Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jednička byla mrazivý thriller a dvojka už spíš pokukuje po akčním žánru. Paul se možná až moc rychle vzpamatovává z další životní katastrofy a ztráty. Čas ve filmu ale někdy až nešikovným tempem chvátá kupředu, takže se na nic nečeká a jde se do akce. Z dnešního pohledu místy poměrně přísný násilí a maličko tupoučká naháněná šmejdů pro mě stále má svoje kouzlo sirové pomsty. 70 procent ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Veris v Jezise krista? tak se s nim setkas! dvojka je trosku slabsi nez jednicka tak trochu neco v bledemodrym ale furt dost v pohode film Bronson ma pech a jeho dcera je fakt nejvetsi chudak v jednicce ji znasilnili tady se z toho zacala vzpamatovavat a plesk znasilnili ji znovu! chtela pred nima utect vypadla z okna a napichla se na plot to zada odvetu! celkove vzato sice uz dost klisoidni pokracovani ale jinak porad lehky nadprumer a Bronson porad spravne drsnej tak to ma bejt ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Natočit druhý díl si mohli rozhodně odpustit. V podstatě vše běží v zaběhlých kolejích prvního dílu. Opět tady máme přepadení rodiny,smrt dcery a po ní následující nemilosrdnou spravedlnost, která je tentokrát, co se do kvantity zlikvidovaných týče , mnohem krutější. Obsahově mi však připadá pouze jednoduchým schématem, ve kterém nevidím žádnou „hlubší“ myšlenku, jak tomu bylo v prvním díle. Víc mrtvol nedělá lepší film. ()

Yuri69 

všechny recenze uživatele

Originál přinášel celkem racionální pohled na problém kriminality v NY, kde propriety jako uřezaná sluchátka v telefonních budkách a všudypřítomná chamrať na ulicích zapadala do vystřízlivění 70. let. Tón předznamenaný Půlnoční kovboj (1969) dotažený až k Taxikář (1976). Pokračování nese znatelný rukopis Golan & Globus. Takže příklon ke standardní paletě 80. let - akce, zlé drogy, střelba a výbuchy. Bohužel stupidita scénáře není vyloženě směšná a u G&G filmů s Chuckem se divák u akce přecijen pobaví více. Za pousmání stál L.A. vyšetřovatel stylzovaný do levné kopie Bullitta a závěrečná Čechovova puška... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(87%) Chápu, že je tento sequel většiny diváky považován jako o ždibec slabší kousek, ale mě se líbil stejně tak jako jeho předchozí první díl, dokonce si troufám tvrdit, že i o něco víc. Charles Bronson mě zde bavil snad ještě víc. Jeho postava už nebyla tak zdrcená jako předtím, šel už rovnou na věc a tak se mi to líbilo. Atmosféra už nebyla tak temná, ale zase se tu stále něco dělo a byl jsem příjemně překvapen, že zde už Bronson šel po všech vinících, co zde způsobili na začátku tohoto snímku další ztrátu hlavní postavy. Tempo to zde mělo obrovské – nebyl čas se zde nudit. Přestřelky byly zde o něco víc, nápaditější, i když stále obyčejněji natočeny – což mi nevadilo. Našlo si tu i o něco víc nápadů v rámci té akce. Zde už bych šel málem do plného počtu hvězd, ale přeci mi zde něco málo chybělo – moc toho teda nebylo, ale přeci. Nesedla mi zde role přítelkyně ústředního mstitele – ani jejich vztah moc nefungoval a začátek vraždy byl teda drsný a hrozný, ale přeci to mohlo mstitele víc zasáhnout a scéna, kdy se oběť, napíchla na plot, byla hůře natočena. Ale připomínám, že to nejsou žádné extra zápory. Stále jsem nesmírně spokojen, mělo to na tu dobu neskutečný drive a zběsilé tempo, dobrou hudbu a skvělého Bronsona. Na to, že je toto po prvním dílu točeno po 8 letech, zde Bronson vypadal stále skvěle s ohledem na jeho věk. Nemám co víc k tomu dodávat, pecka! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Pre Charlesa Bronsona bol tento film vôbec prvým pokračovaním, v ktorom hral. (m.a.t.o.)
  • Film bol dokončený iba dva týždne predtým, ako v Hollywoode začal štrajk režisérov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama