnici, hlavní hrdina začal nosit převleky a rukavice, proti otiskům a ta úžasná věta " Věříš v Ježíše Krista ? - Věřím - Tak se s ním sejdeš" Paul Kersy má docela štěstí, že ho nikdo neudal a tak by to mělo být všude, když by se mi stalo něco jako těm dvěma v tom podchodu, tak také neřeknu jak vypadal ten co střílel. Zde se objevila opět další památná věta tentokrát ne z úst hlavního hrdiny, ale z úst okradených manželů. " Jak vypadal ten únosce? No já myslím, že to byl vysoký blnodák (odpovídá žena), ale né podle mě to byl vysoký černoch s knírkem ( odpovídá muž)" a nebo scénka v nemocnici. " Dávám vám 3 minuty" Je to fakt skvělej film uvidím co mi nabýdne trojka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(87%) Chápu, že je tento sequel většiny diváky považován jako o ždibec slabší kousek, ale mě se líbil stejně tak jako jeho předchozí první díl, dokonce si troufám tvrdit, že i o něco víc. Charles Bronson mě zde bavil snad ještě víc. Jeho postava už nebyla tak zdrcená jako předtím, šel už rovnou na věc a tak se mi to líbilo. Atmosféra už nebyla tak temná, ale zase se tu stále něco dělo a byl jsem příjemně překvapen, že zde už Bronson šel po všech vinících, co zde způsobili na začátku tohoto snímku další ztrátu hlavní postavy. Tempo to zde mělo obrovské – nebyl čas se zde nudit. Přestřelky byly zde o něco víc, nápaditější, i když stále obyčejněji natočeny – což mi nevadilo. Našlo si tu i o něco víc nápadů v rámci té akce. Zde už bych šel málem do plného počtu hvězd, ale přeci mi zde něco málo chybělo – moc toho teda nebylo, ale přeci. Nesedla mi zde role přítelkyně ústředního mstitele – ani jejich vztah moc nefungoval a začátek vraždy byl teda drsný a hrozný, ale přeci to mohlo mstitele víc zasáhnout a scéna, kdy se oběť, napíchla na plot, byla hůře natočena. Ale připomínám, že to nejsou žádné extra zápory. Stále jsem nesmírně spokojen, mělo to na tu dobu neskutečný drive a zběsilé tempo, dobrou hudbu a skvělého Bronsona. Na to, že je toto po prvním dílu točeno po 8 letech, zde Bronson vypadal stále skvěle s ohledem na jeho věk. Nemám co víc k tomu dodávat, pecka! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u prvního dílu se mi asi nejvíc líbil samotný začátek. Ona banda násilníků neměla chybu, opět nechyběla jistá dávka drsnosti a mrazivosti, takže i po atmosférické stránce šlapalo všechno jako na drátkách. Jenže potom přišla na řadu béčková nelogičnost a já se místy začal trochu nudit. To co ještě alespoň částečně fungovalo v jedničce, tak tady už moc ne. Sledovat architekta kterak si v pohodě chodí uličkami LA a noc co noc sejme jednoho z násilníků (kteří si ho nevšimnou ani když je asi půlhodiny opravdu nenápadně sleduje) mi přišlo už poněkud k smíchu (ostatně stejně jako policejní akce ke konci filmu). ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Jediný film, v ktorom je uvedené rodné meno Laurenca Fishburna - Laurence Fishburne III. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo 44 dní. (m.a.t.o.)
  • Film bol dokončený iba dva týždne predtým, ako v Hollywoode začal štrajk režisérov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama