Reklama

Reklama

I cannibali

  • USA The Year of the Cannibals
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Popis Fragre(ho) je dobrý, jen podobu s Případem pro začínajícího kata tu žádnou nenacházím. Film ve své době, kdy byla vzývána revolta, asi měl příznivce, ale velmi zestárl. (50%). ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Film dobově tak přetížený symboly, jinotaji a absurditou, že jsem v něm bloudil, a vlastně nevím, zda jsem jej zcela pochopil. Trochu pomohlo, že hlavní hrdinka se zde jmenuje Antigona, a toto drama zřejmě bylo inspirací k filmu. Děj se odehrává ve fašistické diktatuře, v ulicích města leží mrtvá těla odpůrců režimu, lidé chodí nevšímavě okolo, neb je zakázáno pod trestem vězení na mrtvoly sahat. Antigona však hledá mrtvolu svého bratra, kterou chce pohřbít, ač je od toho odrazována přítelkyní (sestrou) a snoubencem (Tomas Milian v nezvyklé roli), synem vysokého hodnostáře režimu. Při nalezení těla bratrova seznámí se Antigona s cizincem, který nerozumí žádné známé řeči. Spolu s ním bratra odvezou mimo město a pohřbí, oba se vrací a začnou se starat i o ostatní těla. Jsou proto následně honěni vojskem, Antigona je nakonec zatčena a mučena. Ve vězeňské nemocnici ji nalezne snoubenec, nemůže jí pomoci, rozejde se s otcem a je následně zatčen za péči o těla mrtvých. Ve vězení zcela odmítá lidství, které vede k zesurovění, a chováním se připodobňuje nevinnému zvířeti. Neznámý hledá po městě Antigonu, leč najde ji vedenou vojáky (snad k popravě) a při snaze dostat se k ní jsou oba zastřeleni. Film končí záběrem na mladé lidi vynášející mrtvá těla do kopců, kde je ukládají do jeskynního hrobu. Film je to vskutku fantasmagorický, leč působivý hlavně v obraze. V čs. filmografii je podoného druhu film Případ pro začínajícího kata. Rozhodně to není film na jedno shlédnutí, spleť symbolů a možných výkladů je mocně rozrostlá. Neznámý je leckdy připodobňovám ke Kristu, ve scénách s Antigonou jsou pak připodobňováni k novým Adamovi a Evě. Působivosti přidává Morriconeho hudba, který zde dokázal napsat i pop-rockový hit: http://www.youtube.com/watch?v=fSIYxJlWFhE ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja jakozto megafunda kubanskeho katolika Miliana som si film zohnal a pozrel. Uzivatel fragre ma pravdu s tymi mrtvolami porozhadzovanymi po meste, ludia okolo nich nevsimavo chodili, a brali to ako beznu sucast bezneho dna. Mlady Milian s akousi holkou /Antigona/pochovaju jedno telo - fakt sa nepamatam ci to bol jej brat alebo nie. No kazdopadne privolaju na seba hnev vladnucej moci a o tomto je tento film. Tempo je vyborne, clovek sa nebude nudit ani chvilu, prostredie /vaznica, mesto, akasi jaskyna/ zobrazene perfektne, nemam slov. V malom mnozstve tu boli aj nahotinky, ale jak pisem, v malom mnozstve. Kazdopadne nemakany film, oplati sa mat a napozerat obcas : 77 % ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama