Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u prvního dílu se mi asi nejvíc líbil samotný začátek. Ona banda násilníků neměla chybu, opět nechyběla jistá dávka drsnosti a mrazivosti, takže i po atmosférické stránce šlapalo všechno jako na drátkách. Jenže potom přišla na řadu béčková nelogičnost a já se místy začal trochu nudit. To co ještě alespoň částečně fungovalo v jedničce, tak tady už moc ne. Sledovat architekta kterak si v pohodě chodí uličkami LA a noc co noc sejme jednoho z násilníků (kteří si ho nevšimnou ani když je asi půlhodiny opravdu nenápadně sleduje) mi přišlo už poněkud k smíchu (ostatně stejně jako policejní akce ke konci filmu). ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Natočit druhý díl si mohli rozhodně odpustit. V podstatě vše běží v zaběhlých kolejích prvního dílu. Opět tady máme přepadení rodiny,smrt dcery a po ní následující nemilosrdnou spravedlnost, která je tentokrát, co se do kvantity zlikvidovaných týče , mnohem krutější. Obsahově mi však připadá pouze jednoduchým schématem, ve kterém nevidím žádnou „hlubší“ myšlenku, jak tomu bylo v prvním díle. Víc mrtvol nedělá lepší film. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"TY VĚŘÍŠ V JEŽÍŠE KRISTA? TAK SE S NÍM SEJDEŠ." Jestliže v prvním díle jsme byli svědky dramatického a uvěřitelného přerodu pacifistického liberála v chladnokrevného vigilanta, druhý díl na psychologii a sociální komentář rezignuje a rovnou vysílá Kerseyho znovu do akce, tentokrát ne nahodile čistit ulice (New York vystřídalo neméně zločinné Los Angeles), ale vystopovat a zlikvidovat konkrétní pachatele. Narozdíl od jedničky tak Kersey činí zcela automaticky (nepočítáme-li jeho krátké rozjímání při štípání dříví), systematicky (najme si byt, kde se převléká do "pracovního") a bez byť jen náznaku pochyb či zábran, přičemž si opět najde své sympatizanty. Druhé PŘÁNÍ SMRTI vzniklo dlouhých osm let po prvním filmu a v jiné dekádě a trpí obvyklými neduhy pokračování - nulová návaznost a rozvíjení původní zápletky, pouze tupá vybíjená s vyšším bodycountem a rapecountem. Není divu - jde o první spolupráci Bronsona s fabrikou na levná akční béčka Cannon Films Menahema Golana a Yorama Globuse, pro kterou pak točil po celá 80. léta. Mimochodem, po mladičkém Jeffu Goldblumovi v jedničce, si ve dvojce odbývá své těžké začátky ještě neznámý Laurence Fishburne a objeví se tu i Bronsonova manželka a častá filmová partnerka Jill Ireland. Třetí hvězdičku dávám čistě z nostalgie a dodnes nepřekonaného traumatu, které mi ten film způsobil v pubertě. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak přesně nějak takhle jsem si představoval, že bude vypadat první díl. Atmosféra, špína, bezmoc a do toho Charles Bronson. Death Wish II je rozhodně nejlepší z této série, hlavně kvůli tempu a faktu, že tady jsem tu bezmoc (policie nedělá nic) skoro až cítil přes plátno, kdežto u prvního dílu se mi nic takového nestalo. Navíc mi přišlo, že Charlesovo herectví šlo hodně nahoru, v porovnání s minulým dílem. Zkrátka a dobře - v jedničce nefungovalo skoro nic, tady funguje skoro vše. Nebýt toho závěru (SPOILER! který se vlastně stal takovým "trademarkem" pro tuto sérii, že někdo hodný Paula prostě pustí), tak jdu možná i o něco výše. 70 %. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že je tu návaznost na konec prvního filmu celkem slabá, navíc se s postavami zachází trochu nešetrně, ale musím uznat, že Charles Bronson se mi tentokrát jako mstitel líbil o něco více než v prvním filmu. Také je fajn, že si to zachovalo svou explicitnost, i když se jede v podstatě jen podle jedné šablony. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Pre Charlesa Bronsona bol tento film vôbec prvým pokračovaním, v ktorom hral. (m.a.t.o.)
  • Denník The Los Angeles Times uviedol, že Bronson za film dostal 1,5 milióna dolárov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama